فرهنگ و هنرکسب و کار ایرانیان

آموزش گام به گام طراحی چهره با مداد pdf

معرفی و نقد کتاب گام به گام طراحی از چهره اثر والتر فاستر

اگر به دنبال کتابی هستید که به صورت گام به گام و اصولی شما را با اصول طراحی چهره آشنا کند با ما همراه باشید. برای استفاده از این کتاب آموزشی نیاز است هنرآموز مهارت های پایه طراحی را بداند مهارت هایی چون کشیدن خطوط با ارزش، تناسب بندی درست و بدون اشکال و مهارت در سایه زدن. در صورتی که در انجام  این موارد مشکل دارید پیشنهاد میکنیم نسبت به تهیه کتاب آموزش گام به گام اصول طراحی اجسام و حیوانات اقدام کنید.

ویژگی خاص این کتاب نسبت به سایر کتاب های آموزش طراحی چهره موجود در بازار در این است که کل مطالب کتاب فیلمبرداری شده و به صورت پکیج آموزشی در دسترس می باشد که در صورت تمایل میتوانید پکیج آموزشی را هم سفارش دهید که بهمراه کتاب برای شما ارسال شود. با دانلود pdf کتاب و پکیج یک بسته آموزشی ویژه (خودآموز) خواهید داشت. که تقریبا هیچ سوالی برای شما بی پاسخ نخواهد ماند.

کتاب «گام به گام طراحی از چهره» اثر «والتر فاستر» به کوشش « محسن کرامتی » به فارسی برگردانده شده است. این کتاب جامع، طراحی را با نمونه‌های فراوان از چهره‌ها و سرهای کلاسیک، مرد و زن و پیر و جوان در حالت‌های گوناگون نیم‌رخ، سه‌رخ و نمای روبه‌رو آموزش می‌دهد. مخاطب با مطالعه‌ی این کتاب مقدمات تناسب و پرسپکتیو، طراحی اجزای صورت، روش‌های ساده‌ی سایه‌زدن و مطالب دیگر را می‌آموزد و با تمرین و پشتکار خیلی زود روش منحصربه‌فرد خود را در طراحی پیدا می‌کند.

در بخشی از مقدمه آمده است: «برای هنرمندان فقط چند چیز وجود دارد که خیلی فریبنده‌تر یا چالش‌برانگیزتر از طراحی چهره‌ی انسان است. دو چهره هیچ‌گاه با هم یکسان نیستند و دست‌یابی و تسخیرکردن احساسات انسان در طراحی، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های هنرمندان است.» کتاب حاضر در شش فصل تدوین شده است. پس از مقدمه، روش طراحی «مردها و زن‌ها»، «کودکان و نوجوانان»، «چهره‌ی سالخوردگان»، «چهره‌های منحصربه‌فرد» و «اسکیس‌های آماده و گالری آثار» ارائه شده است. گام به گام طراحی از چهره را انتشارات «یساولی» منتشر کرده و در اختیار علاقه‌مندان قرار داده است.

این کتاب در سال ۱۳۶۲ تحت عنوان ”صد و یک چهره” توسط جناب آقای محسن کرامتی ترجمه و روانه بازار کتاب ایران شد. در این کتاب شما به صورت عملی و از ابتدا با طراحی چهره ی انسان آشنا خواهید شد. در نقاشی چهره انسان، دهان، چشم، بینی و گوش ها الفبای طراحی صورت هستند. بنابراین از تمرین آن ها هم به طور جداگانه و هم در رابطه با یکدیگر غفلت نکنید!

محسن کرامتی (۱۳۲۶ تا کنون، تهران)، خواننده، ردیف دان، نقاش، مترجم و محقق موسیقی است. کرامتی فارغ‌التحصیل رشته نقاشی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است. وی همزمان با تحصیلات دانشگاهی، به یادگیری آوازهای رضا قلی میرزای ظلی به صورت خودآموز پرداخت. کرامتی از سال ۱۳۵۶ شروع به فراگیری آواز نزد محمدرضا شجریان پرداخت و از سال ۱۳۶۵ تا کنون به توصیه ایشان به آموزش ردیف آوازی ایران مشغول است. محسن کرامتی همچنین مترجم بیش از چهل عنوان کتاب در زمینه هنرهای تجسمی و نیز مؤلف کتاب «فرهنگ اصطلاحات هنرهای تجسمی» است.

برای دانلود مقاله لطفا کلیک کنید.

آشنایی با والتر توماس فاستر

والتر توماس فاستر (1891–1981) کارآفرین، هنرمند، مربی هنری، نویسنده، ویراستار و ناشر آمریکایی بود. مجموعه راهنماهای هنری کم هزینه شرکت انتشارات والتر فاستر به طور گسترده در فروشگاه های هنری توزیع می شد، که اغلب در یک قفسه فلزی که مخصوص کتابهای هنری بزرگ فاستر ساخته شده بود، نمایش داده می شد. امروزه انتشارات والتر فاستر بخشی از گروه انتشارات Quayside است که متعلق به انتشارات Quarto است.

