استان ها

نیاز به ۲۲۸ هزار میلیارد تومان منابع مالی برای رشد اقتصادی خراسان رضوی

ایران تودی/خراسان رضوی استاندار خراسان رضوی گفت: رشد اقتصادی برای استان در سال ۱۴۰۱ رقم ۷.۲ درصد تعیین شده است که برای تحقق آن به ۲۲۸ هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز است.

یعقوبعلی نظری در نشست هم اندیشی معاونین هماهنگی امور اقتصادی استانداری‌ها، با اشاره به ویژگی‌ها و مزیت‌های خراسان رضوی اظهار کرد: خراسان رضوی از نظر جمعیت ساکن یعنی اتباع خارجی و زائران، روزانه حدود ۸ میلیون نفر جمعیت دارد. این استان با ۲ کشور همسایه نیز همجوار است که به عنوان یک مزیت اقتصادی در حوزه صادرات و واردات، اهمیت پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: موضوع زیارت به واسطه قرار گرفتن بارگاه منور رضوی، برای استان مزیت بسیار زیادی است و بر همین اساس قرارگاه اقتصاد زیارت در این استان شکل گرفت.

استاندار خراسان رضوی گفت: از دیگر ظرفیت‌های این استان می‌توان به وجود سنگ آهن خواف اشاره کرد که توانایی تولید مواد اولیه برای صنعت فولاد کشور را برعهده دارد. همچنین در منطقه خواف دالان بادی بی نظیری وجود دارد که در سطح جهان بی نظیر است و می‌توان از این موقعیت برای تولید برق به عنوان یک انرژی پاک در استان استفاده کرد.

نظری افزود: از دیگر مزیت‌های خراسان رضوی می‌توان به موضوع کشاورزی و دامداری که سابقه دیرینه دارد اشاره کرد و این در حالی است که صنایع غذایی این استان در سطح کشور بی‌نظیر است ولی متاسفانه در حال حاضر ۳۰ درصد آن مورد استفاده قرار گرفته است و باید به بهره‌برداری بیشتر برسد.

وی اضافه‌کرد: شبکه مسائل ما در استان مشخص شده است و بر همین اساس لازم است تا جریان اقتصاد خراسان رضوی مدیریت، حمایت و هدایت شود تا بتواند سایر بخش‌های دیگر استان را مورد تحول قرار دهد از این رو قرارگاه‌های مختلفی در حوزه‌های مختلف استان تشکیل شد.

استاندار خراسان رضوی گفت: از سوی دیگر رشد اقتصادی برای استان در سال ۱۴۰۱ رقم ۷.۲ درصد تعیین شده است که برای تحقق آن به ۲۲۸ هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز است. بر همین اساس سهم بانک‌ها ۶۲ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شد و در طول ۱۰ ماه، بانک‌های استان توانستند بیش از رقم معین شده، منابع تهیه کنند. همچنین سهم بخش خصوصی نیز ۷۷ هزار میلیارد تومان بود که بیش از ۱۰۰ درصد آن تاکنون فراهم شده است.

نظری افزود: مولدسازی نیز در خراسان رضوی هدف است تا به صورت جدی و قاطع بتوان مسیر مشخص شده را طی کرد و برای این موضوع چهار راهبرد اساسی در نظر گرفته شد از جمله فعالیتی که در حوزه اقتصاد وجود دارد نباید از میان برود و باید حفظ و نگهداشت شود.

وی ادامه داد: سرمایه‌های موجود در خراسان رضوی باید فعال و مجموعه‌های راکد باید احیا شود و صنایع که در حال فعالیت هستند نیز باید بتوانند با بهره وری، تولید خود را افزایش دهند. در نهایت با توجه به عدم وجود بعضی از ظرفیت‌ها، ایجاد ظرفیت‌های جدید در استان فعال شود.

استاندار خراسان رضوی گفت: اهداف عملیات چهار ساله نیز مشخص و سهم هر سال نیز برای دست یافتن به هدف کلان، مشخص و معین شد. برای رسیدن به این اهداف نیاز به ایجاد تشکیلات بود تا تحقق راهبردها را مشخص و اهداف عملیاتی را اجرا کند.

به گزارش اداره کل روابط‌ عمومی استانداری خراسان رضوی، نظری افزود: مدیریت اقتصادی استان باید با آرامش پیگیری شود و ما نباید اجازه دهیم در استان التهابی ایجاد شود تا بتوانیم کارها را دنبال کنیم

انتهای پیام