صبور و سرگردان در صف واکسن

صبور و سرگردان در صف واکسن

کارشناسان بهداشت می گویند مدیریت واکسیناسیون در ایران ضعیف است و از اقدامات گذشته استفاده نشده است. با این حال ، همه شرایط موجود قابل پیش بینی بود.

روزنامه به گزارش ایران تودی شهروند وی نوشت: “برای دریافت واکسن دوم هنوز در مقابل مراکز واکسیناسیون جمعی آشفتگی و آشفتگی وجود دارد و عدم مدیریت واکسیناسیون در کشور را نشان می دهد. البته وزارت بهداشت اعلام کرد که فقط دوز دوم در چند روز گذشته تعداد زیادی از افراد مسن هر روز به مراکز واکسیناسیون مراجعه می کنند و منتظر تزریق واکسن می مانند روزنامه همشهری از دو روز گذشته واکسیناسیون سالمندان را زیر نظر داشته و در گزارش ها این موضوع را مورد بحث قرار داده است.

با تظاهرات گسترده مقابل این مراکز ، سرانجام روز گذشته وزارت بهداشت بیانیه ای صادر کرد:. »در این اعلامیه تأکید شده است که افرادی که اولین دوز واکسن Covid-19 را دریافت کرده اند ، باید قبل از دریافت پیام کوتاه یا اعلامیه رسمی از وزارت بهداشت ، از مراجعه به مراکز بهداشتی خودداری کنند. وزارت بهداشت همچنین به افراد مسن گفت که تاخیر چند روزه ، حتی چند هفته ای ، برای برخی واکسن ها ، تا چند ماه ، تأثیر منفی بر واکسن و واکسیناسیون نخواهد داشت. اما این اعلامیه ها نگرانی مردم را برطرف نمی کند. آنها نگران از دست دادن دوز دوم واکسن هستند. این وضعیت برای کسانی که اولین دوز را مصرف نمی کنند شدیدتر است. اینها در حال حاضر برای دوز نهایی تزریق می شوند. و نه مراجعه حضوری و صف های طولانی.

مرحله دوم واکسیناسیون کرونا ویروس در ایران آغاز شده است. بیش از 8 میلیون نفر بالای 60 سال باید تحت این طرح واکسینه شوند. طرحی که از همان ابتدا مشکلات خاص خود را دارد و عدم برنامه ریزی و بی تفاوتی نسبت به وضعیت جسمی و روحی سالمندان را در این مرحله نشان می دهد. با این حال ، به تعویق انداختن سیستم ثبت نام در salamat.gov.ir در این دوره و مکانیسم های مختلف تزریق باید به اجتماعات بزرگ در مراکز بهداشتی کوچک و بیشتر نگرانی ها در مورد شرایط جسمی و روحی اضافه شود. واکسن در مراکز اجتماعی همچنین مشکلات زیادی را برای سالمندان برای مراجعه به مراکز جدید ایجاد کرده است و اکنون با توجه به تعداد زیاد بیماران چندین مرکز کوچک دیگر ، آنها مجبورند ساعت ها منتظر بمانند تا وارد مرکز تزریق شوند. اگرچه توقف روند واکسیناسیون تعداد تجمع ها را کاهش داد ، اما داستان تجمع ها از اوایل این هفته از سر گرفته شد که سخنگوی ستاد ملی کرونا از توزیع واکسن های جدید و از سرگیری واکسیناسیون خبر داد. طبق گفته وزارت بهداشت ، واکسیناسیون در دوز اولیه انجام نمی شود ، اما بیش از 200 تا 300 نفر در روز در این مراکز اجتماعی برای دریافت دوز دوم تعطیل هستند و بیشتر این مراکز به طور مکرر یا برای چند ساعت واکسینه نمی کنند. زیرا واکسیناسیون کند است. نادر توکلی ، معاون درمان پزشکی ستاد کرونا در استان تهران گفت: از زمان اعلام واکسن تا توزیع آن در بین مراکز ، چند روز طول می کشد که توزیع آن آسان نیست و واکسن تجویز می شود. “واکسن به زودی به حالت طبیعی برمی گردد.”

