تعلقات دنیوی عده ای را از همراهی سیدالشهدا(ع) محروم کرد – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

تعلقات دنیوی عده ای را از همراهی سیدالشهدا(ع) محروم کرد - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرنگار آنلاین، آیت الله محمد مهدی میرباقری شامگاه جمعه در مراسم عزاداری دهه اول ماه محرم در حرم مطهر حضرت معصومه (س) اظهار داشت: مرگ‌های مختلف آمادگی‌های متفاوتی می‌خواهد و مواجه با برخی از صحنه‌ها آمادگی نیاز دارد که برخی‌ها در نبردهای سخت پا پس می کشند.

استان حوزه علمیه قم افزود: هر چقدر زمان به ظهر عاشورا نزدیک می‌شد، چهره سیدالشهدا علیه السلام بر افروخته‌تر می‌شد و حضرت برخی از اصحاب را به استواری دعوت کرده و می‌فرمودند مرگ پلی است که انسان را از سختی به نعمت‌های ابدی می‌کشاند.

وی با بیان اینکه صحنه عاشورا بسیار سخت بوده است افزود: شهادت در روز عاشورا متفاوت از سایر جنگ‌ها بوده و نبرد بدر نیز اینگونه بوده است.

وی بیان داشت: عده‌ای دنبال شهادت هستند اما نقطه ضعف‌های دارند و با خودشان تسویه حساب نکردند و به همین دلیل در لحظه حساسی که باید تصمیم درستی بگیرند عقب نشینی می‌کنند.

آیت الله میرباقری اضافه کرد: البته این افراد وقتی خطا می‌کنند و اسلام ضربه می‌خورد غصه دار می‌شدند که خداوند این افراد را می بخشد.

وی اضافه کرد: این ابتلاها برای آن است که انسان خالص شود و کسانی که طالب شهادت هستند؛ وقتی در معرکه قرار می‌گیرند امتحان سختی پیش پای آنان قرار می‌گیرد.

عضو مجلس خبرگان رهبری عنوان داشت: اصحاب سیدالشهدا علیه السلام در روز عاشورا با صحنه سنگینی مواجه بودند و این شهادت آنها عادی نبوده است و آنان از این امتحان برای ورود به نعمت‌های بزرگ سربلند بیرون آمدند.

وی گفت: کسانی که از صحرای کربلا فرار کردند؛ آرزوی شهادت هم داشتند و پس از اینکه عاشورا رخ داد و آن مصائب بر اهل بیت (ع) وارد شد غصه دار شدند اما علت اینکه از صحنه فرار کردند به عقبه انسان باز می‌گردد که اگر انسان نتواند با خود تسویه حساب و ایمانش را حفظ کند نمی‌تواند در امتحان سربلند بیرون بیاید.

اصحاب سیدالشهداء علیه السلام مؤمن به حضرت بودند

وی با بیان اینکه اصحاب سیدالشهداء علیه السلام مؤمن به حضرت بودند و حوادث را به گردن حضرت نمی‌انداختند گفت: در واقعه عاشورا برخی‌ها اشتباه کرده و از معرکه جنگ فرار کردند و در لحظه‌ای که باید تصمیم می‌گرفتند نتوانستند خودشان را کنترل کنند و بزرگی کار حر این بود که توانست در لحظه تصمیم درستی بگیرد.

استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: در امتحانات سخت، انسان باید نقطه ضعف‌های خود را بشناسد و از آن عبور کند که در این صورت زمین گیر نخواهد شد و خداوند کوتاهی‌ها را می بخشد.

میرباقری ابراز داشت: دسته‌ای در جنگ بدر به میدان نیامدند و می‌گفتند این راه به مرگ ختم می‌شود و طرح پیامبر اسلام اشتباه بوده است و به همین دلیل فرار کردند اما بر اشتباه خود اصرار نداشتند و خداوند این افراد را خواهد بخشید.

وی ابراز داشت: قرآن می‌فرماید شهدا زنده هستند و نزد خداوند روزی می‌خورند و این افراد توانستند به مقصد نهایی برسند.

وی ادامه داد: در جنگ صفین عده‌ای اصرار کردند که جنگ ادامه پیدا نکند و حکمیت را پذیرفتند و ابوموسی را برای حکمیت انتخاب کردند و او هم فریب خورد.

استاد حوزه علمیه قم ابراز داشت: مؤمن نقاط ضعف‌هایی دارد که باید مراقب باشد تا تعلقات او را زمین گیر نکند و اگر انسان، خود را اصلاح نکرد خداوند در جایی به او نشان می‌دهد و اگر این امر در دنیا محقق نشد در قیامت و صحنه محشر با آن مواجه می‌شود و انسان در محشر از ناخالصی‌ها باید رهایی یابد.

سیر عالم برزخ و قیامت موجب خواهد شد انسان از تعلقات خالص شود

آیت الله میرباقری افزود: خداوند انسان را در صحنه‌های مختلف امتحان می‌کند تا ناخالصی‌ها از او جدا شود و قیامت نیز اینگونه است.

وی بیان داشت: سیر عالم برزخ و قیامت موجب خواهد شد انسان از تعلقات خالص شود و اگر انسان دل به قرآن داد و در سحرها در قرآن تأمل کرد، در این صورت حزن‌ها و غصه‌ها از او جدا می‌شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: خداوند انسان را صحنه‌های مختلف قرار می‌دهد و سحر موجب می‌شود بیماری‌های روحی انسان دوا پیدا کند و آیات الهی موجب شفای انسان می‌شود و تعلقات از او جدا می‌شود.

وی با بیان اینکه تعلقات دنیوی عده‌ای را از همراهی با سیدالشهدا (ع) محروم کرد بیان داشت: در روز عاشورا عده‌ای تا پای شهادت رفتند و فردی تا ظهر عاشورا ایستاد و بعد برگشت و از قافله عقب ماند.

استاد حوزه علمیه قم عنوان داشت: عاشورا بهترین صحنه عالم است که خوبان گلچین شدند و سهم ما از کربلا باید این باشد که در صف خون خواهان سیدالشهدا علیه السلام باشیم.