انتخاب لرستان به عنوان پایلوت ستاد تسهیل کشور
ایران تودی/لرستان رئیس ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور گفت: تصمیم گرفتیم لرستان را به عنوان پایلوت ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور انتخاب کنیم که بتوانیم از این استان یک تحلیل اطلاعاتی برای کشور استخراج کنیم.
محمدباقر آقاعلیخانی دهم اردیبهشت ماه در حاشیه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ما در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور چند شاخصه برای واحدهای تولید داریم.
وی ادامه داد: در بررسیهایی که در واحدهای تولیدی اتفاق میافتد اگر واحد قابلیت احیاء و ادامه حیات را داشته باشد قطعاً مشکلات آنرا حل کنیم.
آقاعلیخانی افزود: بخشهای عمدهای از این مشکلات که در سراسر کشور بررسی کردیم در گزارش سازمان صمت دیدیم این است که ۶۱ درصد مراجعات ما مشکلات بانکی است، بعد از آن حوزه تأمین اجتماعی، کارگری و مسائل تحریم و مشکلات دیگر در رتبههای بعدی قرار دارند.
دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور تصریح کرد: برای اینکه در استانهای کشور شرایطی را ایجاد کنیم که یک کار تحلیلی ارائه کنیم و راههایی در ان درآوریم را شروع کردیم ولی تصمیم گرفتیم لرستان را به عنوان پایلوت ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور انتخاب کنیم که بتوانیم از این استان یک تحلیل اطلاعاتی برای کشور استخراج کنیم.
وی بیان کرد: استانی انتخاب کردیم که خیلی بزرگ نباشد و خیلی هم از استانهای پایین حوزه صنعت نباشد، لرستان یک استان متوسط در حوزه صنعتی است.
آقاعلیخانی تصریح کرد: در شرایط موجود در حوزه واحدهای تملک در سراسر کشور که حدود ۳۰۰۰ واحد هستند، ۶۳ واحد در لرستان وجود داشت که در این حوزه نیز تصمیم ستاد تسهیل بر این است که در استان و با جضور ستاد تسهیل استانی به ریاست استاندار بررسی شود و واحدهای که قابلیت احیا دارند برگردانده شوند و ان واحدهایی که قابلیت احیا ندارند بتوانیم از اجزاء آن استفاده کنیم.
دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور اضافه کرد: تولید یک موجود زنده است و یک روز متولد شده و رشد و نمو دارد و یک روز نیز مرگ آن فرا میرسد، آن واحدهایی که مرگ آنها رسیده را جدا کنیم که وقت و انرژی استان نیز در این حوزه قرار نگیرد.
وی ادامه داد: در حوزه طرحهای نیمهتمام لرستان چندین مصوبه داشتیم، برخی از طرحها بالای ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، ما در سراسر کشور جمعآوری اطلاعات را آغاز کردیم که طرحهای اینچنینی را در اولویت بگذاریم و به عنوان طرحهای اولویتدار کشوری آنها را مطرح کنیم.
آقاعلیخانی افزود: برخی از این طرحها در حوزههای دارو و فولاد در لرستان وجود دارد که قابلیت اینکه در اولویت کشوری باشند وجود دارد و اینها را در طرحهای اولویت کوری قرار دهیم و بتوانیم از منابعی که در این حوزه در وزارت صنعت دیده شده که طرحهای اولویتدار شوری شناسایی شده که اینها یا در این حوزه قرار میگیرند یا پیگیری میکنیم که حتماً در این حوزه قرار بیگرند که بتوانیم از منابع استفاده کرده و احیا این واحدها را در استان داشته باشیم.
دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور بیان کرد: پایلوت شدن باعث میشود اختیاراتی که در سطح ملی داریم بر لرستان تمرکز بدهیم، دنبال این هستیم سطح اعتباری را افزایش دهیم، در سطح ملی می توانیم مصوبات کشوری را نقض کنیم اما در سطح استانی نمی شود به همین دلیل این فرصت را به لرستان میدهیم.
وی تأکید کرد: پایلوت شدن قطعاً برای لرستان دستآوردهایی دارد چون تمرکز ما در ستاد تسهیل کشور به استان میآید، یک طرف نیز بستگی به استان دارد.
آقاعلیخانی افزود: تماسها و هماهنگیها را از دیروز شروع کردیم و با هیئت مدیریت هماهنگ کردیم که اگر در استان واحدهایی وجود دارد که خوب مدیریت نمیشوند این هیئت ورود کند.
دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور تصریح کرد: ما بیش از ۲۲ هزار مصوبه در سطح کشور داریم و با توجه به شرایط کشور و مشکلات اقتصادی پیشبینی میکنیم ورودیهای امسال بیشتری شود و ستاد تسهیل باید زمان جلسات را بیشتر کند که بتوانیم بر این شرایط غلبه کنیم.
وی افزود: بیش از ۱۵ هزار مصوبه اجرا شده و ۴۶۳۲ مصوبه نیز در حال اجراست و در مجموع ۱۰ درصد مصوبات ما در کشور اجرایی نشده و در حال حلاجی آن هستیم که چرا اجرا نشده است.
آقاعلیخانی بیان کرد: عمده کار ما در پایلوت شدن لرستان شناسایی قوانین مزاحم است، اگر بتوانیم با کمک این استان قوانین مزاحم را شناسایی کنیم میتوانیم با کمک ماده ۶۱ قانون آنها را به مجلس برده و اصلاح کنیم.
انتهای پیام