افزایش تولید نفت اوپک پلاس سرعت می گیرد

اوپک پلاس قصد دارد به افزایش تولید نفت خام سرعت بیشتری دهد و اگر اعضای این گروه پایبندی به سهمیه تولیدشان را بهبود ندهند ممکن است تا پایان اکتبر ۲.۲ میلیون بشکه در روز از محدودیت عرضه داوطلبانه را لغو کند.
به گزارش ایران تودی اوپک پلاس در آوریل با اعلام احیای سریع تر تولید نفت با وجود تقاضای ضعیف و قیمت پایین بازار نفت را شوکه کرد. منابع آگاه اظهار کرده اند هدف عربستان سعودی به عنوان رییس اوپک پلاس از این اقدام تنبیه برخی از اعضایی است که پایبندی ضعیفی به سهمیه تولیدشان داشته اند.
اوپک پلاس که شامل اعضای اوپک و متحدانشان نظیر روسیه است روز شنبه افزایش چشمگیر تولید را برای ژوئن تصویب کرد و به این ترتیب مجموع افزایش تولید این گروه در آوریل مه و ژوئن را به حدود یک میلیون بشکه در روز رساند.
چهار منبع آگاه در اوپک پلاس به رویترز گفتند: این گروه این روند را حفظ خواهد کرد و احتمالا در ژوئن با افزایش تولید به میزان ۴۱۱ هزار بشکه در روز در ژوییه موافقت خواهند کرد.
این گروه احتمالا افزایش بیشتر تولید را برای ماه های اوت سپتامبر و اکتبر تصویب خواهد کرد. هدف احیای حجم بیشتری از محدودیت عرضه داوطلبانه در صورت ضعیف ماندن پایبندی عراق قزاقستان و کشورهای دیگر به پیمان نفتی است.
یکی از این منابع آگاه با اشاره به محدودیت عرضه ۲.۲ میلیون بشکه در روز که توسط هشت عضو اوپک پلاس انجام می شود گفت: اگر نرخ پایبندی بهبود نیابد این میزان عرضه فریز شده تا نوامبر آزاد خواهد شد.
اوپک پلاس همچنان پنج میلیون بشکه در روز تولیدش را محدود نگه داشته است و بخش عمده این محدودیت عرضه تا پایان سال ۲۰۲۶ به قوت خود باقی خواهد ماند.
این گروه در دسامبر توافق کرده بود ۲.۲ میلیون بشکه در روز محدودیت عرضه را به صورت تدریجی تا سپتامبر سال ۲۰۲۶ احیا کند اما در آوریل با سرعت بخشیدن به روند آزادسازی تولید موافقت کرد.
قیمت نفت در آوریل تحت تاثیر برنامه اوپک پلاس برای تسریع افزایش تولید و تعرفه های دولت ترامپ به زیر ۶۰ دلار در هر بشکه سقوط کرد.
رویترز هفته گذشته گزارش کرده بود که مقامات عربستان سعودی به متحدان و مقامات صنعتی اطلاع داده اند که تمایلی به تقویت بازارهای نفت از طریق کاهش بیشتر عرضه ندارند.
بر اساس گزارش رویترز قزاقستان اوپک پلاس را به چالش کشیده و وزیر انرژی این کشور گفته است در هنگام تصمیم گیری درباره سطح تولید نفت منافع ملی را به منافع گروه اوپک پلاس اولویت خواهد داد. تولید نفت قزاقستان با وجود کاهش سه درصدی در آوریل از سهمیه تولید اوپک پلاس فراتر رفت.
انتهای پیام