علائم کم کاری تیروئید

علائم کم کاری تیروئید
آفتاب‌‌نیوز :

کارون شاه ابراهیمی از کم کاری تیروئید به عنوان یکی از بیماری‌های شایع تیروئید یاد کرد و افزود: یکی از شایعترین علت ایجاد این عارضه، بیماری “هاشیماتو” است که یک نوع بیماری خودایمنی محسوب می‌شود، است.

وی افزود: در این بیماری به تدریج بافت تیروئید از بین رفته و سطح هورمون‌های آن کاهش می‌یابد.

شاه ابراهیمی کمبود یُد را هم عامل دیگر ایجاد کم کاری تیروئید عنوان کرد و افزود: خوشبختانه درسال‌های اخیر به دلیل اضافه شدن یُد به نمک خوراکی کمتر شاهد کم کاری تیروئید به این علت هستیم.

وی عوامل ارثی و ژنتیکی را هم عامل دیگر کم کاری تیروئید عنوان و تصریح کرد: بر اثر نقص ژنتیکی حاصل از ازدواج فامیلی در برخی افراد ساخت و تولید هورمون‌های تیروئیدی دچار مشکل شده و فرد دچار کم کاری تیروئید می‌شود.

این فوق تخصص غدد گفت: احتمال کم کاری تیروئید پس از جراحی این غده هم وجود دارد و در برخی بیماران مشاهده شده است.

وی با اشاره به آمار بالای این بیمای در زنان، گفت: عمده موارد کم کاری تیروئید در زنان مشاهده می‌شود و حتی در برخی موارد کم کاری تیروئید پس از زایمان را هم داریم که پنج تا شش ماه پس از زایمان شروع می‌شود.

شاه ابراهیمی درتشریح علائم کم کاری تیروئید به گستردگی این علائم اشاره کرد و افزود: خستگی، بی حالی، ریزش مو، خشکی پوست، گز گز دست و پا و چاقی و اضافه وزن از جمله شایعترین علائم کم کاری تیروئید است.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: علاوه بر این‌ها یبوست، خشونت صدا، اختلال در عادت ماهانه زنان، نفخ شکم، سقط و ناباروری هم از جمله دیگر علائم و عوارض ناشی از کم کاری تیروئید است.

شاه ابراهیمی گفت: در موارد شدید هم جمع شدن آب دور قلب را در این بیماران شاهد هستیم.

وی با بیان اینکه در هر سنی احتمال بروز کم کاری تیروئید وجود دارد، گفت: حتی نوع مادرزادی کم کاری تیروئید از بدو تولد با افراد است و اگر دیر در نوزادان تشخیص داده شود موجب عقب ماندگی ذهنی آن‌ها می‌شود.

این فوق تخصص غدد گفت: این نوع کم کاری تیروئید در نوزادان با علائم اختلال در رشد نوزاد، تاخیر در تکلم نوزاد، کند شدن حرکات و بزرگی زبان نوزاد خود را نشان می‌دهد که نیاز است به سرعت شناسایی و تحت درمان قرار گیرد. البته با تجویز دارو می‌توان علائم را کنترل کرده و از عقب ماندگی ذهنی نوزادان جلوگیری کرد.

وی با بیان اینکه درمان‌های خوبی برای کم کاری تیروئید وجود دارد، گفت: در برخی موارد پس از مدتی مصرف دارو کم کاری تیروئید بطور کامل درمان می‌شود، اما در برخی موارد دیگر از جمله موارد مادرزادی نیاز است که فرد تا پایان عمر دارو مصرف کند.