علمی و پزشکیکسب و کار ایرانیان

مقایسه سه پایه فنس معروف (چوبی، بتنی و فلزی)

آشنایی با انواع پایه فنس

برای محکم نگه داشتن سیم خاردار و توری های محافظتی مثل توری حصاری، توری مرغی و توری گابیون در محصور کردن باغ و ویلا و یا مکان نظامی، ورزشی و فرودگاه ها، مراکز نفتی و پتروشیمی از پایه هایی آهنی استفاده می شود که به پایه فنس یا پایه حصار معروف است. در این مقاله به آشنایی انواع پایه بتنی فنس باغ می پردازیم. پس با دکل بان همراه باشید.

پایه فنس ها همانند فونداسیون سازه گلخانه معمولا از جنس آهن، چوب و یا بتن هستند که بسته به مکان مورد استفاده جنسشان مشخص می گردد. این پایه ها باید در فاصله های مناسبی نصب شود چون اگر فاصله ی آن ها زیاد باشد، باعث دفرمه شدن آنها می گردد و دیگر صاف و محکم نیستند. مناسب ترین فاصله پایه فنس ها بین 3 تا 4 متر می باشد. پایه های فلزی برای فنس های توری حصاری مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع فنس ها اندازه ها و ابعاد مختلفی دارند. معمولا پایه ها وزن سبکی دارند. بسیار مقاوم و با دوام هستند. همچنین در برابر آتش سوزی مقاومت بسیار خوبی دارند. نصب این نوع فنس ها بسیار آسان است.

برای نصب انواع پایه فنس و فونداسیون بتنی آماده، ابتدا باید در زمین حفره ای ایجاد کنیم و پایه را درون آن قرار داده و محکم می کنیم، به همین دلیل ارتفاع پایه ها را با توجه به مکان مورد استفاده باید انتخاب نماییم. برای فنس کشی بدون سیم خاردار ارتفاع پایه ها 2.5 متر است که نیم متر آن در زمین قرار می گیرد. در حصار کشی همراه با سیم خاردار پایه ها 3 متری هستند که نیم متر بالایی آن به صورت تک شاخه و یا جفت شاخه و خم شده هستند.

انواع پایه فنس از نظر جنس

  • پایه فنس چوبی از اولین پایه های ساخته شده در جهان هستند که  بیشتر در کشورهای اروپایی، با وجود ایمنی کمتر و عمر و دوام محدود چوب، همراه با پوشش گیاهی استفاده می شوند. برای محافظت از محیط و یا در پارک ها برای جدا سازی پوشش گیاهی از یکدیگر قابل استفاده می باشد. فنس های چوبی از قیمت بالاتری نسبت به فنس های آهنی برخوردارند ولی از نظر طراحی و جذابیت تنوع بیشتری دارند. فنس های چوبی را می توان از درخت هایی مثل سرو ، صنوبر و کاج و چوب قرمز ساخت.
  • پایه حصار فلزی از گالوانیزه و یا لوله های داربستی سیاه ساخته می شوند که می تواند به صورت نبشی و پروفیل و یا قوطی هم باشند. این پایه ها به دو صورت تک شاخ و یا جفتی هستند که با توجه به نیاز مشتری انتخاب می شود. فنس هایی از جنس مفتول سیاه در برابر دما مقاومت کمتری دارند  ولی فنس های  هم مقاومت بیشتری دارند و هم ضد زنگ و خوردگی هستند و اگر دارای روکش پی وی سی هم باشند طول عمرشان بیشتر شده می شود.
  • پایه حصار بتنی از بتن ساخته شده و سنگین تر از پایه فنس فلزی است و در پایه بتنی آن از 3 شاخه میلگرد در داخل بتن استفاده می کنند. در مقابل شرایط آب و هوایی متفاوت مقام بوده و به دلیل سنگینی غیر قابل دزدیده شدن است. از پایه های بتنی در محصور کردن باغ ها به خصوص باغ های انگور و کیوی استفاده می کنند. در باغ انگور می توان با رد کردن سیم مفتول یا میلگرد از سوراخ های پایه های بتنی که سوراخ های آن مقابل هم هستند، پایه های محکمی برای سوار کردن انگور ساخت.