بخشی از کتاب

دهان ، چشم ، بینی ، گوش ها ، الفبای طراحی صورت هستند . بنابراین از تمرین آن ها هم به طور جداگانه و هم در رابطه با یکدیگر غفلت نکنید !

در شروع کتاب صد و یک چهره می خوانیم :

ابتدا بهتر است از نیمرخ شروع کنید . اگر با دست راست کار می کنید سری را که به سمت راست چرخیده باشد راحت تر می توانید بکشید . اما شما از هر دو حالت چپ و راست طراحی کنید و تناسبات سر را به خاطر بسپارید .

هنگام طراحی کردن با فکر کار کنید . خطی که در جای نادرست قرار گرفته باشد نه تنها به شما کمکی نمی کند بلکه ایجاد مزاحمت هم می نماید . با یک مداد کارتان را شروع کنید .

– اول خط مستقیم را بکشید . بعد لب را روی آن بسازید . به این ترتیب کارتان خیلی ساده تر می شود .

– آیا زمانی را که کودک بودید و الفبا را تمرین می کردید بیاد می آورید ؟ بسیار خوب .

– مداد B – 6 : نوک این مداد را به صورت اسکنه بتراشید .

– برای خطوط پهن تر تکه ای از کرایون را جدا کنید و با پهنای آن کار کنید .

– یک قلم موی شماره ۳ آبرنگ از نوع مرغوب و یک شیشه مرکب برای مرکبی کردن قسمتهای سیاه .

– مداد B – 3 یا B – 4 ؛ نوک این مداد را کاملا تیز کنید و از آن برای سایه پردازی و کشیدن خطوط محیطی استفاده نمائید .

سایر کتاب های والتر تی. فاستر

کتاب چگونه از چهره طراحی کنیم، اثر والتر تی فاستر و ترجمه‌ی سحر یغمایی می‌باشد که توسط انتشارات بهار به چاپ رسیده است. طراحی از چهره ، روش‌ها و تکنیک‌های خاص خود را دارد که آموزش دیدن و کسب مهارت و البته تمرین‌های روزانه و مرتب، به موفقیت در این امر کمک شایانی خواهد نمود. توجه به ابزار مورد استفاده که می‌تواند مداد، پاستل، ذغال و یا هر نوع وسیله‌ی طراحی دیگری که باشد؛ و نیز ترسیم حجم‌ها و پرسپکتیو درستی از فرم و نمونه‌ی مورد نظر، و اطلاعات و دانش به دست آورده؛ همگی می‌توانند در خلق یک اثر زیبای هنری مؤثر باشند.

در کتاب «چگونه از چهره طراحی کنیم؟» این روش‌ها و تکنیک‌ها به طور مرحله به مرحله آموزش داده شده است. استفاده از طرح‌های متنوع و آثار نقاشی در صفحات رنگی مخاطب را با طرح‌ها و نمونه‌های مختلف آشنا می‌کند؛ ضمن آنکه با ارائه‌ی فرم‌ها و مدل‌هایی، از هنرجو خواسته شده تا به طراحی آن‌ها پرداخته و با این کار مهارت خود را تقویت نماید. این کتاب، طراحی از حالت‌های مختلف سر و صورت را یکباره امکان‌پذیر نمی‌داند بلکه، نیاز به تمرین‌هایی وجود دارد که قبل از آن آموزش صحیحی همچون نکات مطرح شده‌ی این اثر، و سپس تکرار و تمرین می‌تواند راه‌گشا باشد.

نویسنده‌ی این اثر معتقد است که برای تبدیل شدن به یک نقاش یا طراح موفق، همه‌ی ابزارها و کاغذهای مختلف را که متناسب با موضوع طرح، انتخاب می‌شوند؛  باید امتحان نمود؛ طراح خوب، بعد از امتحان کردن همه‌ی شیوه‌ها می‌تواند سبک و روش مخصوص به خود را به دست بیاورد. روشی که برای کسب بیشتر تجربه و مهارت به فراگیر پیشنهاد می‌دهد؛ همراه داشتن ابزارهای ساده‌ی طراحی همیشه و همه جا است تا با دقت در جزئیات صورت افراد یک طرح کلی و اولیه از آن‌ها در همان لحظه ترسیم کنند، که تکرار این عمل، کمک شایانی در درک حجم‌ها و به خاطر سپردن جزئیات صورت اشخاص در ذهن طراح کرده و مهارت او را افزایش می‌دهد.

برشی از متن کتاب

سایه زدن صورت با رنگ تیره و بدون استفاده از نیم‌سایه‌ها کار مشکلی نیست؛ ولی باید طراحی از چشم و بینی و دهان را به‌خوبی انجام بدهید. شما همچنین می‌توانید این مورد را در نیم‌رخ امتحان کنید و تمام آن را به‌جز گونه‌و چانه سیاه کنید و یا اینکه آن را مانند تصویری از نیم‌رخ آلبرت شوایتزر که من آن را از صفحه‌ی ۴۵ کشیده‌ام، بکشید. این کار لذت زیادی دارد.

منبع : www.scienceopen.com