اجتماعیکسب و کار ایرانیان

آموزش رانندگی با سراتو اتومات

آموزش صفر تا صد رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک سراتو

ماشین دنده اتوماتیک در دنیای امروزی بیش از پیش رواج یافته است و اغلب افراد ترجیح می‌دهند تا از ماشین با دنده اتوماتیک استفاده کنند. رانندگی در خیابان‌های شلوغ شهر و ترافیک‌هایی که ممکن است تا ساعت‌ها ادامه داشته باشد، یکی از مشکلات و سختی‌های زندگی شهری و زندگی در کلانشهرها است.

به همین دلیل نیز بسیاری از افراد برای آسان‌تر کردن رانندگی، از ماشین با دنده اتوماتیک استفاده می‌کنند. عملکرد و نحوه استفاده از این نوع ماشین‌ها، همانند ماشین‌های با دنده دستی است. وجود برخی تفاوت‌ها و تکنولوژی‌های پیشرفته در ماشین‌های با دنده اتوماتیک باعث می‌شود تا برخی از افراد رانندگی با این ماشین‌ها را سخت بدانند در صورتی که اینطور نیست. برای آشنایی با ویژگی‌ها، لوازم یدکی و نحوه عملکرد ماشین‌های با دنده اتوماتیک خصوصا ماشین سراتو اتومات در این مقاله با ما همراه باشید. اگر نیاز به لوازم یدکی سراتو دارید، حتما از مراکز معتبر خرید کنید.

دنده اتوماتیک

یکی از مهم‌ترین اختراعاتی که در صنعت خودرو رخ داد، سیستم انتقال قدرت در خودرو مبتنی بر دنده اتوماتیک بود. استفاده از این تکنولوژی در ابتدا، مختص ماشین‌های لوکس و اعیانی بود و در دیگر ماشین‌ها به‌ندرت به کار برده می‌شد اما با پیشرفت و توسعه شهرنشینی، از این تکنولوژی در ماشین‌های دیگر نیز استفاده شد.

اصلی‌ترین قسمتی که باعث تغییر حالت دنده دستی به دنده اتوماتیک می‌شود، گیربکس خودرو است. در واقع نوع گیربکس است که تعیین می‌کند یک خودرو دنده دستی یا دنده اتوماتیک باشد. در یک خودرو، موتور اتومبیل نیروی اصلی حرکت خودرو را تامین می‌کند اما این گیربکس است که نیروی تولید شده در موتور را به چرخ‌های ماشین انتقال می‌دهد و باعث به حرکت افتادن آن‌ها می‌شود.

در ماشین‌های دنده‌ای، راننده قادر است با تعویض دنده و با استفاده از کلاچ، قدرت و شتاب ماشین را کنترل کند اما در ماشین‌های دنده اتومات، گیربکس وظیفه تعیین سرعت و شتاب اتومبیل را برعهده دارد و این کار نه به صورت دستی بلکه به صورت اتوماتیک انجام می‌شود. به همین دلیل نیز رانندگی با ماشین‌های دنده اتوماتیک، تفاوت‌هایی دارد که باعث می‌شود برخی از افراد در ابتدای استفاده از آن، دچار سردرگمی شده و مشکلاتی برایشان به وجود آید.

نکته: اگر تصمیم به خرید گیربکس و یا تعویض چراغ جلو سراتو دارید، حتما در مورد انواع مدلهای ان بررسی و تحقیق کنید تا از برند اصلی باشد.

ویژگی‌های دنده اتوماتیک

برای رانندگی و آموزش رانندگی با ماشین‌های دنده اتوماتیک، افراد باید در ابتدا با انواع حالت‌های دنده اتومات و نوع کارایی آنها آشنا شده و نحوه استفاده هریک از آنها را کاملا متوجه شوند. به طور کلی 4 علامت مختلف برروی صفحه دنده در ماشین‌های دنده اتومات وجود دارد که راننده با استفاده از هر یک از آنها می‌تواند در موقعیت‌های مختلف رانندگی کند. در ادامه مطلب به معرفی و توضیح هر یک از حالات مختلف دنده می‌پردازیم.

