بررسی سموم درخت گردو که باعث خشک شدن درخت گردو می شوند

برای مقابله با آفات و بیماری در باغبانی و باغات گردو متداول‌ترین روش استفاده از سمپاشی است، اگر کشاورزان روتین سمپاشی درخت گردو را به خوبی انجام دهند، می‌توانند از درختان باغ خود محافظت کنند،زیاده روی در سمپاشی و رعایت نکردن استانداردها باعث خسارات جبران ناپذیری به باغ گردو می‌شود، ما در این مقاله سعی می‌کنیم استفاده بهینه و موثر از سمپاشی را توضیح دهیم که بستگی به چند عامل دارد و در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

نوع سموم باید سازگار با درخت گردو باشد

باغداران بهتر است قبل از خرید نهال گردو با نکات مراقبتی آن آشنا شوند، یکی از مراحل نگهداری از درختان گردو سمپاشی آنها است، با رعایت برنامه سمپاشی دوره‌ای و استاندارد می‌توانید درخت گردو را از حمله آفات و بیماری‌ها در امان نگه دارید، باغداران برای اینکه بتوانند یک برنامه صحیح سمپاشی را رعایت کنند باید بیشترین آفت و بیماری که در منطقه آنها درختان گردو را مورد تهدید قرار می‌دهد را شناسایی کنند، سپس بر اساس نژاد نهال گردو و مشورت گرفتن از مهندسین نهالستان زمان‌های تعیین شده سمپاشی را دقیق انجام دهند، نکات مهم در سمپاشی درخت گردو عبارتند از:

  • انتخاب مناسب سمپاش و وسایل مورد نیاز: باغبان باید بداند ابزار سمپاشی مهم است، سمپاش باید برای مقابله با آفات موردنظرتان مناسب باشد همچنین تهیه و استفاده از وسایل ایمنی نظیر دستکش، عینک و ماسک نیز ضروری است.
  • انتخاب زمان صحیح برای سمپاشی: برای انجام سمپاشی باید زمانی را انتخاب کنید که آفات فعالیت بیشتری دارند، به عنوان مثال، سمپاشی در ساعات طلایی روز که آفات بیشترین فعالیت را دارند موثرتر است.
  • استفاده از داروهای متنوع: استفاده از بیش از یک نوع سم و تنوع در استفاده از داروهای شیمیایی و آفت‌کش‌های طبیعی می‌تواند باعث مقاومت کمتر آفات شود.
  • رعایت دستورالعمل‌های موجود: در هنگام سمپاشی حتماً دستورالعمل‌های موجود بر روی بسته‌بندی سم‌ها را رعایت کنید، تعداد و غلظت مورد نیاز به ای دفع آفات مهم است، سم را بر اساس دستورالعمل‌های تولید کننده مورد استفاده قرار دهید، برخی از سموم نباید با یموم‌دیگر ترکیب شوند
  • تراکم موثری در سمپاشی: تراکم سم در سمپاشی باید به گونه‌ای باشد که تمام سطوح و نقاط باغبانی به طور یکنواخت پوشش داده شوند.
  • سمپاشی دوره‌ای: مهندسین نهالستان زمان فروش نهال گردو تاکید می‌کنند تا سمپاشی باغ گردو را برنامه‌ ریزی کنید و آنرا به صورت دوره‌ای انجام دهید، با این کار از مقاومت آفات و تجمع مواد شیمیایی جلوگیری خواهید کرد.
  • استفاده از روش‌های دیگر: علاوه بر سمپاشی، استفاده از روش‌های مکمل نظیر استفاده از حشره‌ کش‌های طبیعی، استفاده از حشرات مفید و تنوع گیاهان نیز می‌تواند به کاهش مقاومت آفات کمک کند.
  • استفاده از سموم طبیعی: سموم غیرشیمیایی مانند سموم آلی طبیعی را ترجیح دهید، این سموم تا حد زیادی اثرات منفی بر خاک و محیط زیست دارند.
  • آزمایش خاک: قبل از سمپاشی، تجزیه و تحلیل خاک را بررسی کنید تا نیازهای خاکی و مشکلات بوجود آمده را بشناسید و از استفاده ناصحیح سموم جلوگیری کنید.

سمومی که باعث خشک شدن درخت گردو می شوند

توجه داشته باشید سمومی که برای باغ گردو پیشنهاد داده می‌شود در حد استاندارد مضر نبوده و باعث خشک شدن درخت گردو نمی‌شود مگر زمانی که باغدار آگاهی کامل از سمپاشی درخت گردو نداشته باشد، استفاده غیرمناسب و زیاد از سموم شیمیایی می‌تواند به آلودگی هوا منجر شود، ریزگردهای سموم بر روی برگ درختان نشست کرده و روزنه‌هاب تنفسی آنها را مسدود می‌کند، در نتیجه باعث اختلال در فتوسنتز و رشد درخت گردو می‌شود.

مهم‌ترین دلیلی که تاکید می‌کنم زیاده‌روی در سموم باعث خشک شدن درخت گردو می‌شود، فرسودگی خاک است، سمپاشی زیاد و بی‌رویه می‌تواند باعث فرسایش و کاهش عناصر مغذی آن شود، این امر می‌تواند به کاهش کیفیت خاک، کاهش باروری و کاهش تولید محصولات منجر شده و در موارد حاد حتی به ریشه درخت گردو صدمه می‌زند، علاوه بر آن خطراتی برای حشرات مفید مانند کرم خاکی و زنبورها دارد.

البته نباید یک نکته را فراموش کنید، گاهی آفات درخت گردو در برابر سمپاشی مقاوم عمل می‌کنند، چون سمپاشی ممکن است تنها اثر موقتی بر آفت داشته باشد و پس از گذشت زمان، آنها دوباره ظهور کنند، علاوه بر این، اکثر افات در برابر برخی از سموم مقاومت پیدا کرده و دیگر حساسیتی به آنها ندارند و باعث صدمه به درخت و خشک شدن آن می‌شود، استفاده از روش‌های مدیریت یکپارچه از محصولات سموم، حشره کش طبیعی، کنترل بیولوژیکی، رعایت تابعیت زمانی جوانه زنی و محدود کردن فشار آفات مخصوصاً خرید نهال گردو مقاوم و ژنوتیپ می‌تواند برای مدیریت بهتر آفات درخت گردو مفید باشد.

کلام آخر

همانطور که اشاره شد سموم به تنهایی به درختان گردو هیچگونه آسیبی وارد نمی‌کند، بلکه زیاده روی و رعایت نکردن اصول سمپاشی به صورت غیر مستقیم به برگ و ریشه درخت گردو تاثیر گذاشته و باعث صدمه و خشک شدن درخت گردو می‌شود یا اینکه به جای نابود کردن آفات مقاومت آنها را افزایش می‌دهد، شما با مراجعه به سایت پالیز گردو می‌توانید با برنامه‌ریزی مناسب سمپاشی باغ گردو آشنا شوید، کارشناسان این سایت با صبر و حوصله آماده ارائه هرگونه اطلاعاتی در مورد قیمت نهال گردو نحوه فروش نهال گردو به صورت اینترنتی و آنلاین مراقبت و نگهداری باغ گردو به شما هستند.

 

تماس با پالیز نهال: 09144501003

تماس با برتر نهال:  09141832393