حوادثکسب و کار ایرانیان

بیمه موتور: بهترین راه افزایش امنیت و آرامش راکبان موتور

تمام وسایل نقلیه زمینی که در خیابان‌ها و کوچه‌ها دیده می‌شوند، همیشه در معرض خطر و تصادف هستند. ممکن است که حادثه‌ای رخ دهد که منجر به تصادف با عابر پیاده یا وسیله نقلیه دیگری شود. در این مواقع بهترین راه برای جبران هزینه‌ها استفاده از بیمه است. موتور سیکلت هم مانند خودرو دچار حادثه خواهد شد و بیمه موتور سیکلت برای این وسیله نقلیه هم اجباری است.

در این مطلب سعی داریم درباره پوشش‌ها و ویژگی‌های بیمه موتور سیکلت توضیحاتی ارائه کنیم. با ما همراه باشید.

قیمت بیمه موتور سیکلت

بیمه موتور سیکلت

در انواع بیمه موتورسیکلت، خسارت‌های به وجود آمده در یک حادثه را شرکت بیمه جبران خواهد کرد. در این بیمه نامه خسارت‌های مالی و جانی که برای شخص ثالث اتفاق می‌افتد تا میزان سقف تعهدات شرکت بیمه جبران می‌شود. همچنین خسارت‌های جانی وارد شده به راننده موتورسیکلت هم در موارد هزینه‌های درمان، نقص عضو و فوت تحت پوشش قرار خواهد گرفت.

انواع بیمه موتور

برای موتور سیکلت‌ها دو نوع بیمه در نظر گرفته شده است که طراحی آن مانند بیمه‌های خودرو است. انواع بیمه موتور عبارتند از:

  • بیمه ثالث
  • بیمه بدنه

پوشش‌های بیمه موتور سیکلت

بیمه موتور سیکلت هم مانند بیمه ثالث خودرو ماهیت مشابه دارند. خسارت‌هایی که تحت پوشش این بیمه نامه قرار می‌گیرند، خسارت‌های مالی و جانی که به فرد زیان دیده وارد شده را جبران خواهد شد.

خسارت‌های مالی به شخص ثالث: در صورتی که تصادف بروز حادثه رانندگی، سبب خسارت مالی به شخص ثالث و فردی غیر از راننده مقصر شود، می‌تواند در این پوشش قرار داد و از بیمه جبران خسارت کرد.

خسارت بدنی و جانی به شخص ثالث: اگر در حین حادثه رانندگی، خسارت جانی یا بدنی برای فرد زیان دیده و شخص ثالث رخ دهد، می‌توان از این پوشش برای جبران دیه و هزینه‌های دیگر استفاده کرد.

خسارت جانی به راننده مقصر: در بیمه موتور، اگر راننده مقصر دچار خسارت جانی شود، بیمه مطابق با قوانین این بیمه نامه، به جبران خسارت می‌پردازد.

همانطور که اشاره شد، خسارت‌های مالی و جانی که برای فرد زیان دیده از حادثه تصادف رخ دهد، توسط شرکت بیمه جبران خواهد شد و این پوشش‌ها در بیمه موتور سیکلت عبارتند از:

  • غرامت فوت و نقص عضو
  • هزینه خسارت‌های وارد شده به وسیله نقلیه یا محمولات آن
  • برخورد و تصادف با هر گونه جسم ثابت و یا متحرک
  • هزینه درمان شخص ثالث در صورت بروز مصدومیت به علت تصادف با موتور سیکلت
  • هر گونه خسارت مالی وارد شده به شخص ثالث

در حقیقت تمام هزینه‌های مالی و جانی تا سقف تعهدات شرکت‌های بیمه‌ای در بیمه نامه موتورسیکلت قابل جران خواهد بود.

نکته: بیمه موتور سیکلت هیچ گونه تعهدی در برابر خسارت‌های مالی وارد شده به راننده مقصر ندارد و باید از بیمه بدنه موتور سیکلت خود استفاده کند.

بیمه بدنه موتور سیکلت

بیمه بدنه موتور سیکلت با بیمه بدنه خودرو کمی‌ تفاوت دارد و تمام پوشش‌هایی که در بیمه بدنه خودرو ارائه می‌شود در این بیمه نامه تحت پوشش نیست. بیمه بدنه موتور سیکلت در صورت موارد زیر خسارت‌های وارد شده را جبران می‌کند.:

  • آتش ‌سوزی، صاعقه یا انفجار
  • تصادف یا تصادم با هر جسم متحرک یا ثابت

همانطور که می‌دانید بیمه بدنه نسبت به بیمه موتور سیکلت طرفدار کمتری دارد، شاید دلیل آن هم این باشد که این بیمه نامه مانند بیمه موتور سیکلت اجباری نیست، اما باید بدانید که ماهیت تمام بیمه نامه‌ها پشتوانه بودن و حمایتگر است تا در اتفاق‌ها و زمان‌های ناگوار، بیمه‌گزار را همراهی کنند و بار سنگین جبران هزینه‌ها را از روی دوش وی بردارند.