در نهایت می توان گفت که پایه های فلزی در برابر پایه های چوبی بسیار مناسبتر و مقرون به صرفه است و ایمنی و مقاومت بیشتری نسبت به چوب دارد.

سه نوع از تیر حصار فولادی از نظر شکل

  • تیر حصار ساده
  • تیر حصار یک سر خم
  • تیر حصار دو سر خم

بالاترین ضریب امنیتی در تیرحصارها، تیرحصار دو سر خم می باشد. این تیر حصار قابلیت بارگذاری بالایی داشته و بدون نیاز به جوشکاری مجدد می تواند جهت نصب سیم خاردارهای حلقوی تبری که وزن بالایی دارند مورد استفاده قرار می گیرد. پایه فنس، یکی از صنایع مفتولی است که بخصوص برای باغ و حصارکشی اطراف زمین های شخصی یک الزام است. پایه فنس معمولا در سه نوع فلزی، بتنی و چوبی تولید و عرضه میشود که هر کدام معایب و مزایای خود را دارند. در این مقاله بطور جامع به بررسی و مقایسه این سه پایه فنس میپردازیم و مشخص می کنیم که پایه فنس بتنی بهتر است یا فلزی؟ در این مقایسه باید چند معیار اساسی را در نظر بگیریم:

  1. نصب کدام یک راحت تر است؟ پایه فنس بتنی یا فلزی؟
  2. از نظر زیبایی شناسی کدام پایه فنس مناسب است؟
  3. میزان مقاومت و دوام هر کدام تا چه حد است؟
  4. میزان دسترسی شما به هر کدام از این جنس پایه فنس ها چگونه است؟
  5. قیمت هر کدام و هزینه های نگهداری چگونه است؟

مقایسه سه پایه فنس معروف (چوبی، بتنی و فلزی)

این مقایسه بر اساس معیار های بالا به شرح زیر میباشد:

به دلیل وزن معمولا بالای پایه فنس های بتنی، نصب آنها نیاز به صرف زمان و تلاش زیادی دارد. برای نصب تمامی پایه فنس های بتنی شما حتما نیاز به ک یا چند نفر کمکی دارید. بنابراین، اگر سرعت نصب برای شما یک عامل مهم است، احتمالاً پایه فنس بتنی برای شما زیاد گزینه مناسبی نیست. حال که صحبت از راحتی در نصب است، یکی از انتخاب های خوب پایه فنس چوبی میباشد. (البته رنگ شده و مطمئن)

اما در راحتی نصب، وقتی نوبت به پایه فنس فلزی میرسد، باید بدانیم که وزن پایه فنس فلزی از بتنی حدود 80 درصد کمتر است و این قطعا به راحتی در نصب منجر میشود.

برنده: پایه فنس فلزی

زیبایی یک حصار و فنس کشی قطعا به پایه فنس آن هم وابسته است و انتخاب اینکه کدام نوع پایه فنس زیبا تر است، امری شخصی است. اما پایه فنس چوبی با شکل طبیعی که دارد، میتواند گزینه زیبایی باشد بر خلاف پایه فنس بتنی که کمی زمخت است. در مورد زیبایی پایه فنس فلزی هم میتوان گفت به دلیل اینکه میتوان آن را رنگ کرد یا روکش pvc زد، انتخاب مناسبی است.

برنده: پایه فنس فلزی و چوبی

میزان دوام و پایداری پایه فنس فلزی اگر گالوانیزه نباشد، معمولا کم است، البته این دوام وابسته به شرایط محیطی هم هست ولی در کل اگر پایه فنس شما از آهن گالوانیزه شده باشد، مقاومت خوبی در برابر رطوبت و زنگ زدن دارد. علاوه بر این اکثر توری هایی که با پایه فنس نگه داشته میشوند هم فلزی هستند که معروف ترین آنها است. پس اگر هر دو را فلزی و گالوانیزه بگیرید، دوام خوبی دارند.

