از دست شاطر نانوایی خسته شدی !
کاربرد های دستگاه نانوایی و عملکرد آن
آیا با کاربرد های دستگاه نانوایی اشنایی دارید؟ این دستگاه ها چه مزیت هایی دارند؟ در مطالب قبلی از سایت نان سالم تبریز؛ شما را با مراقبت از دستگاه نانوایی اشنا کردیم. در ادامه همراه ما باشید تا اطلاعات بیشتری در خصوص دستگاه های نانوایی به دست آورید. نان نوعی خوراکی پخته است که می توان آن را از انواع خمیر تهیه کرد. خمیر معمولاً از آرد و آب درست می شود. نان در صدها شکل، اندازه، نوع و بافت پخته می شود. نسبت ها و انواع آرد و سایر مواد، مانند روش های تهیه متفاوت است.
در طول تاریخ، نان یکی از اساسی ترین غذاها بوده است، زیرا یکی از قدیمی ترین غذاهای مصنوعی نیز به شمار می رود. در واقع، مردم از آغاز کشاورزی نان درست می کردند. مردم در همه فرهنگ ها نان را به اشکال مختلف با هر وعده غذایی در روز سرو می کنند. می توان آن را به عنوان بخشی از غذا یا به عنوان یک میان وعده جداگانه مصرف کرد.
کاربرد دستگاه نانوایی
نان معمولاً از خمیر آرد گندم تهیه می شود که با مخمر درست می شود و اجازه می دهد تا ور بیاید. به طور معمول، مردم نان را در فر می پزند. با این حال، روز به روز افراد بیشتری برای پخت نان تازه در خانه به دستگاه های نان مخصوص مراجعه می کنند.
دستگاه نانوایی چیست؟
دستگاه نان ساز یا نانوایی، وسیله ای آشپزخانه برای پخت نان است. این دستگاه از یک قالب یا قالب نان با پاروهای تعبیه شده تشکیل شده است که در مرکز یک فر کوچک مخصوص چند منظوره قرار دارد.
دستگاه نان چگونه ساخته می شود؟
همانطور که در قسمت قبل اشاره کردیم، نان ساز از چندین قسمت تشکیل شده است. این دستگاه در اصل یک اجاق برقی فشرده است که یک قالب نان تکی و بزرگ را درون آن قرار می دهد. قلع به خودی خود کمی خاص است – دارای یک محور در پایین است که به یک موتور الکتریکی در زیر متصل است. یک پارو فلزی کوچک به محور در پایین قلع وصل شده است. پارو وظیفه ورز دادن خمیر را بر عهده دارد. خود محور توسط یک مهر و موم ضد آب پوشانده شده است.
بسیاری از مردم در تهیه نان از آرد چند منظوره به جای آرد نان استفاده می کنند. به نظر می رسد که تفاوت در گلوتن است. گلوتن نوعی پروتئین است که در آرد یافت می شود. اگر خمیر قوی نباشد، دی اکسید کربن خارج می شود و نان آنقدر بالا نمی آید. آرد نان گلوتن بیشتری نسبت به آرد چند منظوره دارد. با این حال، میزان گلوتن در برندهای خاص آرد متفاوت است.
به طور کلی، آرد چند منظوره دارای گلوتن ۹ تا ۱۲ درصد است. آرد نان معمولاً دارای محدوده گلوتن ۱۰٪ تا ۱۳٪ است. به نواحی همپوشانی توجه کنید. اگر از آرد چند منظوره در دستگاه نان خود استفاده می کنید و برای شما کار می کند، عالی است. نام تجاری آرد شما باید در محدوده بالایی از سطوح گلوتن باشد.
اگر فقط آرد چند منظوره داشته باشید چه؟
اگر درصد گلوتن در لیست نیست یا محدوده ای را نشان می دهد، یک قرص نان آزمایشی درست کنید. بدترین اتفاق این است که نان به اندازه معمول پف نکند.
