پراید ۲۰۰ میلونی را هم دیدیم!
سال گذشته دبیر هیأت تجدیدنظر شورای رقابت گفته بود «اگر شورای رقابت نبود، پراید 200 میلیون تومان می شد». اگر این موضوع را در نظر بگیریم که حدود 6 ماه است که قیمت خودرو به ستاد تنظیم بازار سپرده شده است، این سوال پیش می آید که آیا وضعیت فعلی بازار نتیجه شکست ستاد تنظیم بازار است یا دیگری وجود دارد. دلیل؟

به گزارش ایران تودی، اواخر مهرماه سال گذشته آلبرت بگزیان (دبیر هیات تجدیدنظر شورای رقابت) با اعلام قیمت 200 میلیون تومانی پراید بدون شورای رقابت گفت: در مسابقه هستیم. قیمت خودرو را شورا تعیین نمی کند اما برای قیمت فرمولی داریم. این باور وجود دارد که بدون شورای رقابت قیمت خودرو چند برابر قیمت فعلی می شد و مثلاً قیمت پراید به 200 میلیون تومان می رسید. اگر خودروسازان ادعا می کنند که قیمت ها غیرواقعی است، به جای زیر سوال بردن اصل قیمت گذاری شورا، باید فرمول های جایگزین را پیشنهاد کنند. خودروسازان می خواهند تفاوت بین قیمت کارخانه و بازار را با ضرر به جیب بزنند. اگر حق با آنهاست، باید قیمت قابل اعتمادی برای محصولات خود ارائه دهند.
افتخار 200 میلیون تومانی این کمبود با واکنش کارشناسان و فعالان صنعت خودرو توسط دبیر هیات تجدیدنظر شورای رقابت مواجه شد. برخی از کارشناسان معتقد بودند که هزینه خودروسازان به دلایل مختلفی از جمله ضعف مدیریت، ساختار نادرست، سیاسی شدن و … بوده است. گران است اما چون قدرت و علاقه اصلاح آن را ندارند از جیب مردم می پردازند.
برخی دیگر ادعای شورای رقابت مبنی بر کنترل بازار را در نتیجه تداخل قیمت ها به اشتباه تفسیر کردند و استدلال کردند که شورای رقابت باید از تصمیم دولت برای محدود کردن فعالیت های خود به راهنمایی، حمایت و کنترل تبعیت کند. در غیر این صورت، مجمعی تشکیل می شود که رقابت را تهدید می کند.
حدود یک ماه بعد وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد که تعیین قیمت خودرو به ستاد تنظیم بازار سپرده شده و بررسی قیمت خودرو به ستاد تنظیم بازار سپرده شده است و ستاد تنظیم بازار در این خصوص تصمیم گیری خواهد کرد. موضوع. . در این راستا مکانیزم اتخاذ شده برای تعیین قیمت خودرو به این صورت است که قیمت خودروهایی که از محل افزایش تولید خودروسازان به بازار عرضه می شوند با در نظر گرفتن قیمت تمام شده و سود قانونی محاسبه می شود. تنظیم کننده
پس از این خبر این سوال مطرح شد که آیا مجددا شورای رقابت رسما از قیمت خودرو حذف شد؟ البته شورای رقابت هرگز این اشتباه را نپذیرفته است.
اکنون نزدیک به شش ماه از آغاز این موضوع می گذرد و بررسی اخیر روند بازار خودرو نشان می دهد که قیمت پراید اخیرا به 200 میلیون توماس رسیده است. بر این اساس این سوال مطرح می شود که آیا ستاد تنظیم بازار در مدیریت و کنترل بازار خودرو کوتاهی کرده است یا این نابسامانی در بازار خودرو دلیل دیگری دارد؟ اگر همچنان شورای رقابت رکن اصلی کنترل بازار خودرو بود، شرایط خیلی فرق می کرد؟
تاکید می شود که بازار مرکز تنظیم است وکالتنامه اصلی در تعیین قیمت مصوب خودرو بوده و نقشی در تعیین قیمت محصولات خودروسازان در بازار آزاد ندارد. با این حال، با توجه به شهرت این سازمان به عنوان یک تنظیم کننده بازار، انتظار می رود این سازمان بازار را مدیریت کند و اجازه تصمیم گیری «خودسرانه» در بازار را به دلالان و صاحبان خودرو ندهد. در همین حال رئیس اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان خودرو تهران گفت: قیمت محصولاتی مانند پراید در فضای مجازی به 200 میلیون رسیده است اما در واقعیت اینطور نیست. تبدیل خودرو به کالای سرمایه ای و تاثیر شبکه های فضای مجازی بر افزایش قیمت ها.
این روزها بازار خودرو به قدری نامتعادل است که هر صاحب و دلالی قیمت خودرو را تعیین کرده و قیمت ها در شبکه های مجازی و تبلیغات فروش سر به فلک کشیده است.
آخرین قیمت خودرو در بازار امروز (چهارشنبه) و مقایسه با هفته گذشته (چهارشنبه 24 فروردین) به شرح زیر است:
انتهای پیام/