صف های طولانی و پیاده روی سالمندان

صبح روز دوشنبه ، اما افراد مسن به طور دسته جمعی در مرکز واکسیناسیون کرونا در پارک هنرمندان تهران جمع شدند. تعداد قابل توجهی از افراد در زباله های تزریق واکسن هستند و نیمی از آنها عقب مانده اند. هیچ کس در صف نیست ، هرچه زودتر همه می آیند ، زودتر واکسینه می شوند. اگرچه مقامات وزارت بهداشت از مردم خواسته اند که طی 2 روز گذشته شخصاً ویزیت نکنند ، اما آنها باید از طریق سیستم بهداشت در وزارت بهداشت ثبت نام کنند و تزریق فقط در دوز دوم انجام می شود. اما بزرگترها نگرانند که کاروان را ترک نکنند. او صبح زود برای گرفتن دوز دوم یا اول واکسن به مرکز شهر آمد. هیچ یک از آنها از وزارت بهداشت پیامی دریافت نکردند. ثبت نام وجود ندارد ، فقط صفحه ای است که اسامی به طور خودکار در آن نوشته می شود. مسئولان این مرکز مرتباً به افراد مسن هشدار می دهند که این شرایط از نظر بهداشتی و مطابقت با پروتکل ها توسط وزارت بهداشت تأیید نمی شود و در این گونه موارد واکسن داده نمی شود. این هشدارها منجر به چندین صف طولانی شد و مردم رسما در انتظار بودند. کسانی که بیرون از مرکز ایستاده اند بلاتکلیف هستند ، نمی دانند باید بروند یا بمانند. واکسینه شدن یا نه. با این حال ، آنها می گویند ترجیح می دهند نوبت را بگیرند و زیر آفتاب بمانند تا اینکه نگران رفتن به خانه و واکسیناسیون فردا باشند. اما این همه ماجرا نیست. یک پیرمرد کشیک گفت: “اگر اکنون واکسینه نشوم ، باید چند ماه صبر کنم تا واکسن ایرانی به اندازه واکسن چینی قابل اعتماد باشد.” با این حال ، نگهبان اصرار دارد که واکسن ها فقط برای دوز دوم داده شوند.

مکاتبه با وزیر بهداشت و نخست وزیر

اخیراً ، یکی از اعضای کمیسیون بهداشت مجلس ، همایون سماحی ، اعلام کرد که جلسه ای برای بررسی زمان واکسیناسیون برگزار می شود و گفت که “دوباره انجام می شود”.

همشهریا در مورد مشکلات و گیجی واکسیناسیون مداوم برای سالمندان توضیح می دهد: در دسترس نیست. “

به گفته وی ، دولت باید تدابیری را برای این وضعیت از قبل در نظر بگیرد تا شاهد چنین وضعیتی نباشیم.

یکی از اعضای کمیسیون بهداشت مجلس می گوید با تولید واکسن های محلی وضعیت به پایان خواهد رسید. وی همچنین باید دوز دوم این واکسن را مصرف کند. “در این رابطه ، هیچ تغییری نباید ایجاد شود و زمان اعلام شده باید رعایت شود.”

سامیه به نکته دیگری اشاره دارد که تغییر در برخی از مراکز واکسیناسیون است: “تغییر در مراکز تزریق باعث سردرگمی مردم شده است. من مراکزی را می شناسم که دوز اول واکسن را می دادند اما در مراجعه بعدی آنها به این مراکز ، “افراد ارجاع شده نشانه ای از برنامه ریزی نشده است و ما برای تبیین مسائل واکسیناسیون با رئیس جمهور و وزارت بهداشت مکاتبه کرده ایم.”