P (Parking): این حرف نشان‌دهنده حالت پارک در خودرو دنده اتومات است. در واقع این دنده مختص حالت پارک خودرو است و رانندگان برای پارک خودرو خود و جلوگیری از حرکت آن باید دنده ماشین را بر روی حرف P قرار دهند. هنگامی‌که راننده به صورت دستی دنده را بر روی این حرف قرار می‌دهد، ماشین به هیچ عنوان نمی‌تواند حرکت کند. حتی اگر راننده پدال گاز ماشین را فشار دهد نیز، نمی‌تواند ماشین را حرکت دهد.

R (Revers): این کلمه معنای بازگشت به عقب را می‌دهد و برای حرکت به عقب در ماشین به کار برده می‌شود. در واقع این دنده، دنده عقب ماشین‌های با دنده اتوماتیک است و هنگامی که راننده دنده را در این وضعیت قرار دهد، با برداشتن پای خود از روی ترمز، ماشین به سمت عقب حرکت خواهد کرد.

N (Neutral): این کلمه نیز به معنای دنده خلاص است. این دنده مشابه دنده خلاص و خنثی در ماشین‌های با دنده دستی است. این دنده باعث می‌شود تا سرعت ماشین شما ثابت نگه‌داشته شود. به عنوان مثال اگر شما خودرو خود را در سرعت 30 کیلومتر برساعت نگه‌دارید و آن را خاموش کنید، هنگام روشن شدن آن نیز، سرعت ماشین شما، 30 کیلومتر برساعت خواهد بود.

D (Drive): این دنده که برگرفته از کلمه درایو و رانندگی است، مخصوص حرکت کردن ماشین است. چنانچه رانندگان قصد حرکت دادن ماشین خود را داشته باشند، باید دنده ماشین را در این حالت قرار دهند. هنگامی‌که دسته دنده روی این حرف باشد، راننده می‌تواند با برداشتن پای خود از روی پدال ترمز، به آرامی ماشین را حرکت داده و شروع به رانندگی کند.

برخی از حالت‌های دیگر نیز روی صفحه دنده ماشین‌های با دنده اتوماتیک وجود دارد. در برخی از ماشین‌ها علاوه بر حروف نوشته شده، اعدادی نیز روی صفحه دنده وجود دارد. اعدادی مانند 1، 2 و 3 بر روی صفحه دنده به راننده این امکان را می‌دهد که در مواقع لازم و ضروری بتواند از حالت دنده دستی استفاده کند و سرعت و شتاب خودروی خود را کنترل کند.

در برخی از ماشین‌های بسیار لوکس و اسپرت نیز علاوه بر تمامی اعداد و حروف گفته شده، حروفی مانند S وجود دارد که نشان دهنده حالت اسپرت در ماشین‌ها است. با استفاده از این دنده، ماشین بر روی حالت اسپرت قرار می‌گیرد و سرعت و شتاب بسیار بالایی پیدا می‌کند.

رانندگی با خودروهای دنده اتوماتیک

بسیاری از افراد رانندگی با ماشین‌های اتوماتیک را سخت می‌دانند و برخی دیگر رانندگی با این ماشین‌ها را بسیار آسان و سهل می‌دانند. در واقع، بسته به شرایط و موقعیتی که هر راننده دارد، استفاده از ماشین‌هایی با دنده اتوماتیک می‌تواند بد و یا خوب باشد. به عنوان مثال رانندگی در کلانشهرها و ترافیک‌های سرسام‌آور بسیار سخت است و نیازمند کلاچ و ترمز گرفتن‌های متوالی می‌باشد.

