اقتصادیکسب و کار ایرانیان

آیا فارکس همچنان بزرگترین بازار تبادل مالی دنیاست؟

طی دو دهه اخیر روش‌های سرمایه‌گذاری گوناگونی در سطح جهان ایجاد شده‌اند که سرمایه‌گذاران در صورت شناخت کافی از آن‌ها می‌توانند به سوددهی زیادی برسند. یکی از قدیمی‌ترین و محبوب‌ترین روش‌های سرمایه‌گذاری، ورود به دنیای عظیم فارکس محسوب می‌شود. طی این مطلب قصد داریم فارکس را معرفی کرده و برخی از مهم‌ترین مزایای سرمایه‌گذاری در این بازار مالی را شرح دهیم.

فارکس چیست؟ آشنایی با بزرگ‌ترین بازار مالی دنیا

فارکس چیست؟ فارکس در زبان انگلیسی مخفف عبارت Foreign Exchange است و معاملات آن روی تبادل ارزهای خارجی تمرکز دارد. در این بازار مالی بستری فراهم شده که به‌واسطه آن معامله‌گران بتوانند به دادوستد جفت‌ ارزهای مدنظرشان بپردازند. لازم به‌ ذکر است که فارکس یک بازار مالی نامتمرکز محسوب می‌شود و هیچ بازار فیزیکی برای انجام معاملات در آن وجود ندارد. دوره‌های آموزش فارکس می‌توانند تاثیر بسزایی بر موفقیت شما در این بازار مالی داشته باشند.

نحوه انجام معاملات فارکس؛ بستری امن برای سرمایه‌گذاری

اکنون نوبت به آن می‌رسد که نحوه انجام معامله در این بازار را شرح دهیم. برای انجام این معاملات، کارگزاری‌های مختلف به‌عنوان واسطه بین خریدار و فروشنده عمل می‌کنند. جهت جلوگیری از هرگونه کلاه‌برداری، تعدادی از معتبرترین نهادهای نظارتی جهان روی فعالیت کارگزاران و همچنین معاملات نظارت می‌کنند که ازجمله مهم‌ترین این نهادها می‌توان به NFA (آمریکا)، FINMA (سوئیس)، FCA (انگلستان) و Mifid (اتحادیه اروپا) اشاره کرد.

برای معامله در بازار فارکس باید به موارد مختلفی توجه داشته باشید تا به سوددهی برسید. یکی از مهم‌ترین این موارد مربوط به اخبار اقتصادی و سیاسی کشورهای جهان می‌شوند که می‌توانند به طور مستقیم بر ارزش بازار تاثیر بگذارند. افراد سرمایه‌گذار پس از افتتاح حساب فارکس، می‌توانند هر زمان تمایل داشتند در هر نقطه از جهان روی جفت‌ ارزهای مدنظرشان سرمایه‌گذاری کنند و از این بابت هیچ محدودیتی ندارند.

نظارت بالای نهادهای معتبر جهانی و همچنین سادگی سرمایه‌گذاری باعث شده تا امروزه فارکس با حجم معاملاتی روزانه تقریبا 6 تریلیون دلار به بزرگ‌ترین بازار مالی جهان تبدیل شود.

آشنایی با انواع جفت ارزهای فارکس

بازار مالی فارکس روی معاملات جفت ارزها تمرکز دارد؛ البته برخی از کارگزاری‌ها در این بازار فضایی را ایجاد کرده‌اند تا افراد بتوانند در زمینه‌های ارز دیجیتال، طلا، نفت، گندم، برنج و… نیز سرمایه‌گذاری کنند. تمرکز اصلی این مطلب روی مقوله اصلی معاملات این بازار، یعنی جفت ارزها، خواهد بود.

طی معاملات جفت ارز، هدف اصلی سرمایه‌گذار خریداری ارزی است که ارزش آن در مقابل ارزش ارز فروخته شده افزایش یابد. نرخ تبدیل ارز نشان‌دهنده ارزش یک ارز نسبت به دیگری است. جفت ارزهای بازار مالی فارکس در سه دسته اصلی زیر قرار می‌گیرند.

1.       جفت ‌ارزهای اصلی؛ قلب تپنده بازار فارکس

به جفت ‌ارزهایی که در یک طرف آن حتما دلار آمریکا و در طرف دیگر آن ارزهای ارزشمند جهانی قرار دارند، جفت‌ ارزهای اصلی می‌گویند. یورو-دلار (EUR/ USD)، پوند-دلار (GBP/USD) و دلار-ین (USD/JPY) ازجمله مهم‌ترین این جفت ارزها به حساب می‌آیند. طبق گزارش‌های منتشرشده، این جفت‌ ارزها حدود 80 درصد از حجم معاملاتی بازار را تشکیل می‌دهند. کارمزد پایین و نوسانات کم دو دلیل اصلی محبوبیت این جفت ارزها محسوب می‌شوند.