باید از آسیب روانی واکسن برای افراد مسن جلوگیری کرد

بیش از 22 ماه ، افراد مسن در مراکز بهداشتی در صف های کوتاه و طولانی ایستاده اند تا واکسیناسیون را به عنوان اولویت مرحله دوم واکسیناسیون انجام دهند.

اگرچه روند واکسیناسیون در ابتدا قابل قبول در نظر گرفته می شد ، اما در اواسط کار ، هنوز تعداد زیادی از آنها دوز اول دریافت نکردند و بیشتر در روزهای قبل از دوز دوم ، میزان واکسن تمام شده و مراکز خالی بودند. دوزهای بسیار کمی در حدود 2 هفته در قسمت بسیار محدودی از این مراکز واکسینه شده است. در این مدت ، بسیاری از افراد مسن اغلب به دلیل بیماری های قلبی عروقی و ترس از عدم واکسیناسیون به مراکز بهداشتی مراجعه می کنند.

اما تجمعات بزرگ در مقابل این مراکز برای افراد مسن که از بیماری های مختلف رنج می برند و سلامت روانی آنها را به خطر می اندازد با اضطراب و استرس زیادی همراه است. حسام الدین علامه ، رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان ، به همشهری توضیح داد: “وزارت بهداشت در حال بررسی یک برنامه عملی برای گروه بندی سالمندان است و هیچ ارگان دیگری در این امر درگیر نیست. واکسیناسیون فقط با همکاری WFP. “همه اینها در شرایطی است که ما از ابتدا برای بحث در مورد واکسیناسیون سالمندان دعوت نشده ایم.”

وی همچنین تأکید کرد که روند واکسیناسیون سالمندان با مشکلاتی همراه است ، اما گفت: خیر. “این فقط کشور ما نیست و بسیاری از کشورهای دیگر با چالش های مشابهی روبرو هستند.”

رئیس دبیرخانه شورای ملی بزرگان واکسیناسیون را یک اولویت مهم برای بخش پزشکی کشور می داند ، اما فکر می کند که دو موضوع دیگر مربوط به افراد مسن باید مورد توجه قرار گیرد. اولین مورد ایجاد میل و مقاومت در برابر واکسیناسیون است که منجر به آگاهی بیشتر و احساس امنیت و اضطراب در افراد مسن می شود. این آگاهی یکی از شرایط مهم واکسیناسیون سالمندان است و باید از آسیب روانی ناشی از واکسن به هر دلیلی جلوگیری شود.

مرحله بعدی توجه به افراد مسن است که به مراکز بهداشتی دسترسی ندارند و وضعیت واکسیناسیون می تواند اضطراب را کاهش دهد. وی اظهار داشت: مسئله واکسیناسیون خود نگران کننده افراد مسن است و برخی از عوارض جانبی تزریق ترس دارند. “اکنون دوز دوم نگرانی دیگر آنهاست.”

علامه در پاسخ به این س ifال که آیا بهتر است وزارت بهداشت دوز دوم را حفظ کند ، گفت: مسلماً مشکل عدم دادن دوز دوم نگران کننده بود اما نباید تمام کمبودها را به گردن وزارت انداخت. بهداشت ؛ این وضعیت در بسیاری از کشورها سیاست وزارتخانه دریافت واکسن و آمپول بود. اگر کشورهای مبدا به موقع به تعهدات خود عمل می کردند ، دیگر نیازی به ذخیره دوز دوم نبود و روند واکسیناسیون به خوبی پیش می رفت. اما اگر اینگونه نباشد خطای مدیریت داخلی و محدودیت های تولید و عرضه ، پس از آن بحث خارج از وزارت بهداشت و واکسن ها وجود دارد ، خرید واکسن ها و نحوه دریافت آنها باید توسط وزارت بهداشت مدیریت شود. “بگذارید این مشکلات اتفاق نیفتد. “

انتهای پیام