در این شرایط استفاده از خودروهای دنده اتومات بسیار موثر و مفید خواهد بود و علاوه بر کاهش مصرف انرژی ماشین، از خستگی راننده نیز جلوگیری خواهد کرد. اما اگر راننده‌ای قصد رانندگی در جاده‌ای عریض، فراخ و بدون هیچ ترافیکی را داشته باشد، می‌تواند با استفاده از ماشین‌های دنده دستی، سرعت و شتاب ماشین خود را در دست گرفته و بر اساس سلیقه خود آن را کنترل کند. برای رانندگی ماشین‌های با دنده اتوماتیک حتما حالات زیر را به صورت کامل و دقیق در نظر بگیرید.

شروع حرکت و رانندگی

در ابتدا، پس از سوار شدن به این ماشین‌ها مانند هر ماشین دیگری، کمربند ایمنی خود را ببندید و آینه‌ها و صندلی خود را تنظیم کنید. سپس پای خود را بر روی پدال ترمز قرار دهید و آن را تا انتها فشار دهید. پس از این کار با چرخاندن کلید ماشین در جهت پادساعتگرد یا با فشردن دکمه استارت، ماشین خود را به کار بیندازید.

پس از انتخاب کردن جهت حرکت خود، دسته دنده خود را نیز انتخاب کنید. در این مرحله چنانچه قصد حرکت به سمت عقب را داشته باشید، می‌توانید دسته دنده را بر روی R قرار دهید. همچنین اگر قصد حرکت به جلو را داشته باشید می‌توانید با قرار دادن دسته دنده روی حرف D حرکت خود را آغاز کنید. در مرحله بعدی برای به راه افتادن خودرو خود، باید پای خود را به آرامی از روی پدال ترمز بردارید. چنانچه قصد حرکت با سرعت بیشتری را داشته باشید، می‌توانید پدال گاز را نیز به آرامی فشار دهید.

یکی از ویژگی‌های بسیار مهم ماشین‌های با دنده اتوماتیک، وجود دو پدال گاز و ترمز به جای سه پدال گاز و ترمز و کلاچ است. درواقع، در این ماشین‌ها به جای سه پدال، دو پدال زیر پای رانندگان قرار دارد. رانندگان برای جلوگیری از هر گونه خطا و اشتباهی باید فقط از پای راست خود استفاده کنند و بهتر است پای چپ خود را کنار نگه‌داشته و از آن استفاده نکنند.

بسیاری از رانندگان در ابتدا به اشتباه پای چپ خود را نیز به کار می‌برند و با فشردن همزمان پدال گاز و ترمز باعث ایست ناگهانی ماشین و از کار افتادن آن می‌شوند و حتی ممکن است باعث وقوع تصادفات و حوادث وحشتناکی شوند. بنابراین توصیه می‌شود به هیچ وجه از پای چپ در رانندگی با ماشین‌های دنده اتوماتیک استفاده نشود.

پایان حرکت و توقف کردن

هنگامی که راننده قصد نگه‌داشتن خودرو خود را دارد و می‌خواهد از حرکت بایستد، باید در ابتدا حرکت ماشین را متوقف کرده و ماشین را به طور کامل در وضعیت بی‌حرکت قرار دهد، سپس باید دسته دنده را برروی N قرار داده و ترمز دستی را کامل به سمت بالا بکشد. در مرحله آخر نیز دسته دنده را در حالت P قرار دهد. در این شرایط ماشین به طورکامل متوقف شده و هیچ حرکتی نخواهد داشت.

حرکت به عقب

حرکت به عقب در ماشین‌هایی با دنده اتومات بسیار راحت‌تر از حرکت به سمت جلو در این ماشین‌ها است. در این نوع حرکت راننده با روشن کردن ماشین، دسته دنده را در حال R قرار می‌دهد و بدین ترتیب با برداشتن پای خود از پدال ترمز، ماشین به سمت عقب حرکت می‌کند. چنانچه فردی قصد داشته باشد با سرعت بیشتری به سمت عقب حرکت کند، می‌تواند حین برداشتن پای خود از پدال ترمز، پدال گاز را نیز به آرامی فشار دهد.

