علمی و پزشکیکسب و کار ایرانیان

هر آنچه که باید در مورد قلمه زدن انگور بدانید!

قصد داریم در این مقاله شما را با انواع روش‌های قلمه زدن برای نهال اگور آشنا سازیم تا شما خود به تنهایی قادر به پیاوه‌سازی  این روش را در اراضی  و باغات مورد نظر خود به درستی انجام دهید.

 شاید خیلی از باغداران این موضوع را بدانند که قلمه زدن یکی از روش‌هایی است که از گذشته تا به امروز مورد استفاده قرار می‌گرفته است و افراد از آن برای پرورش بیشتر نهال انگور استفاده می‌کردند این روش هنوز هم در بسیاری از مراکز فروش نهال انگور همچون نهالستان برتر نهال مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ به گونه‌ای که با کیفیت‌ترین نهال انگور را با این روش تواید خواهد شد.

ابزار مناسب قلمه زنی

شاید برایتان سوال باشد که برای این کار ابتدا نیاز به چه ابزاری است؟ و این ابزار باید برای قلمه زدن نهال انگور چه ویژگی داشته باشد؟ برای پاسخ به سوال اول باید بدانید که ابتدا هر فردی برای انجام قلمه‌زنی باید یک قیچی کاملا تیز، مخصوص برای این کار داشته باشد که عاری از هر گونه آلودگی باشد که در ادامه به موضوعات دیگر در این رابطه می‌پردازیم.

نکاتی که برای قلمه زدن نهال انگور مهم است

  • ابزار تیز و تمیز
  • برش شاخه به صورت اریب
  • انتخاب قلمه سالم

همانطور که در مقالات بالایی به آن اشاره داشتیم ابزار تمیز خود به تنهایی بسیار مهم بوده به طوری که اگر آلوده باشد ممکن است این بیماری و کثیفی را به راحتی به قلمه شما منتقل کند و شما بعد از کاشت آن، بیماری را به دیگر نقاط باغ منتقل کنید.

 لازم به ذکر است بعد از داشتن یکی قیچی مناسب و ابزاری تیز برای این کار باید قلمه مورد نظر خود را به صورت اریب و کج برش دهید تا هم به صورت علامتی مشخص برای کاشت باشد و هم برای ریشه زنی در خاک از سرعت بهتری برخوردار باشد.

 نکته دیگر که بسیار حائز اهمیت است انتخاب یک قلمه سالم و مناسب است به طوری که باید قلمه انتخابی شما دارای پوست رویی کاملا شفاف و براقی باشد و قسمت زیری آن از به صورت نرمی برخوردار باشد همچنین برای قلمه زدن باید توجه داشته باشید که شاخه مورد نظر هیچ‌گونه لک، سیاهی و بیماری نداشته باشد تا هنگام رشد از سرعت بهتری برخوردار شود.

خاک مناسب برای قرار دادن قلمه نهال انگور

بهتر است بدانید که بعد از قلمه زدن نهال انگور خود باید آن را در خاکی مناسب قرار دهید تا فرصت رشد و باردهی بهتری را در سال‌های آینده برای شما داشته باشد به طوری که مناسب‌ترین خاک برای این قلمه‌های جوان خاک اره و خاک شنی ماسه‌ای است که با قرار دادن قلمه به آن فضای رشد مطلوبی را می‌دهید.

برخی از افراد تازه کار برای انجام این کار جعبه‌ای مناسب که گودی لازم را دارند برداشته و داخل آن را از شن و ماسه روان پر می‌کنند و سپس قلمه نهال انگور را از قسمت اریب خورده در داخل خاک شنی قرار می‌دهند و آن را در دمایی نسبتا سرد قرار می‌دهند این دمای سرد باعث شوک یوده و بعد از مدت چند هفته آن را به فضای معتدلی بورده تا نهال از حالت شوک و خواب خارج شود و شروع به ریشه دادن و برگ‌دهی کند سپس یعد از انجام این کار آن را در زمین و باغات مناسب خود به کاشت می‌رساند که بعد از گذشت چند سال منجر به باردهی بسیار زیادی خواهد شد.

طول استاندارد یک قلمه انگور باید چه قدر باشد

شاید برایتان این سوال ایجاد شود که قلمه انتخابی باید چه ابعادی داشته باشد تا امکان ریشه زایی داشته باشد؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت که طول مناسب و استاندارد این قلمه‌های انگور 30 الی 60 سانتی متر هستند که باید دارای کمی برگ و جوانه سبز باشند.

 باید بدانید که قلمه نهال انگور را از درختانی که سنین 2 سال را داردند انتخاب کنید و آن را در دمایی نسبتا خنک نگهداری کنید سپس با توجه مطالی که گفته شد ان را در خاک مناسب به کاشت برسانید.

لازم به ذکر است نوع و نژاد نهال انگور چندین دسته بوده و هر کدام از آنها طریقه قلمه زدن جدا‌گانه‌ای را دارند و لذا برخی دیگر با توجه به سازگاری که به محیط و اقلیم دارند باید در زمان و فصل مناسب خودشان قلمه زدن را انجام داد حال اگر در این زمنیه دچار ابهاماتی شدید می‌توانید با مجموعه و سایت فروش برتر نهال ارتباط بگیرید تا شما را برای خرید نهال انگور مناسب به خوبی راهنمایی کنند.

نتیجه‌گیری

در این مقاله دانستیم که قلمه زدن کار بسیار ساده‌ای است که برای انجام آن نیاز به یک سری اطلاعات سطحی داشته و به کمک ابزار مناسب برای این کار در موعد سازگار به انجام رسانید.

 انجام قلمه زدن در ارقام نهال‌ انگور کار سختی نبوده و هر فردی می‌تواند آن را به خوبی یاد بگیرد و تعداد نهال انگور باغات خود را از این طریق افزایش دهد لذا این کار باعث شده تا فروش نهال انگور در بسیاری از مراکز افزایش داشته باشد همچنین اگر به دنبال قیمت نهال انگور به صورت متنوعی هستید می‌توانید از طریق شماره‌ای که در انتها سایت آورده شده است ارتباط بگیرید.

تماس با پالیز نهال: 09144501003

تماس با برتر نهال:  09141832393