نقش افزودنی‌های غذایی در ابتلای نوزادان به آلرژی

گزارش روشن آلرژی غذایی یک بیماری شایع و جدی است که زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به اجزای خاصی از غذا با علائمی از خارش خفیف تا تنگی نفس شدید واکنش نشان می دهد.

نقش افزودنی‌های غذایی در ابتلای نوزادان به آلرژی

در مطالعه جدیدی که اخیراً در مجله Frontiers in Allergy منتشر شده است، کارشناسان Anses یا سازمان غذای فرانسه دریافتند که نانوذرات معدنی که به جای افزودنی های غذایی استفاده می شود از سد جفت عبور کرده و خطر ابتلای جنین به آلرژی بالقوه خطرناک را افزایش می دهد. او یک بچه می گذارد.

کارین آدلپیسانت، یکی از نویسندگان این مطالعه، در بیانیه ای گفت: با توجه به خواص ایمنی و کشنده نانوذرات، قرار گرفتن در معرض آنها می تواند تبادل مفیدی برای میکروارگانیسم ها باشد. [میکروبیوتا]میزبان روده را مختل می کند و با رشد سد روده و سیستم ایمنی مرتبط با روده در جنین و نوزاد تداخل می کند.

وی افزود: این امر به دلیل همه گیر شدن اختلالات سیستم ایمنی در کودکان مانند آلرژی های غذایی است که یکی از نگرانی های عمده بهداشت عمومی است.

آلرژی های غذایی اغلب توسط پروتئین های خاصی که در طیف گسترده ای از غذاها یافت می شوند، مانند بادام زمینی، آجیل درختی، شیر، تخم مرغ، سویا و گندم ایجاد می شود. معمولاً چند سال طول می کشد تا بدن کودک مقاومت کند و بتواند آن پروتئین را بدون در نظر گرفتن تهدید مصرف کند، اما اگر سیستم ایمنی یا سد روده ای به خطر بیفتد، حساس می شود و واکنش آلرژیک نشان می دهد.

عوامل محیطی نقش مهمی در ایجاد آلرژی دارند و عوامل محیطی در اوایل زندگی احتمالاً کلیدی هستند. تحقیقات نشان می دهد که عادات غذایی و محیط بر سلامت روده کودکان خردسال تأثیر می گذارد و محرومیت بدن از باکتری های مفید روده از پروتئین های مختلف می تواند بر تحمل برخی غذاها تأثیر بگذارد.

مواد افزودنی معمولاً به نام مواد با عملکردهای مختلفی مانند تضمین ایمنی مواد غذایی، بهبود طعم و ظاهر، ایجاد بافت یا اطمینان از ماندگاری محصول اضافه می شوند. به گفته کارشناسان، نانوذرات (NP) موجود در مکمل‌های غذایی در روده جذب نمی‌شوند، اما در آنجا تجمع می‌یابند.

از میان نزدیک به 350 افزودنی غذایی مجاز در اتحادیه اروپا، حدود 10 درصد مواد معدنی حاوی نانوذرات هستند. این ذرات بسیار کوچک تعداد گونه ها را تغییر می دهند [باکتریایی]وجود و نسبت آنها بر باکتری های روده تأثیر می گذارد.

کارشناسان توضیح دادند که این ذرات همچنین بر سد روده تأثیر می‌گذارند – یکی دیگر از اجزای مهم پاسخ سالم به پروتئین‌های رژیم غذایی.

این متخصصان گفتند: نتایج اولیه قرار گرفتن در معرض نانوذرات در 1000 روز اول زندگی، مستلزم تحقیقات بیشتر برای تعیین اینکه آیا قرار گرفتن در معرض نانوذرات در دوران بارداری علاوه بر سایر اختلالات سیستم ایمنی، باعث آلرژی غذایی می شود یا خیر.

منبع: ایندیپندنت