نکات مهم در رانندگی با ماشین های دنده اتوماتیک

همان‌طور که قبلا نیز گفتیم، رانندگی با ماشین‌های دنده اتومات، نکات و قوانین خاص خود را دارد که افراد باید با آن آشنا شده و آنها را رعایت کنند. برخی از مهم‌ترین نکات برای رانندگی با ماشین‌های دنده اتومات به شرح زیر است.

هرگز از دوپای خود استفاده نکنید: استفاده از پای راست و چپ در خودروهای اتومات، به منزله فشردن پدال ترمز و گاز به طور همزمان است که این امر موجب وقوع تصادفات و اتفاقات ناگواری می‌شود. علاوه بر آن، این حرکت باعث آسیب‌های جدی در گیربکس ماشین می‌شود.

در هنگام رانندگی، دنده را عوض نکنید: برخی از رانندگان قبل از توقف کامل ماشین و در حین حرکت، دنده را به حالت P تغییر می‌دهند که این عمل باعث به‌وجود آمدن آسیب‌های جدی در گیربکس ماشین خواهد شد و هزینه‌های سرسام‌آوری برای صاحب خودرو به وجود خواهد آورد.

در سرپایینی‌ها خودور را در حالت خلاص قرار ندهید: با قرار دادن خودرو در حالت N در سرپایینی‌ها باعث وارد آمدن فشار مضاعف به شیر برقی‌های گیربکس خواهید شد. خرابی و تعویض شیر برقی‌های گیربکس، هزینه بسیار بالایی دارد.

قبل از توقف کامل خودرو؛ دنده را در حالت P قرار ندهید: رانندگان باید توجه داشته باشند تا برای توقف کامل خودرو، ابتدا آن را به طور کامل متوقف کنند، سپس با قرار دادن دسته دنده روی حالت N و کشیدن ترمز دستی ماشین را آماده توقف کامل کنند و در نهایت دسته دنده را در حالت P قرار دهند.

در مراحل عملی آموزش رانندگی در ایران، استفاده از دنده اتومات آموزش داده نمی‌شود اما بخشی از کتاب آیین نامه مربوط به رانندگی با ماشین‌های دنده اتومات است و برخی از سوالات آیین نامه نیز درباره دنده اتوماتیک می‌باشد. متقاضیان گواهینامه رانندگی باید علاوه بر آموزش دنده درگیر، آموزش پارک دوبل و آشنایی با تفاوت بزرگراه و آزادراه، نحوه عملکرد ماشین های با دنده اتوماتیک را نیز آموزش ببینند. بسیاری از تخلفات رانندگی ثبت شده در خلافی خودرو افراد، نشان‌دهنده این است که افراد مبتدی با استفاده نادرست از ماشین های با دنده اتوماتیک، مرتکب خطا و باعث به وجود آمدن تصادفاتی می‌شوند.

سوالات متداول آموزش رانندگی با ماشین سراتو اتومات

برای استفاده از پدال‌های ترمز و گاز ماشین‌های دنده اتومات، کدام یک از پاهای خود را به کار ببریم؟

برای استفاده از پدال‌های گاز و ترمز فقط از پای راست خود استفاده کنید و پای چپ خود را کنار نگه دارید.

با ماشین دنده اتومات چگونه دنده عوض کنیم؟

برای تعویض دنده، ابتدا پای خود را روی ترمز قرار دهید. سپس دنده را به حالت مورد نظر خود تغییر داده و به آرامی پای خود را از روی ترمز بردارید.

چگونه با ماشین دنده اتومات در ترافیک‌های سنگین حرکت کنیم؟

در ترافیک‌های سنگین، دنده را در حالت D قرار داده و فقط با استفاده از ترمز ماشین خود را متوقف کرده و با برداشتن پای خود از روی ترمز به حرکتتان ادامه دهید.

لوازم یدکی سراتو اتوماتیک را از کدام سایت بخریم؟

برای خرید سپر جلو سراتو و سایر لوازم یدکی این مدل، بهترین گزینه خرید از سایت های معتبر مانند سلیا سراتو یدک میباشد.