سقف هزینه‌های بیمه موتور سیکلت

نرخ پوشش‌های مالی انتخابی توسط بیمه‌گزار انجام می‌شود و نرخ دیه با توجه به دستور قوه قضاییه و بیمه مرکزی به شرکت‌های بیمه‌ای اعلام خواهد شد. به این ترتیب نرخ پوشش مالی انتخابی توسط بیمه‌گزار در سال 1400 بین 16 تا 320 میلیون تومان است. مبلغ حق بیمه موتور سیکلت برای تعهدات جانی که رخ می‌دهد مطابق دیه اعلام شده معادل مبلغ 640 میلیون تومان در ماه‌های حرام است و در ماه‌های عادی مبلغ معادل 440 میلیون تومان است.

نکته: ماه‌های حرام: محرم، رجب، ذی القعده و ذی الحجه است. در ادامه به بررسی نحوه خرید قسطی و نقدی بیمه موتور و عوامل تاثیرگذار در تعیین نرخ بیمه موتور می پردازیم.

بیمه موتورسیکلت

عوامل مختلف در قیمت بیمه موتور سیکلت

قیمت بیمه موتور سیکلت به عوامل مختلفی مرتبط است که نوع موتور سیکلت تاثیر مستقیم بر روی قیمت پایه و حق بیمه‌ این بیمه نامه دارد. نوع موتور سیکلت‌ها به چهار دسته تقسیم می‌شوند:

  • موتور سيکلت گازی
  • موتور سيکلت دنده‌ای یک سیلندر
  • موتور سيکلت با دو سیلندر و بالاتر
  • موتور سيکلت سه چرخ و سایدکار

در حقیقت هرچه تعداد چرخ و سیلندر موتور بیشتر باشد، قیمت بیمه موتور سیکلت و حق بیمه افزایش پیدا می‌کند. البته که میزان تخفیف‌ها بر روی قیمت هم تاثیرگزار خواهند بود.

به طور کلی بیمه موتور سیکلت تنها بیمه اجباری است که برای موتورسوار‌ها در نظر گرفته شده است. حق پایه بیمه موتور از سوی بیمه مرکزی اعلام می‌شود و عوامل مختلفی مانند: تعداد سیلندر موتور، سال ساخت، پوشش مالی و ساختار موتور بر روی قیمت نهایی بیمه موتور سیکلت تاثیرگزار است. با توجه به توضیحات داده شده، مبلغ پایه بیمه موتور سیکلت در سال 1400 به شرح زیر است:

  • دنده ای تک سیلندر: 587,600 تومان
  • دنده ای دو سیلندر و بیشتر: 645,500 تومان
  • دنده ای سه چرخ: 694,200 تومان

دریافت خسارت بیمه موتور سیکلت

همانطور که می‌دانید شرکت‌های بیمه‌ای برای پرداخت خسارت بیمه نامه باید مدارکی را تحویل گیرند تا با بررسی‌های لازم و کارشناسی‌های مرتبط، مبلغ خسارت وارد شده را پرداخت کنند. بنابراین برای دریافت خسارت بیمه موتور سیکلت هم نیاز به مدارکی است که توسط بیمه‌گزار باید تحویل بیمه‌گر داده شود و این موارد عبارتند از:

  • اصل و کپی بیمه نامه معتبر راننده مقصر و فرد زیان دیده
  • اصل و کپی گواهینامه راننده مقصر و فرد زیان دیده
  • اصل و تصویر کارت شناسایی و شناسنامه مالکیت وسیله نقلیه مقصر و زیان دیده
  • اصل و تصویر کارت ملی مقصر و زیان دیده
  • اصل فاکتور رسمی‌‌لوازم با تایید کارشناس بیمه

فرد زیان دیده باید تشکیل پرونده دهد و به شرکت بیمه مراجعه کند تا کارشناس‌های بیمه، ارزیابی خسارت را انجام دهند. در مرحله آخر با تایید نهایی کارشناس ارزیاب، چک خسارت به شخص ثالث زیان دیده تحویل داده می‌شود.

بیمه موتورسیکلت بدون گواهینامه

طبق قوانین بیمه موتورسیکلت، اگر راکب موتورسیکلت مقصر در تصادف فاقد گواهی نامه باشد، بیمه گر خسارت زیاندیده را بدون قید و شرط پرداخت می کند ولی استرداد مبلغ خسارت به بیمه گر توسط راکب مقصر الزامی است و در شرایطی که تصادف یا حادثه منجر به خسارت جانی و پرداخت دیه گردد، پرداخت دیده از طرف بیمه‌گر غیرممکن است زیرا برحسب ماده 3 قانون بیمه موتورسیکلت، شرایط پرداخت دیه به راننده مقصر، داشتن گواهینامه متناسب با وسیله نقلیه است.