ویژگی های منحصر به فرد دستگاه ربات شاطر :
- بدون گیربکس
- عدم نیاز به روغن کاری
- کوبش تعداد 12 الی 13 عدد نان در دقیقه
- امکان کوبش نان به تنور تخت و شیبدار
- شمارش روزانه تعداد نان های پخته شده
- نصب بدون اعمال هیچگونه تغییر در دستگاه های سه کاره و تنور
- بازه کنترل گسترده ی نیروی کشش خمیر و نیروی کوبش نان به تنور
- پخت بدون مشکل نان با هر نوع خمیر سفت و شل
- امکان به روز رسانی دستگاه و نرم افزار آن، با بسته های منتشر شده از طرف شرکت
- قابل استفاده برای پخت نان معمولی و تافتون
- تنظیم دقیق ربات متناسب با شرایط انواع تنور و دستگاه های سه کاره
قابلیت های الکترونیکی دستگاه ربات شاطر :
- دارای پارامترهای متنوع کنترلی حرکات ربات و قابلیت تغییر و تنظیم این پارامترها توسط نصاب
- استفاده از سنسورهای مجاورتی غیر تماسی جهت افزایش طول عمر و دقت دستگاه
- مجهز بودن کانتر و مادر بورد دستگاه به وای فای و کنترل و آپدیت از راه دور دستگاه
- استفاده از موتورهای بدون زغال که منجر به حداقل خرابی در تعداد کوبش زیاد می شود.
- دقت بالای موتورها و مصرف برق پایین دستگاه
مهارتهای لازم برای شغل نانوایی کدام است؟
افراد علاقهمند به شغل نانوایی میتوانند با مدرک دیپلم یا حتی زیر دیپلم، اقدام به راه اندازی نانوایی کنند. قطعاً گذراندن دورههای تجربی و کاربردی در یکی از نانواییهای شهرتان میتواند در موفقیت شما تأثیرگذار باشد. برای اینکه بتوانید در شغل نانوایی فعالیت کنید باید برای دریافت مجوز بهداشت و کارت بهداشت نیز اقدام کنید. در تأسیس نانوایی یا استخدام نانوا، وجود کارت بهداشت تأییدی بر سلامت نانوا از نظر عدم ابتلا به بیماریهای انگلی واگیردار است. به صورت کلی، مهارتهای لازم شغل نانوایی به شرح زیر است:
۱. رعایت بهداشت
۲. تشخیص مواد مرغوب برای پخت نان
۳. برقراری ارتباط مؤثر با دیگران
۴. ارتباط با مشتری
۵. آشنایی با قوانین بهداشتی
۶. آشنایی با نکات ایمنی
۷. خمیر گیری
۸. چونه گیری
وظایف اصلی شغل نانوایی چیست؟
یک نانوا با توجه به نوع نانی که میپزد، وظایف خاصی را دنبال میکند. در ادامه با برخی از وظایف اصلی یک نانوا آشنا میشوید:
- الک کردن آرد قبل از پخت نان
- خمیر کردن آرد قبل از پخت نان
- بررسی کیفیت مواد
- آماده کردن تجهیزات پخت نان
- اندازه گیری و وزن کردن آرد و سایر مواد
- تمیز و ضدعفونی کردن پاروهای نانوایی
- جمع کردن سنگها در نانوایی سنگکی
- نظافت فرها در نانوایی فانتزی
- تمیز و ضدعفونی کردن دستگاههای پخت نان
- تخمین زمان پخت مناسب نان و جلوگیری از سوختن آنها در اثر حرارت زیاد
معایب شغل نانوایی چیست؟
هر شغلی در کنار مزایای خود، معایبی را نیز به همراه دارد. نانوایی نیز از این قاعده مستثنی نیست. در ادامه به بررسی معایب شغل نانوایی میپردازیم:
- قرار گرفتن در معرض حرارت بالای تنور نان پزی خصوصاً در فصول گرم
- کمبود آب شدید بدن در اثر گرما و حرارت موجود در محیط نانوایی
- نانواها باید ساعت 5 صبح مغازه را باز کنند و همین موضوع باعث کمبود خواب آنها میشود.
- تمام نانواها در تمام طول روز سرپا هستند و همین موضوع دلیلی بر بروز بیماریهایی نظیر آرتروز، درد مفاصل و غیره است.
- وجود رقبای زیاد در این حرفه
راه اندازی نانوایی اینترنتی
یکی از سوالاتی که بسیاری از علاقه مندان به این حرفه ی خوش عطر و بو میپرسند این است که آیا امکان راه اندازی نانوایی اینترنتی و رساندن آنلاین نان به دست مشتریان وجود دارد یا خیر؟ در پاسخ باید بگوییم که بله امکان راه اندازی نانوایی اینترنتی برای شما وجود دارد. مشتریان شـما از یک محله و یا حتی یک شهر نخواهد بود بلـکه تمام کسانی که از بستر اینترنت استفاده میکنند، میتوانند مشتریان نانوایی شـما باشند. وب سایت نانوایی باعث افزایش تعداد مشتریان شده و به رشد کسب و کار شما کمک خواهد کرد.