2.       جفت ارزهای کراس؛ خداحافظی با دلار

به جفت ارزهای ارزشمند و معتبر جهان که دلار شامل آن‌ها نمی‌شود، جفت ارزهای کراس می‌گویند. این جفت ارزها حجم کمتری از بازار را به خود اختصاص داده‌اند و کارمزد آن‌ها در مقایسه با دسته پیشین بالاتر است. یورو-پوند (EUR/GBP) و پوند-ین (GPB/JPY) دو مورد از مهم‌ترین جفت‌ ارزهای کراس به حساب می‌آیند.

3.       جفت ارزهای ناشناس؛ ‌نه‌چندان محبوب

به جفت ارزهایی که از یک ارز اصلی و یک ارز مربوط به کشورهایی با اقتصاد رو به رشد تشکیل شده‌اند، جفت ارزهای ناشناس می‌گویند. ازجمله ارزهای نوظهور می‌توان به لیر، روبل، دینار، روپیه و موارد دیگر اشاره کرد. این جفت ارزها حجم بسیار کمی از معاملات روزانه را به خود اختصاص داده‌اند.

مقایسه بازار بازار مالی فارکس و کریپتو

طی دهه اخیر بازار کریپتو رشد بسیار بالایی داشته و توجه سرمایه‌گذاران مختلفی را به سمت خود جلب کرده است. در بازار کریپتو تمرکز روی خرید و فروش ارزهای دیجیتال قرار دارد؛ این در حالی است که تمرکز اصلی بازار مالی فارکس روی جفت ارزها است. بازار مالی فارکس به دلیل قدمت زیادش، از حجم معاملاتی روزانه بیشتری برخودار بوده و به نوعی همچنان بزرگ‌ترین بازار مالی دنیا محسوب می‌شود؛ البته لازم به ذکر است که بازار کریپتو با وجود قدمت پایین‌ترش، رشد بسیار بالایی دارد و روزبه‌روز بر حجم معاملاتی آن افزوده می‌شود.

درمجموع اگر شناخت کافی از این دو بازار داشته باشید، می‌توانید سرمایه‌گذاری موفقی را برای خود رقم بزنید و به سودهای زیادی دست پیدا کنید؛ در حال حاضر نمی‌توان به شکل دقیق یکی از این بازارها را نسبت به دیگری برتر دانست. سرمایه‌گذاری درست در هرکدام از این بازارها می‌تواند سود بسیار خوبی را برای‌تان به ارمغان بیاورد.

منابع یادگیری و تحلیل بازار مالی فارکس

جهت آشنایی با بازار فارکس و تحلیل درست آن، می‌توانید به سایت‌های خارجی و ایرانی معتبر در این زمینه مراجعه کنید و به اطلاعات ارزشمندی برسید. علاوه‌بر مطالعه، تماشای ویدئوهای آموزشی در این زمینه نیز می‌تواند کمک بسیار موثری برای شما باشد. دوره‌های مختلفی نیز در زمینه آموزش فارکس و آموزش اندیکاتورها در سطح اینترنت وجود دارند که سودمند هستند و می‌توانند کمک‌کننده باشند.

دوره‌های آموزش فارکس با ایران بورس آنلاین

طی این مطلب سعی کردیم به ساده‌ترین روش، بازار فارکس را معرفی کنیم و برخی از اصول سرمایه‌گذاری در آن را شرح دهیم؛ اما موفقیت در این حوزه تنها زمانی حاصل می‌شود که به خوبی فارکس را بشناسید و اتفاقات گوناگونش را تحلیل کنید. ایران بورس آنلاین یکی از بهترین منابع یادگیری مفاهیم بازار مالی فارکس محسوب می‌شود که با دوره‌های آموزشی فوق‌العاده خود توانسته افراد تازه‌کار زیادی را با این بازار آشنا سازد.

کارشناسان ایران بورس آنلاین سعی کرده‌اند تا اصول مختلف فارکس را به ساده‌ترین شکل ممکن به مخاطبان شرح دهند و آن‌ها را به یک تحلیل‌گر حرفه‌ای در این زمینه تبدیل کنند. در دوره‌های آموزش فارکس ایران بورس آنلاین سعی شده است تا تمام استراتژی‌های مفید که می‌توانند در این بازار موثر باشند، شرح داده شوند. جهت آشنایی با مفاهیم عمیق فارکس، می‌توانید همین حالا به آدرس اینترنتی iranbourseonline.info مراجعه نمایید.