امکانسنجی استفاده از غشاء نانویی برای تصفیه آب
ایران تودی- گروه علم و فناوری: دولت استرالیا با اختصاص بودجهای از انجام آزمایش روی غشاء گرافنی برای تصفیه آب در مناطق دورافتاده حمایت کرد.
به گزارش بیزینس اینسایدر، کلینتکیو واتر موفق به دریافت بودجهای برای مطالعه امکان سنجی استفاده از نوعی غشای گرافنی شد. این بودجه از سوی برنامه BRII: Renewables and Low Emissions Round به کلینتکیو واتر داده میشود.
این کمک مالی ۸۰۰۰۰ دلار استرالیا (حدود ۶۳۰۰۰۰ دلار آمریکا) که از سوی وزارت صنعت، علم و منابع استرالیا تامین مالی میشود، به شرکت کلینتکیو واتر کمک میکند تا از فناورینانو برای تصفیه آب آشامیدنی استفاده نماید و این فناوری را برای بهرهمندی افراد در مناطق دور دست با امکانات کم آماده کند.
در این پروژه قرار است پتانسیل غشاء گرافنی NematiQ به عنوان راه حلی برای تصفیه آب آشامیدنی مورد ارزیابی قرار گیرد.
در پروژه “غشاهای گرافنی: انقلابی در آب آشامیدنی برای جوامع دورافتاده”، قرار است کارایی، مقرون به صرفه بودن و پایداری فناوری غشای گرافنی بررسی شود. هدف آنها بهبود کیفیت آب در مناطق محروم و دورافتاده است، تا نشان داده شود که این فناوری قابلیت مقیاسپذیری را دارد.
همچنین مزایای زیستمحیطی غشای گرافنی ارزیابی شده و زمینهسازی برای مرحله اثبات مفهومی بالقوه این پروژه انجام شود، جایی که تا سقف ۱ میلیون دلار استرالیا برای آزمایشهای میدانی در دنیای واقعی بودجه به آن تعلق میگیرد.
این برنامه که برای اجرا بین دسامبر ۲۰۲۴ و می ۲۰۲۵ برنامهریزی شده است، توانایی غشای گرافنی را برای حذف آلایندههایی مانند باکتریها، ویروسها، فلزات سنگین و آلایندههای آلی که اغلب در منابع آب آشامیدنی جوامع دورافتاده یافت میشوند، را ارزیابی میکند. مطالعه امکانسنجی همچنین شامل تجزیه و تحلیل اقتصادی و پایداری اولیه برای استقرار سیستمهای تصفیه آب مبتنی بر گرافن در تنظیمات از راه دور خواهد بود.
این غشاء گرافنی قابل تبدیل شدن به کارتریجهای مارپیچی بوده که میتوانند در سایتهای تصفیه آب مورد استفاده قرار گیرند. این شرکت با تولید بیش از ۱۰۰۰ متر غشای ورقهای مسطح ۱۰۰۰ میلیمتری، بر روی دستگاه رولبه رول صنعتی، به یک نقطه عطف بزرگ دست یافته است که این دستاورد تاییدکننده توانایی و قابلیت شرکت کلینتکیو واتر برای ساخت غشای گرافنی در مقیاس تجاری است.
فناوری نانو فیلتراسیون غشای گرافن مستقیم جهشی به جلو در تولید آب خالص و مقرون به صرفه است. اساساً غشاهای گرافنی برای حذف باکتریها، ویروسها و ترکیبات آلی محلول بدون حذف نمکها طراحی شدهاند. برخی از مزایای متعدد این غشای گرافنی شامل مصرف انرژی کمتر، بازیافت آب زیاد و محصول جانبی کمتر است.
غشاهای گرافنی همچنین دارای خواص ضدرسوب بالایی هستند و بنابراین نسبت به غشاهای پلیمری رایج از مواد شیمیایی کمتری برای تمیز کردن استفاده میکنند. بازار جهانی فیلتراسیون آب مبتنی بر غشاء، از جمله میکرو، اولترا، نانو و اسمز معکوس، سالانه بیش از ۱۸ میلیارد دلار آمریکا تخمین زده میشود.
انتهای پیام/