انواع سقف کاذب

سقف، انواع سقف کاذب و دیوار از مهم ترین اجزا ساختمان هستند که توسط مواد اولیه همچون ، ، و … ساخته می شود. یک ساختمان مسکونی و تجاری بدون سقفِ مناسب، ناقص است. سقف بالاترین قسمت و بخش مهمی از ساختمان است که در برابر عناصری مانند باد، دمای بالا یا پایین، نور خورشید، برف و باران محافظت می‌کند. علاوه بر محافظت، زیر سقف محلی برای نصب سقف‌های کاذب جذاب و پانل‌های تزئینی سقفیِ چشم‌نواز است که حس زیبایی‌ را منعکس می‌کند. در این مقاله شما را با انواع سقف کاذب آشنا می کنیم.

Types of false ceiling

انواع سقف‌ کاذب علاوه بر زیبایی، ویژگی‌های کاربردی را نیز ارائه می‌دهند. برای مثال، سقف‌های کاذب، آکوستیک خوبی را ارائه می‌دهند که با استفاده از آن می‌توان صداهای مورد نیاز را تقویت کرد و در عین حال صداهای ناخواسته را به حداقل رساند. آنها فضایی برای قرار دادن سیم‌های برق، لوله‌ها و مجاری تهویه مطبوع فراهم می‌کنند. سقف‌های کاذب می‌توانند نور را منعکس و پخش کنند و نیاز به نور مصنوعی غیرضروری را کاهش داده و در نتیجه مصرف انرژی را کاهش دهند. این پانل‌های سقفی ویژگی‌های ایمنی در برابر آتش و مقاومت در برابر رطوبت را نیز ارائه می‌دهند.

سقف‌های کاذب بر اساس کاربردشان می‌توانند انواع مختلفی داشته باشند.این تایل‌های سقفی از مواد مختلفی با ویژگی‌های متنوعی استفاده می‌کنند. پانل‌های سقفی کاذب که عموماً مورد استفاده قرار می‌گیرند، دارای طرح‌های پیچیده‌ای هستند و می‌توانند ویژگی‌های زیبایی سقف را افزایش دهند. در این مقاله درباره‌ی تعریف سقف کاذب، انواع سقف کاذب و مزایا و معایب آن صحبت می‌کنیم.

سقف کاذب چیست؟

مزایای سقف کاذب

  •  سطح همگن صافی را برای سقف اصلی فراهم می‌کند.
  •  در برابر آتش محافظت می‌کند.
  •  سقف کاذب به آکوستیک کمک می‌کند.
  •  تمام عناصر ناخوشایند را پنهان می‌کند و از چشم بیننده پنهان می‌کند.
  •  همچنین خطوط لوله و کابل‌های برق موجود در اتاق را مخفی می‌کند. تمام مجاری تهویه مطبوع را می‌توان در زیر این سقف پنهان کرد.
  •  نصب سقف کاذب در مقایسه با سیستم‌های سقف سنتی آسانتر است.

معایب سقف کاذب

  •  نگران کننده‌ترین جنبه‌ی داشتن سقف کاذب هجوم آفات است. آنها می‌توانند به فضاهای میانی راه پیدا کنند و شروع به تکثیر کنند که ممکن است مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد.
  •  همچنین هنگام قرار دادن تزئینات یا آویزها در حالی که سقف کاذب را نصب کرده‌اید، مراقب باشید. مطمئن شوید که از استحکام، دوام، بایدها و نبایدهای مربوط به سقف خود مطلع هستید.
  •  در نهایت، سقف کاذب ارتفاع سقف را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد و بنابراین سقف کاذب نصب نکنید مگر اینکه ارتفاع مناسبی از سقف را داشته باشید.

انواع سقف کاذب و تعاریف آنها

سقف‌های کاذب را می‌توان بر اساس موارد استفاده، مصالح استفاده شده و ظاهر و قابلیت دید به انواع مختلفی تقسیم کرد. طبقه‌بندی عمده بر اساس مواد مورد استفاده به طور خلاصه در زیر ذکر شده است:

  1.  سقف گچی
  2.  سقف گچ پاریس
  3.  سقف فیبر
  4.  سقف چوبی
  5.  سقف شیشه‌ای
  6.  سقف فلزی
  7.  سقف چرم مصنوعی یا پارچه‌ای

سقف کاذب گچی

سقف کاذب گچی سولفات هیدراته کلسیم است. این نوع سقف کاذب سبک وزن، عایق صدا، مقاوم در برابر آتش، نرم و عایق حرارتی است. سقف کاذب گچی به شکل تخته‌های مربعی شکل است که با کمک چهارچوب‌های آهنی آویزان شده‌اند. کارهای تکمیلی روی این تخته‌ها مانند رنگ، ورقه، کاغذ دیواری و بافت، جلوه خوبی را ایجاد می‌کنند.

سقف گچ پاریس

گچ پاریس (POP) بیشترین کاربرد را در ساخت سقف کاذب دارد. POP زمانی به دست می‌آید که گچ تا حدی حرارت داده می‌شود. این امر به زیبایی و کاربرد می‌افزاید. گچ سقف کاذب پاریس جذاب است، تقریباً به تعمیر و نگهداری نیازی ندارد و طول عمر بالایی دارد. آنها عایق سرما و گرمای بسیار عالی هستند. این نوع سقف کاذب نه تنها اعضای زشتِ ساختار، مجاری تهویه و خطوط لوله را پنهان می‌کند، بلکه پرداخت‌کاریِ صافی را برای سقف فراهم می‌کند.

سقف کاذب فیبر

سقف کاذب فیبر به دلیل هزینه کم و نصب شرقی تقاضای زیادی برای ساخت دارد. موادی که برای تولید پانل‌های سقفی فیبری استفاده می‌شود، ساخته‌ی دست انسان توسط مواد معدنی مصنوعی و طبیعی است. از آنجا که اینها ساخته دست بشر هستند، اشکال و اندازه‌های مختلفی دارند.

سقف کاذب چوبی

سقف کاذب چوبی به دلیل بافت و طرح طبیعی‌اش مورد استفاده قرار می‌گیرد. امروزه از این نوع سقف کاذب معمولاً استفاده می‌شود زیرا جلوه دلپذیری به فضا می‌بخشد. سقف کاذب چوبی پرهزینه است، در مراکز خرید و بیمارستانها استفاده نمی‌شود اما می‌تواند در ساختمان‌های مسکونی نصب شود. می‌توان آنها را با انواع مختلف تزئین یا رنگ‌آمیزی کرد تا ظاهر مناسبی را به دست آورد. سقف کاذب چوبی معایب زیادی دارد که عمده‌ی آنها عبارتند از:

  •  مستعد حمله ترمیت است.
  •  مستعد تاب‌خوردگی است.
  •  اتاق باید از نظر حرارتی کنترل شود.

سقف کاذب شیشه‌ای

یکی از انواع سقف کاذب مورد استفاده در ساختمان، شیشه است. شیشه یک ماده غیر کریستالی با خاصیت شکنندگی و شفافیت است. اما می‌توان آن را تغییر داد تا با استفاده از برخی مواد افزودنی، شکننده و غیرشفاف (مات) شود. از آنجا که شیشه عایق خوبی برای گرما است، می‌توان از آن برای سقف کاذب استفاده کرد. این نوع سقف کاذب ظاهر زیباییِ ساختمان را بهبود می‌بخشد. شما می توانید جهت و یا اطلاع از با ما در ارتباط باشید.

سقف فلزی

از آنجا که فلز یک ماده سخت و بادوام است، کاربرد بسیاری در ساخت سقف کاذب دارد. هنگامی که سطح فلز صیقل داده می‌شود، سطحی براق ایجاد می‌کند که چشم‌نواز است. فلزات مورد استفاده در این سقف، آهن گالوانیزه و آلومینیوم هستند. هزینه‌ی این سقف کم است زیرا نصب و دسترسی به آن آسان است. اعضای پنهانِ سازه به راحتی قابل دسترسی هستند زیرا پانل‌ها به راحتی قابل جدا شدن و اتصال مجدد هستند. هزینه‌ی ساخت کمتر می‌شود زیرا نصب، تعمیر و نگهداری اندک است.

سقف چرم مصنوعی یا پارچه‌ای

یکی دیگر از انواع سقف کاذب، چرم مصنوعی یا پارچه‌ای است که مصالح به کار رفته در این نوع سق4.0 16پرکاربردترین سقف کاذب در سطح کشورمان، سقف کاذب کناف و سقف کاذب رابیتس است. اما آیا تا به حال اسم سقف کاذب دامپا به گوشتان خورده؟ آیا سقف کاذب زیبای چوبی رو دیدین؟ یا می‌دونستین ممکنه سقف کاذبی داشته باشیم که امواج صوتی محیط رو جذب کنه؟!

مواد سازنده آردواز

سقف شیروانی آردواز از جمله جدیدترین مصالح ساختمانی محسوب می شود. آردواز از ترکیبی متفاونت از سیمان، آزبست و برخی مواد و الیاف های طبیعی ساخته می شود. هر کدام از مواد سازنده آردواز مشخصات و ویژگی های خاص خود را دارند. در محصول نهایی ویژگی های هر کدام از این اجزای سازنده با هم جمع شده و در نهایت منجر به تولید یکی از بهترین و پیشرفته ترین مصالح ساختمانی در ساختمان های امروزی شده است.