اما مقاومت بتن! هر چند که پایه فنس بتنی دو مقایسه قبلی را باخت، اما بدون شک، مقاوم ترین و با دوام ترین پایه فنسی که میتوانید بگیرید، پایه فنس بتنی است. این پایه فنس دارای بافتی مستحکم است که در میان آن، میلگرد فلزی قرار داده شده است.

برنده: پایه فنس بتنی بلاشک!

با توجه به نگرانی های جهانی در رابطه با محیط زیست، طبعا این گزینه هم ممکن است مدنظر باشد. متاسفانه جریان ساخت پایه فنس بتنی یکی از آسیب زا های محیط زندگی ماست و تخمین زده میشود حدود 4 درصد CO2 منتشر شده در جهان از طریق فرایند تولید بتن است.

چوب، ماده ای طبیعی از دل طبیعت است اما خرید پایه فنس چوبی میتواند به رونق صنعت قطع غیر مجاز و بی رویه درختان منجر شود. به علاوه روی چوب برای اینکه تخریب نشود از مواد شیمیایی استفاده میشود که در نهایت میتواند موجب آلودگی خاک شود.

پایه فنس فلزی نسبت به بقیه در جایگاه بهتری قرار دارد و میزان آسیب رسانی پایینی به محیط زیست دارد.

برنده با اغماز: پایه فنس فلزی

  • قیمت خرید و هزینه های ثانویه

وقتی نوبت به قیمت میرسد، نمیتوان صرفا هزینه های کوتاه مدت را لحاظ کرد. در ابتدای امر ممکن است خرید پایه فنس فلزی ارزان یا پایه فنس چوبی ساده وسوسه کننده باشد، اما باید بدانیم این خرید ها در نهایت عاقبت خوشی ندارد و ممکن است چندین بار مجبور به تعویض حصار و پایه شوید.

از لحاظ هزینه های ثانویه خرید پایه فنس بتنی بهتر از فلزی است چون دوام قابل قبولی دارد و به همین راحتی ها تخریب نمیشود. به علاوه به علت سنگینی آن، احتمال سرقت و دزدیدن آن کمتر است.

برنده: پایه فنس بتنی و فلزی گالوانیزه

در نهایت: پایه فنس بتنی بهتر است یا فلزی؟

انتخاب اینکه کدام پایه فنس برای شما مناسب تر است، در نهایت بسته به خواسته، نیاز و بودجه شماست. اما در مقایسه ای که انجام شد، پایه فنس بتنی مزایا:

  • قیمت مقرون به صرفه تر با توجه به قیمت بالای فلزات
  • دوام و ماندگاری بسیار بالا
  • امکان دزده شدن بسیار پایین است.
  • وزن بسیار بالا

و معایب زیر است:

  • عدم سازگاری با محیط زیست
  • نصب آن آسان نیست.
  • از نظر زیبایی شناسی زیاد جذاب به نظر نمیرسد.

همچنین پایه فنس فلزی گالوانیزه دارای مزایای:

  • بسیار سبک تر از نوع بتنی
  • دوام و ماندگاری مناسب
  • سازگاری با محیط زیست
  • راحتی در نصب

بوده و دارای معایب زیر است:

  • قیمت بالاتر
  • زیبایی چندانی ندارد.
  • امکان دزدی به علت قیمت بالای آن وجود دارد.

معرفی بهترین سایت برای خرید اینترنتی صنایع مفتولی

دکل بان؛ وبسایتی مطمئن با طیف گسترده ای از خدمات است که میتوانید انواع توری فلزی، پایه فنس، سیم خاردار و … را مستقیما از بازار شادآباد تهران تهیه نمایید. در پایه فنس بتنی آهنیتو، از الیاف نانو و ساختاری سبک استفاده شده است تا علاوه بر حفظ کیفیت و مقرون به صرفه بودن، سبک تر از انواع دیگر باشد. برای تهیه بهترین پایه فنس و بهترین قیمت بازار، با کارشناسان فروش دکل بان در تماس باشید.