بازار کم رمق آهن و فولاد

بازار آهن و فولاد داخلی از ابتدای تیرماه در مسیر ثبات و رکود قرار دارد البته بازار جهانی فولاد هم در رکود است و ظاهرا عاملی که در حال حاضر به تغییر روند بازار منجر شود مشاهده نمی شود از همین رو فضای کلی بازار این روزها آرام است و معاملات نیز رونق چندانی ندارد… کاهش  روز گذشته نیز در اکثر مبادی فروش تداوم داشت و بازار آرام بود؛ بسیاری از شرکت ها هم تغییری در قیمت آهن آلات اعمال نکردند. روز گذشته بازار ارز روند افزایشی داشت و در همان ابتدای روز قیمت دلار حدود ۴۰۰ تومان افزایش یافت، تا پایان روز هم نوسان چندانی نداشت و در بازار آزاد ۵۰ هزار و ۵۰ تومان مبادله شد.

بررسی اوضاع بازار اهن

گزارش دانیال زاده از وضعیت بازار آهن در روز یکشنبه از تداوم کاهش  حکایت دارد طوری که هر کیلو میلگرد بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ تومان اصلاح قیمت داشت اما در این میان برخی از مبادی فروش هم ثبات قیمت داشتند. کف قیمت میلگرد روز گذشته با کمی کاهش روی کانال ۲۴ هزار تومان قرار گرفت و عمدتا در محدوده ۲۴ تا ۲۶ هزار تومان معامله شد، متوسط نرخ این محصول هم حدود ۲۴ هزار و ۹۶۵ تومان برآورد شد.

قیمت روز نبشی،  و ایرانی در عمده مبادی فروش ثابت اعلام شد اما قیمت نبشی ناب تبریز در برخی ضخامت ها کاهش ۱۰۰ تا ۴۰۰ تومانی داشت. قیمت روز تیرآهن هم در غالب شرکت ها با کاهش ۳۰ تا ۱۰۰ هزار تومانی همراه بود.

قیمت روز ورق گالوانیزه، قیمت ورق رنگی شیروانی و ورق روغنی در غالب شرکت ها ثابت اعلام شد همچنین قیمت روز ورق سیاه در شماری از مبادی فروش بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ تومان کاهش داشت و در برخی دیگر از مبادی فروش ثابت اعلام شد.

قیمت لوله داربستی، لوله صنعتی، گازی و سایر لوله ها در کلیه شرکت ها ثبات داشتند و ، قیمت پروفیل مبلی، پروفیل گالوانیزه و سایر پروفیل ها عمدتا ثابت اعلام شدند اما کاهش ۱۰۰ تا ۴۰۰ تومانی هم در برخی ضخامت ها مشهود بود.

آنطور که از روند نوسانات برمی آید بازار آهن دیروز جو نسبتا آرامی داشت و گویی کمی تقاضا وارد این بازار شد و تحرکات محدودی مشهود بود که شاید علت آن تحریک جزئی نرخ دلار و ترس از افزایش قیمت فولاد باشد.

به طور کلی باید گفت خبر خاصی در بازار نیست و فاکتور اثرگذاری که روند نوسانات بازار آهن را تغییر دهد، مشاهده نمی شود و فضای آرامی در بازار حاکم است، به نظر می رسد معاملات بورس کالای امروز هم روال عادی داشته باشد.

گزارش ها از بورس کالا حاکی است که امروز حدود ۱۶۳ هزار و ۲۱۰ تن شمش بلوم عرضه می شود که کف قیمت آن ۱۹ هزار و ۴۲۰ تومان و سقف نرخ آن نیز کیلویی ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان در نظر گرفته شده است، حجم عرضه شمش امروز در مقایسه با عرضه هفته پیش حدود ۱۵ درصد افزایش داشته است.

بازارهای جهانی فولادی هم مشابه بازار داخلی در رکود به سر می برد و روند کاهشی دارد، به طوری که بیلت صادراتی فوب دریای سیاه بدون تغییر قیمت در هر تن ۵۰۵ دلار اعلام شد، اما بیلت داخلی چین از ۴۹۳ دلار در هرتن به ۴۸۸ دلار کاهش یافت.

ورق گرم صادراتی چین هم از ۵۴۸ تا ۵۶۴ دلار در هر تن به محدوده ۵۴۵ دلار تا ۵۶۴ دلار در هر تن رسید. ورق گرم بازار وارداتی جنوب شرق آسیا هم در محدوده ۵۸۰ تا ۵۹۰ دلار در هر تن در نوسان بود که بیانگر رکود و ثبات در بازار جهانی فولاد است.

بازار آهن و فولاد داخلی از ابتدای تیرماه در مسیر ثبات و رکود قرار دارد البته بازار جهانی فولاد هم در رکود است و ظاهرا عاملی که در حال حاضر به تغییر روند بازار منجر شود مشاهده نمی‌شود از همین رو فضای کلی بازار این روزها آرام است و معاملات نیز رونق چندانی ندارد..

کاهش قیمت آهن کیلویی روز گذشته نیز در اکثر مبادی فروش تداوم داشت و بازار آرام بود؛ بسیاری از شرکت‌ها هم تغییری در قیمت آهن آلات اعمال نکردند.

