بیانیه شورای عالی انقلاب فرهنگی پیرامون تحریمهای ضد حقوق بشری انگلستان
به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با صدور بیانیهای تحریمهای ضد حقوق بشری دولت انگلستان علیه سیزده فرد و نهاد ایرانی را محکوم کرد.
متن بیانیه به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم
دولت خبیث انگلستان که کارنامه استعماری آن در جهان و ایران سراسر ضد حقوق بشری است، روز پنجشنبه 15 تیرماه 1402، 13 سازمان و مقام نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از جمله نهاد شورای عالی انقلاب فرهنگی و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی را به اتهامات واهی ضد حقوق بشری در لیست تحریمهای خود قرار داده است. هر چند انگلستان سنگ حفظ صلح و حمایت از حقوق بشر را به سینه میزند و محافل مختلف بینالمللی را به بررسی آن مشغول کرده اما در طول تاریخ، ارزشهای انسانی و اخلاقی همچون آزادی، صلح، عدالت و حفظ کرامت انسانی را دستاویز اهداف سلطهطلبانه خود کرده و در جای جای دنیا با حمایت از تشکیل فرقههای سیاسی، گروههای تروریستی و برانداز، آزادی، کرامت و استقلال ملتها را در معرض تهدید قرار داده و برای مشروعیت بخشی به اقدامات ظالمانۀ خود، رویکردهای استثناگرایانه در پیش گرفته و تعابیری منفعت طلبانه از اوضاع جهان ارائه میدهد.
انگلستان در طول تاریخ معاصر ایران فعالیتی جز تشکیل فرقههای سیاسی بابیه و فراماسونری در راستای انحراف انقلاب مشروطه، مستعمره کردن ایران در قرارداد 1919، حمایت از دولت های استبدادی پهلوی اول و دوم، اجرای کودتای ننگین 28 مرداد 1332، استحاله هویتی و سرکوب شعائر مذهبی و دینی، منزوی کردن جریانات آزادی خواه ملی و مذهبی را در کارنامه خود ندارد. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، با اینکه دولت انگلستان منافع استعماری خویش را در ایران از دست داد، اما تلاش داشته با حمایت از سلمان رشدی در ماجرای کتاب آیات شیطانی، حمایت از صدام در جنگ تحمیلی، دخالت در انتخابات، پروندهای هستهای، حوادث تروریستی و …، مداخلات استعماری خودش را ادامه دهد.
در وقایع و حوادث شهریور تا آبان 1401 در کشور و تحرک سازمان یافته در خارج از ایران جهت اجماعسازی در افکار عمومی مخالفان و اپوزیسیون داخلی و خارجی، نشان داد که دشمن به صورت جدی درتلاش است تا پروژههای نوینی را در راستای ایران ستیزی طراحی و در بستر مسائل حقوق بشری، پیادهسازی کند.
در واقع یک جابه جایی در اولویتهای ایران ستیزی از سوی نظام سلطه خصوصاً دولت خبیث انگلستان به وجود آمد و اولویت مسائل حقوق بشری بالاتر از مسائل هستهای قرار گرفت.
شورای عالی انقلاب فرهنگی معتقد است ارزشهای انسانی و اخلاقی همچون آزادی، صلح، عدالت و حفظ کرامت انسانی از جمله موضوعاتی است که مورد تأیید و تأکید همه انسانهای آزاده، آزاد اندیش و فطرتهای پاک بشری است و ادیان الهی نیز بر آنها تأکید داشتهاند. با این حال با یک نگاه اجمالی به اوضاع جهان و تعاملات بین دولتها، میبینیم این ارزشهای فطری در قالب واژگان زیبا و فریب انگیز مانند اعلامیّه حقوق بشر، دموکراسی و سازمانهای بینالمللی مدافع حقوق بشر به کلّی رنگ باخته و قدرتهای جهانی خصوصا دولت خبیث انگلستان با سوءاستفاده از این ارزشها، نقشههای خطرناکی برای ادامۀ سلطه بر کشورهای دیگر و غارت منابع آنها کشیدهاند و در این راه بدیهیترین حقوق آنها را زیرپا میگذارند و در این راه از هیچ اقدام ضد انسانی فروگذار نیستند و گاه برای مشروعیت بخشی به اقدامات ظالمانۀ خود، رویکردهای استثناگرایانه در پیش گرفته و تعابیری منفعت طلبانه از اوضاع جهان ارائه میدهند.
لذا شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن محکوم کردن تحریم یکجانبه و استثناگرایانه دولت انگلیس آمادگی خود را برای هر گونه همافزایی و تعامل سازنده با نخبگان و آزادیخواهان برای اقدامات مناسب و سازنده در این حوزه، جهت مقایسه تطبیقی الزامات و بایستههای حقوق بشر در ایران و کشورهای سلطهگر در جهان خصوصاً انگلستان خبیث اعلام میدارد.
دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی