کارخانه تولید محصول دانش بنیان بتن پارچه‌ای افتتاح شد

فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیا گفت: کارخانه و خط تولید محصول دانش بنیان بتن پارچه‌ای با هدف هدررفت آب توسط متخصصان داخلی افتتاح شد.

کارخانه تولید محصول دانش بنیان بتن پارچه‌ای افتتاح شد

به گزارش ایران تودی، سردار عبدالرضا عابد در مراسم افتتاح کارخانه بتن پارچه‌ای با بیان اینکه آب مایه حیات انسان‌هاست و متخصصان قرارگاه خاتم‌الانبیا توانستند با تولید این محصول دانش بنیان جلوی هدررفت آب را بگیرند، گفت: در آینده جنگ، جنگ آب است و اگر نتوانیم منابع آبی موجود را کنترل کنیم،  تبدیل به فاجعه می‌شود.

وی با بیان اینکه باید به حرکتمان در تولید این نوع از محصولات سرعت ببخشیم، اظهار کرد: در هفته اخیر دو پروژه مهم پسماند و پساب در استان آذربایجان شرقی و مترو در استان فارس را افتتاح کردیم و در موضوع آی سی تی هم انجام اقدامات مهمی مطرح است که در جلسه با وزیر ارتباطات توافقات خوبی انجام شد که وارد جزییات آن نمی‌شوم اما اقدام به اجرای این پروژه‌ها جای تبریک دارد.

وی در خصوص پروژه‌های قرارگاه در حوزه میادین نفتی و گازی گفت: در میادین مشترک که سالیان درازی هیچ نهادی نزدیک آن هم نمی‌شد با ریسک بزرگ وارد شدیم و اکنون مشغول فعالیت هستیم.

فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیا با بیان اینکه در حوزه عمرانی نیز اقدامات متعددی صورت گرفت گفت که برای راه آهن شلمچه – بصره تاکنون ٨ توافقنامه نوشته شد اما متاسفانه به اجرا نرسید اما امسال با حضور قرارگاه این اقدام عملی شد و اکنون مهندسان قرارگاه در حال طراحی‌ها هستند.

سردار عابد با بیان اینکه در هلدینگ دریایی قرارگاه نیز اقدامات بزرگی انجام شده و ساخت پل خلیج فارس را در دستور کار داریم، اظهار کرد: پروژه اتصال پل خلیج فارس به جزیره قشم ١٠ سال بر زمین مانده بود و عزم و اراده‌ای نیز برای اجرا نبود قرارگاه این پروژه را استارت زد.

به گفته وی سال گذشته ۴ میلیون و ١٣٠ هزار خودرو در این مسیر در صف مانده بودند تا نوبت تردد داشته باشند در حالی که ساخت این پروژه این مشکل حل می‌شود.

به گزارش ایران تودی، اتلاف و هدررفت آب در کانال‌های انتقال یکی از اصلی‌ترین دلایل پایین بودن راندمان استفاده از آب در بخش کشاورزی است. به منظور حل این مشکل هلدینگ نیرو قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) با همکاری مجموعه‌های دانش بنیان و در راستای کمک به بهبود شاخص‌های امنیت غذایی کشورمان و افزایش راندمان مصرف آب در بخش کشاورزی نسبت به بومی سازی و تجاری سازی فناوری تولید بتن پارچه‌ای برای اولین بار در کشور اقدام کرد.

محصول بتن پارچه‌ای یا رول بتن محصولی است کامپوزیتی و انعطاف‌پذیر که متشکل از پارچه‌های سه‌بعدی آغشته به پودر سیمان است.این پارچه‌ها پس از نصب در محل موردنظر و آبپاشی، در مدت زمان اندکی، سخت شده و به یک لایه بتن نازک، مقاوم، آب‌بند و ضدحریق تبدیل می‌شود.

کارخانه تولید محصول دانش بنیان بتن پارچه‌ای افتتاح شد

اجرای این محصول در کانال‌های سنتی انتقال آب کشاورزی نیاز به تخصص و مهارت خاصی نداشته و به سادگی قابل انجام است. از مزایای این طرح می‌توان به سرعت بالای اجرا در مقایسه با روش رایج لاینینگ بتنی و کاهش چشمگیر اتلاف آب، سهولت حمل و اجرا و نصب، وابستگی کمتر به عوامل انسانی ماهر حین اجرا نسبت به روش‌های سنتی موجود لایروبی آسان در مخازن ذخیره آب و کانال‌های آبیاری، دوام بالای ۵۰ سال، امکان ترمیم و کاهش مخاطرات زیستی و عدم نیاز به لیسه‌ای کردن سطح بتن اشاره کرد.

هم اکنون و به همت هلدینگ نیرو قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا کارخانه تولید این محصول فناورانه و نوین در غرب تهران با حضور مسوولان سپاه پاسداران و فعالان بخش کشاورزی مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

انتهای پیام