جام فجر، پایانی بر فجرآفرینی سروش اسکندری، نابغه زنجانی بدمینتون
ایران تودی/زنجان سروش اسکندری، نابغه زنجانی تیم ملی بدمینتون ایران در حاشیه سی و دومین دوره مسابقات بینالمللی جام فجر که به میزبانی یزد در حال برگزاری است، از دنیای قهرمانی خداحافظی کرد.
دنیای ورزش در عصر حاضر در دو بُعد قهرمانی و همگانی دنبال میشود و ورزشکارانی که در عرصه قهرمانی حضور دارند، روزهایی را برای بازنشستگی خود کنار گذاشتهاند تا با دنیای حرفهای ورزش خداحافظی کنند و عناوین کسبشده در میادین ورزشی را از دریچه خاطرات مرور و بعضاً در کسوت مربی دوباره در این عرصه حضور یابند و داشتههایشان را به اشتراک بگذارند.
ورزش زنجان از دیرباز در چند رشته بهعنوان سرآمد در کشور مطرح بوده و توانسته است سهم عمدهای از ترکیب تیمهای ملی را در ردههای سنی مختلف از آن خود کند که بیشک بدمینتون بهخاطر برخورداری از نیروی انسانی کارآمد و زیرساختهای استاندارد، یکی از این رشتههای ورزشی است، به طوری که در دهههای گذشته از زنجان بهدلیل جایگاهی که در این رشته داشته است بهعنوان «مهد بدمینتون ایران» یاد میشد.
محمود انصاری بهعنوان پدر بدمینتون ایران توانست در دهههای گذشته با ممارست و تلاش وافر در این رشته، نام بدمینتون زنجان را بر سر زبانها اندازد و این شهر را بهعنوان یکی از پایگاههای اصلی بدمینتون در کشور مطرح کند. هرچند بعد از کمرنگ شدن حضور مرد شماره یک بدمینتون زنجان، این رشته از روزهای اوج خود فاصله گرفت، اما مدتی است دوباره عزم خود را برای قرار گرفتن در جایگاه واقعیاش جزم کرده است.
شهره بدمینتون زنجان محدود به برخورداری از زیرساختهای استاندارد و میزبانی از رقابتهای بینالمللی و اردوهای تیم ملی نیست، چراکه وجود نیروی انسانی کارآمد، هم در بُعد مربیگری و هم در بُعد ورزشکار باعث شده بود تا این شهر در رشته بدمینتون بر سر زبانها بیفتد و محبوب خانوادهها شود، تا جایی که بیشتر خانوادههای زنجانی تمایل دارند فرزندانشان در این رشته فعالیت داشته باشند.
بدمینتون زنجان در ویترین خود بزرگانی مانند محمود انصاری، حمید نسیمی، منصور شکوری، مرتضی ولیدروی، صادق کرباسی، مرتضی خدمتی، منصور مبینی، جلال اسکندری، غلامرضا باقری، سروش اسکندری، سینا بیات، اشکان فصاحتی، سالار بیات، علیرضا فغفوری، مهدی انصاری و … را جای داده است تا مهد این ورزش در این خطه باشد. حال یکی از این استعدادها، راکت خود را بر زمین گذاشته است.
سروش اسکندری، یکی از نوابغ این رشته که ۲۶ سال سابقه حضور و فعالیت در رشته ورزشی بدمینتون و سابقه ۱۸ سال عضویت در تیمهای ملی بدمینتون ایران را دارد و ۱۲ دوره جایگاه نخست رنکینگ بزرگسالان کشور را کسب کرده است، در آغاز سی و دومین دوره رقابتهای بینالمللی جام فجر که به میزبانی یزد در حال برگزاری است، در سن ۳۴ سالگی از دنیای قهرمانی خداحافظی کرد.
رزومه این نابغه بدمینتون زنجان را که مرور کنیم، خواهیم دید که حتی اشاره به بخش مختصری از آن نیز در مجال این یادداشت نمیگنجد. اگر از عناوین ریز و درشتی که این ملیپوش زنجانی در رقابتهای داخلی کسب کرده است، صرف نظر کنیم، او در بیش از ۶۰ رویداد بینالمللی و جهانی در بیش از ۳۵ کشور بهعنوان بازیکن تیم ملی بدمینتون ایران در ردههای سنی مختلف از سال ۱۳۸۴ تا امروز حضور داشته است.
وقتی دو سال پیش آشیل پای چپ کاپیتان سابق تیم ملی بدمینتون ایران آسیب دید، تلاش کرد تا از این وضعیت خلاص شود و سپس اقدام به خداحافظی از دنیای قهرمانی کند. اسکندری همواره بازیکنی منضبط و پرتلاش بود و از هیچ کوششی برای کسب افتخار دریغ نمیکرد، به همین خاطر تنها حسرت او – بهزعم خودش – بعد از کسب عناوین مختلف بینالمللی و جهانی، آوردگاه المپیک است که در قاب آمالش جا خوش کرد.
راکت سروش اسکندری بعد از نزدیک به سه دهه حضور مداوم در میادین داخلی، بینالمللی و جهانی، در سی و دومین آوردگاه مسابقات بینالمللی جام فجر بر زمین نشست تا این نابغه زنجانی بدمینتون ایران برای همیشه بهعنوان ورزشکار از میادین حرفهای خداحافظی کند، هرچند به گفته خودش، این پایانش نیست و قصد دارد اینبار در کسوت مربی، در عرصه بدمینتون به فجرآفرینی خود ادامه دهد.
انتهای پیام