آقای محترم! گریه کن – ایران تودی

آقای محترم! گریه کن - ایسنا

عباراتی مانند «مردی که گریه نمی‌کند»، «مرد باید قوی باشد»، «مرد نباید کمک بخواهد» و… هنوز هم در فرهنگ بسیاری از خانواده‌ها استفاده می‌شود. جملاتی که بعداً با روحیه پسرانی که مرده اند بازی خطرناکی می کند.

در گذشته کلیشه هایی در مورد «مرد بودن» وجود داشت که مردان را موجوداتی «تامین کننده، کنترل کننده» و «همیشه قوی» تعریف می کرد و تجربه نشان داده است که این کلیشه ها لزوما برای مردان سازنده نبوده است.

افرادی که مفاهیمی مانند «اعتماد به نفس»، «کنترل» و «پرهیز از هر عملی که زنانه تلقی می شود» را درک می کنند، معمولاً در ابراز احساسات و کمک گرفتن از دیگران با مشکل مواجه می شوند و به همین دلیل می بینیم که بسیاری از مردان مقاومت می کنند. از یک مشاور، روانشناس یا حتی یک پزشک کمک بگیرید.

دکتر محمدرضا ایمانی روانشناس به ایران تودی گفت: توجه به سلامت روان و شاخص های آن یک اصل و ضرورت جدی برای ارتقای کیفیت زندگی است. در سلامت روان، مسائل از دو بعد نگرش نسبت به ویژگی های شناختی- عاطفی و جسمی ارزیابی می شود و می توان با کسب نظر او، به سطح و وضعیت سلامت روان در هر فرد و در هر شاخص پی برد. سطح استاندارد است یا نه .. »

او ادامه می دهد: «غم عاطفی، بدبینی، احساس شکست، نارضایتی، نفرت از خود، افکار خودکشی، بی تفاوتی، بی ارزشی و عدم علاقه جنسی مورد بررسی قرار می گیرد. وی افزود: احساس گناه، تنبیه، انتقاد از خود، گریه، اضطراب، بلاتکلیفی، کمبود انرژی، تغییر الگوی خواب، عصبی بودن، بی اشتهایی، مشکل در تمرکز و خستگی از علائم و نشانه های جسمانی سلامت روان است.

ایمانی می گوید: بعد از طلاق با این واقعیت مواجه می شویم که مردان بیشتر مستعد خودکشی و مشکلات روحی هستند و وقتی به این مشکلات رسیدگی نشود، مشکلات ثانویه زیادی به وجود می آید. اما اگر این مسائل بررسی شود و روش صحیح به مردم آموزش داده شود، با این عوارض مواجه نخواهند شد.»

این روانشناس با بیان اینکه تعداد خانم هایی که به ما مراجعه می کنند بیشتر از آقایان است، توضیح می دهد: یکی از ویژگی های بارز خانم ها توجه به تمام اجزای زندگی است و می توان گفت این توجه ناشی از توجه به خانواده است. . زنان توجه بیشتری به شاخص های سلامتی – جسمی و روحی – دارند. اما نباید فراموش کرد که در بعد روانی واکنش هایی که به ما برمی گردد، زنان به نصیحت و روانشناسی حساسیت بیشتری دارند و برای آنها سازگاری و موفقیت در زندگی اهمیت بیشتری دارد. واکنش هایی که به طور تاریخی در جامعه ما برای مشاوره و روانشناسی وجود داشته است، پذیرش مردان را دشوار کرده است. اگر مردها با مشکلات عمیقی مواجه نشوند و برای کنار آمدن با آنها تلاش نکنند. متأسفانه مردان این رفتار را تا زمانی ادامه می دهند که در موقعیتی ناامید قرار می گیرند و سپس به فکر ایجاد تغییر می افتند که در این صورت تغییر بسیار دشوار است. مردان همچنان کمتر به سلامت جسمانی خود توجه می کنند و مشاهدات نشان می دهد که اکثر مردان زمانی که خواهر، همسر یا مادرشان با آنها قرار ملاقات می گذارند به پزشک مراجعه می کنند! وی ادامه داد: زنان بیشتر از مردان برای سلامت جسمانی به پزشک مراجعه می کنند، بنابراین می بینیم که زنان از نظر امید به زندگی و امید به زندگی در وضعیت بهتری نسبت به مردان قرار دارند.

وی گفت: با افزایش استرس و اضطراب، با روان پریشی مواجه می شویم که مختص ایران نیست، بلکه در کشورهای دیگر است. وقتی بار مالی خانواده ای بر دوش مرد می افتد و او دچار مشکل می شود، معمولاً با استرس و ناراحتی زیادی مواجه می شود. فراوانی استرس در خانم ها و آقایان متفاوت است و در خانم ها بیشتر شاهد اضطراب و استرس هستیم زیرا بسیار حساس تر و وقت شناس هستند اما در آقایان متفاوت است و معمولاً در مواقع استرس و اضطراب دو نوع رفتار دارند. آن‌ها یا برون‌گراهایی هستند که مورد مشاجره، درگیری، خشونت علیه همسر و فرزندانشان قرار گرفته‌اند یا درون‌گراهایی هستند که از اضطراب و بی‌خوابی رنج می‌برند و در این فرآیند دست به خودکشی می‌زنند.»

این روانشناس گفت: تا زمانی که تصورات فکری و ذهنی ما در جامعه تغییر نکند و مردان به خود توجهی نکنند هیچ اتفاق مثبتی نمی افتد.

انتهای پیام/