سامانههای سردسیری و گرمسیری پیشرانهای توسعه کرمانشاه هستند – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری آنلاین، منوچهر حبیبی عصر دوشنبه در نشست رسیدگی به مشکلات سامانه گرمسیری که با حضور معاون عمرانی استاندار و نماینده اورامانات در محل سد ازگله برگزار شد؛ اظهار کرد: سامانههای سردسیری و گرمسیری در رونق و توسعه بخش کشاورزی استان بسیار اثرگذار هستند و در کنار آن بخشی از آب شرب شهرستانهای مرزی استان را هم تأمین میکنند.
وی ادامه داد: در مجموع ۲۴ هزار هکتار اراضی مربوط به کشاورزان و ۱۱ هزار هکتار هم در قالب طرحهای سرمایهگذاری از منابع آبی طرح گرمسیری بهرهمند میشوند.
استاندار کرمانشاه با اشاره به اینکه یک کار عظیم در قالب طرح گرمسیری انجام شده است، گفت: این طرح عظیم باید تکمیل شود و همه آثار مثبت آن را در سفرههای مردم ببینند و مهمترین عامل ارزیابی میزان موفقیت تلاشهای انجام شده، سطح رضایت کشاورزان به عنوان بهره برداران از این طرح است.
حبیبی خاطرنشان کرد: اگر مدیران وظایف خود را به خوبی انجام دهند مردم شریف استان کرمانشاه به طور حتم قدردان آنها خواهند بود.
وی ساماندهی آبهای استان را جزو سیاستهای دولت برشمرد و گفت: متوسط بارندگی در کرمانشاه دو برابر متوسط بارندگی در برخی استانها است و از این ظرفیت خدادادی باید برای رونق معیشت کشاورزان و مردم منطقه استفاده کنیم.
مدیر ارشد استان کرمانشاه افزود: در ابتدای حضورم در استان دستور تشکیل یک کارگروه برای پیگیری و تکمیل سامانههای گرمسیری و سردسیری را دادم که این کارگروه موظف است با حساسیت و جدیت وظایف و اولویتهای این حوزه را در سطح استانی و ملی پیگیری کند تا این پروژهها هرچه سریعتر تکمیل شود.
وی تاکید کرد: کارگروه باید موضوع پیگیری تخصیص آب و ما به تفاوت حق قانونی استان از این طرح و آنچه اختصاص یافته را در دستور کار قرار دهد و وضعیت بهره مندی ۱۴ هزار هکتار زمین باقیمانده از این طرح هم باید تعیین تکلیف شود.
استاندار کرمانشاه به نقش مهم توسعهای سد هواسان اشاره کرد و گفت: پیگیری و تکمیل این سد مهم با ظرفیت ۱۸۰ میلیون مترمکعب برای استان بسیار مهم است و باید با جدیت دنبال شود.
حبیبی به اهمیت الگوی کشت مناسب اشاره کرد و گفت: جهاد کشاورزی باید با برنامه ریزی مناسب الگوهای مناسب برای کشت را در این منطقه ترویج کند.
استاندار کرمانشاه بر تکمیل خطوط انتقال ۳ و ۴ طرح گرمسیری به شکل ویژه تاکید کرد و گفت: مردم این منطقه درآمدی جز کشاورزی ندارند و باید بخشهای باقی مانده هرچه زودتر تکمیل شوند تا مردم از موهبت این طرح بهرهمند شوند.
وی برای تعیین تکلیف سریع وضعیت خط انتقال آب کشاورزی از سد آزادی به دره زمکان یک مهلت یک ماهه به مدیران آب منطقهای داد و گفت: هر فردی در این پروژه مقصر است اعم از کارفرما، مشاور، ناظر و پیمانکار باید تعیین تکلیف و به مراجع نظارتی و قضائی معرفی شود و در ادامه با تأمین دلیل و تعیین تکلیف پیمانکار، ایرادات و نواقص این خط ۵ کیلومتری هر چه سریعتر برطرف شود تا طرح به بهره برداری برسد.