یکی از مهم ترین بخش هایی که در مصالح ساختمانی جدید مانند سقف شیروانی آردواز شاهد آن هستیم، کیفیت بالاتر به همراه راندمان بالا و زیبایی است. در حال حاضر کمتر کاربری به دنبال استفاده از مصالح ساختمانی معمولی است. بدون زیبایی و جذابیت های ظاهری مخصوصاً مصالحی که در نمای ساختمان به کار می روند، هیچ شانسی برای موفقیت ندارند و آردواز نیز این زیبایی را در خود دارا می باشد.

کاربردهای سقف شیروانی آردواز

سقف شیروانی آردواز دارای کاربردهای بسیار زیادی است که شنیدن این موارد می تواند انگیزه شما را برای استفاده از آن به حداکثر برساند. موارد زیر از مهم ترین کاربردهای آردواز در ساختمان های امروزی هستند.

آیا استفاده از آردواز مقرون به صرفه است؟

قیمت آردواز و هزینه های ساخت و نصب آن نیز یکی از عوامل بسیار مهمی است که می تواند روی انتخاب شما تاثیر داشته باشد. اما آیا استفاده از آردواز با قیمتی که در حال حاضر برای آن لحاظ شده، منطقی و اقتصادی می باشد؟ آردواز دارای طول عمر بسیار زیادی است. استفاده از یک مصالح ساختمانی معمولی هر چند ارزان تر از آردواز نیاز به هزینه های اضافی در سال های بعدی برای نگهداری آن خواهد داشت. از این رو برای محاسبه هزینه های مصالح ساختمانی معمولی باید هزینه های نگهداری و نصب بالای آن را نیز در نظر داشته باشید.

آردواز قبل از قرارگیری در سقف شیروانی به اندازه های دلخواه تنظیم شده و به راحتی روی آن نصب می شود و سختی زیادی برای نصب آن نخواهید داشت. از آن گذشته شما می توانید برای سال های بسیار زیاد، بدون هیچ هزینه ای آردواز را روی سقف خانه خود داشته باشید. از این رو است که می توانیم ادعا کنیم که آردواز حتی می تواند مقرون به صرفه تر از مصالح قدیمی و سنتی نیز باشد.

انواع کاربرد آردواز

استفاده برای محافظت از سقف شیروانی ساختمان

یکی از مهم ترین جنبه های استفاده از آردواز در زیبا سازی و حفاظت از سقف های شیروانی خانه ها است. این سقف شیروانی دارای جذابیت های بسیاری زیادی است. این جذابیت آردواز تا جایی رسیده است که در برخی از کشورهای مدیترانه ای از آن برای زیبای سقف خانه های مناطق تاریخی و توریستی استفاده می شود. وقتی شما محو تماشای زیبایی خانه های روستایی شیک و شبیه به هم مخصوصاً در کشورهای همسایه دریای مدیترانه هستید، در واقع این آردواز است که در جلو چشمان شما ظاهر شده است. آردواز با کیفیتی که دارد می تواند برای سال های بسیار زیادی به عنوان یک محافظ درجه یک سقف خانه شما ایفای نقش نماید.

استفاده از آردواز برای محافظت از نمای ساختمان

ترکیباتی که در آردواز وجود دارد می تواند نمای ساختمان شما را نیز در برابر باران و عوامل طبیعی آسیب زا، محافظت نماید. استفاده از این نوع سقف شیروانی برای محافظت از نما چندی است که در کشور ما نیز رواج پیدا کرده است. بالا بودن راندمان آردواز استفاده از آن را کاملا توجیه پذیر می نماید. در واقع آردواز این شرایط را برای شما فراهم می آورد تا در طولانی مدت بتوانید بدون هزینه محافظت و ایمنی اضافی، سقف و نمایی زیبا و جذاب در اختیار داشته باشید.

نصب پوشش زیرسازی

نصاب سقف آردواز پوشش زیرسازی انجام میدهد تا باعث افزایش مقاومت سقف شیروانی شود. پوشش زیرسازی از متریال مختلفی مثل ساندویچ پنل‌های فلزی، توری و پشم شیشه و… استفاده می‌شود. انتخاب متریال برای پوشش زیرسازی باید با توجه متریال پوشش نهایی انجام شود. پوشش زیرسازی می‌تواند یک عایق حرارتی یا رطوبتی مناسب برای سقف شیروانی باشد. این مرحله از اجرای سقف شیروانی، در تعیین عمر سقف شیروانی و کیفیت آن موثر است و اجرای پوشش مناسب و مرغوب برای زیرسازی سقف تا حد زیادی از احتمال آسیب دیدن و نیاز به تعمیر کاهش می‌دهد.