روز گذشته بازار ارز روند افزایشی داشت و در همان ابتدای روز قیمت دلار حدود ۴۰۰ تومان افزایش یافت، تا پایان روز هم نوسان چندانی نداشت و در بازار آزاد ۵۰ هزار و ۵۰ تومان مبادله شد.

بررسی نوسانات بازار آهن و فولاد

به دنبال نوسانات جزئی و ثبات قیمت‌ها در بازار آهن، قیمت روز میلگرد در اکثر شرکت‌ها ثابت اعلام شد اما در برخی شرکت‌ها ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومان هم کاهش قیمت مشاهده شد و تعدادی نیز حدود ۱۰۰ تومان افزایش داشتند.

قیمت روز تیرآهن شاخه‌ای نیز در غالب شرکت‌ها ثابت بود اما برخی سایزهای تیرآهن ذوب آهن اصفهان بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان افزایش قیمت داشت. قیمت ناودانی اروپایی و ایرانی، قیمت نبشی و سپری هم در کلیه شرکت‌ها ثابت اعلام شد.

قیمت روز ورق آهنی نیز به تبعیت از جو بازار در اکثر شرکت‌ها ثابت بود اما قیمت ورق سیاه اکسین در برخی ضخامت‌ها ۱۰۰ تا ۵۰۰ تومان کاهش داشت؛ قیمت روز ورق روغنی، ورق گالوانیزه و ورق رنگی شیروانی هم در کلیه مبادی فروش ثابت اعلام شدند.

قیمت پروفیل در و پنجره، پروفیل مبلی و سایر پروفیل‌ها در کلیه شرکت‌ها ثابت بود و تنها پروفیل نیکان بین ۱۰۰ تا ۴۰۰ تومان کاهش داشت. قیمت پروفیل ضخامت ۲ میلیمتر همچنان در محدوده ۳۶۵۰۰ تا ۳۷۵۰۰ تومان معامله می‌شود. قیمت لوله داربستی، مانیسمان، صنعتی و سایر لوله‌های درزدار و بدون درز نیز بدون تغییر قیمت عرضه شدند.

همانطور که از گزارش‌ها برمی‌آید در یک هفته گذشته تغییرات و نوسانات جدی در بازار آهن مشاهده نشد و روند آرامی را سپری کرد، همانطور که انتظار می‌رفت هفته جاری در معرض اخبار سیاسی زیادی بود که بعضا اثرات مثبتی در بازار می‌گذاشت اگرچه برخی خبرها مانند مذاکرات بین غرب و ایران به‌قدری طولانی شده که گویا دیگر اثری بر بازارها ندارد و به عبارتی بازار به برخی اخبار بی‌اعتنا شده است. از دیگر علل روند ثابت بازار در پایان هفته نیز می‌توان به تعطیلی هفته آینده اشاره کرد و احتمالا روز شنبه نیز فعالیت چندانی در بازار مشاهده نشود.

در حالی اوضاع بازار در هفته جاری آرام بود که محصولات بورسی روز گذشته حدود ۲ درصد افزایش قیمت داشتند، به این صورت که کف نرخ میلگرد ۲۳ هزار و ۴۰۰ تومان برآورد شد و با احتساب مالیات، هزینه حمل و نقل و کارمزد ارکان بورس و … به ۲۵ هزار و ۶۰۰ تومان نیز می‌رسد که حاکی از بالا بودن قیمت میلگرد بورسی نبست به بازار آزاد است. به همین دلیل از محصولات بورسی روز گذشته استقبال چندانی نشد.

با این اوصاف می‌توان گفت بازار فعلی آهن و فولاد داخلی در معرض اخبار ضدونقیضی است که اثرگذاری آن در بلندمدت قطعی نیست. به عبارتی اخباری مانند سفر سلطان عمان به ایران، مذاکرات ایران و غرب، انتخابات ترکیه و … اثر مقطعی و کوتاه مدتی داشتند که بیشتر در بازار ارز نمایان شد، اما اثر آن در بلندمدت به بهبود بازارهای صادراتی و ارزآوری بیشتر به کشور، نمود می‌یابد.

مسئله دیگری که وجود دارد کمبود انرژی و اعمال محدودیت مصرف برق صنایع فولادی از هفته آینده است که یحتمل بازار را با برخی کمبودها و افزایش قیمت مواجه خواهد کرد و این درحالی است که لازمه بهبود صادرات ظرفیت بالای محصولات فولادی است. با این وضعیت باز هم نمی‌توان گفت چه چیزی در انتظار بازار آهن و فولاد داخی است و یپش‌بینی قطعی آن دشوار است.

قیمت در هر تن ۵۰۵ دلار اعلام شد، اما بیلت داخلی چین از ۴۹۳ دلار در هرتن به ۴۸۸ دلار کاهش یافت.

ورق گرم صادراتی چین هم از ۵۴۸ تا ۵۶۴ دلار در هر تن به محدوده ۵۴۵ دلار تا ۵۶۴ دلار در هر تن رسید. ورق گرم بازار وارداتی جنوب شرق آسیا هم در محدوده ۵۸۰ تا ۵۹۰ دلار در هر تن در نوسان بود که بیانگر رکود و ثبات در بازار جهانی فولاد است..