کمبود مرغ در سیستان و بلوچستان/ لزوم افزایش نظارت بر توزیع – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان
خبرگزاری آنلاین – گروه استانها: در هفتههای اخیر، خبرهای مختلفی در سطح کشور از نبود و یا کمبود مرغ در سطح کشور شنیده میشود و در این میان، استان سیستان و بلوچستان نیز مستثنی نبوده و با این معضل روبرو شده است.
یکی از شهروندان زاهدانی در این خصوص گفت: در هفتههای اخیر جای مرغ کشتار روز در فروشگاههای عرضه این محصول پروتئینی در سطح استان خالی بودو گاهاً شاهد توزیع مرغ منجمد در فروشگاههای مجاز با صفهای طولانی متقاضیان هستیم که آنهم به هر کس نمیرسد و برخی از فروشگاهها نیز با قطعه قطعه کردن مرغهای منجمد و فروش آنها به قیمتهای بالا به دنبال سودجویی خود هستند.
محمد سیاسر در گفتگو با خبرنگار آنلاین، افزود: یکی از فرهنگهای مردم استان در خوردن گوشت مرغ، زنده گیری و ذبح توسط خودشان است و کمتر مرغ منجمد خریداری میکنند در این زمینه با کاهش فروش مرغ زنده در هفتههای اخیر مواجه بودهایم.
وی ادامه داد: مسئولان باید در راستای حل این مشکل هرچه زودتر اقدامات لازم را در دستور کار قرار دهند.
قیمتهای مرغ هر روز بیشتر از دیروز
یکی از شهروندان سراوانی نیز گفت: در هفتههای اخیر شاهد افزایش قیمت مرغ به صورت روزانه بودیم.
عثمان دهواری در گفتگو با خبرنگار آنلاین، افزود: با کمبود مرغ در هفتههای اخیر شاهد افزایش قیمت این کالای اساسی و سودجویی افراد سودجو در سراوان بودهایم چرا که نظارت دقیقی بر عرضه و توزیع مرغ وجود ندارد.
وی ادامه داد: مرغ یکی از اقلام مورد نیاز خانوادهها بوده و نیاز است تا نظارتها و کنترل توزیع مرغ افزایش پیدا کند.
کمبود مرغ کشوری است
رئیس جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان، گفت: کمبود مرغ کشوری بوده و تنها به سیستان و بلوچستان اختصاص ندارد.
محمدرضا سید حسینی در گفتگو با خبرنگار آنلاین، افزود: کمبود مرغ به دلیل عدم همکاری برخی از اتحادیههای مرتبط و افرادی که به دنبال منافع خود هستند، در سطح کشور به وجود آمده است.
وی اضافه کرد: بر اساس بررسیهای صورت گرفته در خصوص تأمین مرغ، سیستان و بلوچستان وضعیت مناسبتری به نسبت سایر استانهای کشور داشته و این معضل براساس اقدامات در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی، نهایتاً تا دو ماه آینده به حالت مطلوب برخواهد گشت.
رئیس جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در خصوص طرح خودکفایی استان به تولید گوشت مرغ، افزود: با توجه به اینکه گوشت مرغ تولیدی مرغداریهای استان فقط ۳۰ درصد نیاز شهروندان را تأمین میکرد از ابتدای دولت سیزدهم برای جبران کمبود گوشت مرغ تولیدی اجرای طرح خودکفایی به تولید گوشت مرغ در دستور کار قرار گرفت.
مرغداریهای سیستان و بلوچستان افزایش مییابد
وی بیان کرد: برای تحقق طرح خودکفایی گوشت مرغ، تاکنون ۸۶۲ موافقت اصولی صادر و ۱۰۵ واحد مرغداری به مجموعه مرغداریهای استان افزوده شده است.
این مقام مسئول تصریح کرد: در حال حاضر ۲۵۴ واحد در سطح ۲۶ شهرستان با سرمایه بیش از دو هزار و ۳۲۵ میلیارد تومان و پیشرفت فیزیکی ۲۰ تا ۹۰ درصد در حال اجرا است.
وی با اشاره به فعالیتهای انجام شده در حوزه تخم مرغ نیز گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر سیستان و بلوچستان دارای پنج واحد پرورش مرغ تخمگذار با ظرفیت ۶۴۰ هزار قطعه و با توان تولید ۱۱ هزار و ۵۲۰ تن مرغ در سال است، حداکثر ۳۶ درصد نیاز استان به تخم مرغ در استان تأمین میشود.
سید حسینی ادامه داد: تلاشی جهانی به منظور ارتقای ضریب خود اتکایی استان به تولید تخم مرغ با سرمایه گذاری هزار و ۴۴۰ میلیارد ریال ۱۶ واحد جدید پرورش مرغ تخمگذار با ظرفیت ۳۲۰ هزار قطعه و تولید سالیان پنج هزار و ۷۶۰ تن در دست احداث است که زمینه اشتغال ۸۰ نفر را فراهم میکند.
وی خاطر نشان کرد: در هفته گذشته با حضور مسئول کشوری برنامه ریزی برای واردات تخم مرغ نطفه دار انجام شده تا با همکاری اتحادیههای مربوطه و مرغداران وضعیت مرغ و تخم مرغ در استان به مطلوب برسد.
وی در پایان تاکید کرد: از سرمایه گذاران در حوزه مرغ و تخم مرغ حمایت لازم در سیستان و بلوچستان انجام میشود.