عمومیکسب و کار ایرانیان

تفاوت هیدروموتور و هیدرو پمپ در چیست؟

برای اینکه تفاوت بین هیدروموتور و هیدرو پمپ را بهتر متوجه شویم باید با آن ها آشنا باشیم. پس ابتدا کمی در مورد هرکدام توضیح می دهیم سپس به بررسی تفاوت ها می پردازیم.

هیدروموتور

هیدروموتور که به عنوان موتور هیدرولیک نیز شناخته می شود، برای تبدیل انرژی هیدرولیک به انرژی مکانیکی چرخشی طراحی شده است. این نوع موتور نقش مهمی در سیستم های هیدرولیک ایفا می کند که از مایع تحت فشار مثل روغن هیدرولیک، برای انتقال نیرو و انجام وظایف مختلف استفاده می کند.

اصل اساسی هیدروموتور شامل مهار نیروی تولید شده توسط جریان سیال تحت فشار برای ایجاد حرکت چرخشی است. هیدروموتورها در یک سیستم، معمولا به پمپ هیدرولیک متصل می شوند. پمپ هیدرولیک، سیال را تحت فشار قرار می دهد و آن را به موتور می فرستد و نیروی سیال به حرکت چرخشی تبدیل می شود. خروجی هیدروموتور را می توان با تنظیم نرخ جریان یا فشار سیال کنترل کرد.

هیدرو پمپ

هیدروپمپ که به عنوان پمپ هیدرولیک هم شناخته می شود، دستگاهی است که برای تولید و حفظ جریان سیال در یک سیستم هیدرولیک طراحی شده است. وظیفه اصلی آن تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی هیدرولیک با فشرده کردن سیال است که این سیال تحت فشار برای انجام برخی کارها مورد استفاده قرار می گیرد و اجزای مختلفی مانند موتورهای هیدرولیک، سیلندرها و محرک ها را در سیستم به حرکت در می آورد.

بررسی تفاوت های هیدروموتور و هیدرو پمپ

همان طور که تا الان متوجه شدید هیدروموتور و هیدروپمپ ها، با وجود شباهت هایی که با هم دارند اما از نظر ساختار . عملکرد متفاوتند.

وظایف متفاوت

پمپ های هیدرولیک انرژی مکانیکی را به انرژی هیدرولیک سیال تبدیل می کنند اما هیدروموتور‌ انرژی سیال را به انرژی مکانیکی تبدیل می کند. یا به عبارتی دیگر می توان گفت: با چرخش شافت هیدروپمپ ها، سیالی که ساکن یا کم فشار است به جریان می افتد اما هیدروموتورها سیالی که جریان دارد را دریافت می کنند تا باعث چرخش شافت شود.

در این لحظه هیدروموتور گیربکس دار، این انرژی را دریافت کرده و به راحتی می تواند چرخ دنده های گیربکس متصل شده را به حرکت در آورد و به خوبی گشتاور منتقل کند. در واقع هیدروپمپ یک دستگاه تبدیل انرژی است و هیدروموتور بخشی از آن است.

راندمان حجمی

راندمان حجمی هیدروموتور‌ها بیشتر از هیدروپمپ ها است.

سرعت چرخش

سرعت چرخش هیدروپمپ ها نسبتا بالا است و هیدروموتور‌ها سرعت خروجی کمتری دارند.

نحوه چرخش شافت خروجی

مورد بعدی برای بررسی تفاوت ها، تفاوت در نوع چرخش شافت خروجی است. در هیدروموتورها، شافت خروجی باید بتواند به هر دو سمت چرخش داشته باشد برای همین ساختار آن ها به صورت متقارن طراحی شده است. هیدروپمپ ها فقط در یک جهت می توانند چرخش داشته باشند.

ورودی روغن

در هیدروموتور‌ها به غیر از ورودی و خروجی های معمولی برای روغن، قسمتی مجزا برای روغن دارند. در دسته هیدروپمپ ها به جز پمپ های پیستونی محوری، بقیه پمپ ها معمولا فقط درگاه ورودی و خروجی روغن را دارند و روغن های نشتی به قسمت ورودی روغن وصل هستند.

کلام پایانی

دیدیم هیدروموتورها و هیدروپمپ ها تفاوت های مختلفی دارند  اما با این وجود این دو تجهیز صنعتی، هماهنگ با هم کار می کنند و برای استفاده از هیدروموتورها به هیدرو پمپ مناسب آن احتیاج داریم. در نتیجه لازم است نگهداری و سرویس هر دوی این وسایل به درستی و در زمان مشخص انجام شود.

آتوسا خوش خواهد

من آتوسا، خبرنگاری که تعهدی عمیق به خدمت به مردم دارم. در این سایت، با تمرکز بر مسائل مهم اجتماعی و اقتصادی، تلاش می‌کنم تا صدای گروه‌ه‌های نادیده گرفته شده را به گوش شما برسانم و برای ایجاد عدالت و برابری در جامعه تلاش کنم.