این سبک بیشتر به نفع دروازه بان است

تیم سپاهان در بازی یک چهارم نهایی جام حذفی خود در ضربات پنالتی مقابل ملوان شکست خورد و حذف شد. این حذف در حالی اتفاق افتاد که شکاری و اسدی در زدن ضربه پنالتی ناکام ماندند.
به گزارش ایران تودی مساله از دست رفتن پنالتی مساله عجیبی نیست و برای بزرگترین بازیکنان تاریخ فوتبال هم رخ داده اما شیوه عجیبی که برخی بازیکنان چه در داخل کشور و چه در خارج برای خود انتخاب می کنند بسیار جای سوال دارد.
شیوه های جدید پنالتی زدن؛ تاکتیک یا ادا؟
در سال های قبل بودند بازیکنانی که قبل از زدن ضربه مکث می کردند و این اوج تنوع زنندگان ضربه بود. چندی بعد پرش قبل از زدن پنالتی توسط جورجینیو هافبک ایتالیایی فعلی آرسنال قبل از زدن ضربه پنالتی مد شد و حالا ترکیبی از تمام این حرکات توسط بازیکنان انجام می شود؛ اتفاقی که به نظر می رسد هیچ تاثیری در افزایش شانس گلزنی از روی نقطه پنالتی ندارد.
در بازی های لیگ امسال سردار دورسون شانس این را داشت که با گل کردن پنالتی مقابل استقلال بتواند نام خود را بین گلزنان دربی قرار دهد اما به نظر می رسد او با پرش و مکث خود به حسینی فرصت داد تا جهت ضربه اش را تشخیص دهد و پنالتی وی از دست برود. بدترین نوع اجرای این شیوه ضربه زدن را رضا شکاری در بازی سپاهان مقابل ملوان انجام داد که پس از انجام آن حرکات ضربه ای بسیار بد زد.
آتیلا حجازی یکی از بهترین پنالتی زن های باشگاه استقلال که آمار بسیار خوبی در این زمینه در اواخر دهه ۷۰ ثبت کرده در این رابطه گفت: اگر در یک بازی حساس من سرمربی باشم و بازیکنم با این سبک پنالتی بزند او را شدیدا جریمه می کمنم. ممکن است برخی در دنیا اینگونه پنالتی بزنند اما دلیل نمی شود که ما کورکورانه از آن تقلید کنیم.
پنالتی زدن اصولی چگونه است؟
فوتبال ایران پنالتی زنان موفقی چون علی دایی علی انصاریان و محمد نوازی داشته که رمز موفقیت شان زدن ضربات دقیق بود. دایی با ضربه بغل پا توپ را به سمت گوشه دروازه هدایت می کرد انصاریان کاملا دقیق و حساب شده بدون قدرت بیش از حد پنالتی ها را گل می کرد و نوازی هم همیشه زاویه سخت (سمت راست بالای هر بازیکن) را انتخاب می کرد. هیچکدام از این نفرات به اصطلاح امروزی ها «ادا» داخل ژست شان نمی کردند و همیشه موفق بودند. مساله اینجاست که بیشتر از اقدام اصولی بازیکنان به دنبال ادا و ژست خاص هستند.
آتیلا حجازی که خود همواره به سادگی ضربه می زد درباره شیوه صحیح پنالتی زدن گفت: پنالتی زدن تمرکز بالا می خواهد. باید یک جا را نشانه بگیری و به همان سمت ضربه بزنید. اگر حتی وسط زدن ضربه هم نظرت عوض شود احتمال خراب شدن آن بسیار زیاد است. با شوت محکم مخالفم. با این سبک هم اصلا موافق نیستم. این نوع ضربه زدن بیشتر به سود دروازه بان است نه بازیکن.
در تاریخ فوتبال ایران شکست هایی چون باخت مقابل چین در جام ملت ها در ضربات پنالتی رخ داده و برد مقابل کره در نیمه نهایی بازی های آسیایی سال ۲۰۰۲. در نتیجه ما همیشه نه بازنده مطلق بودیم و نه برنده همیشگی. مساله اما اینجاست که اگر پنالتی زدن را به سادیگ و روی اوصل انجام هیم شانس موفقیت مان زیاد است و دیگر دل به اتفاقات نمی بندیم. تقلید از پناتی زنان خارجی و اجرای ژست های خاص اما هیچ کمکی به ما نمی کند.
انتهای پیام/