نخستین نمونه «سی‌ان‌سی» برش فوم رومیزی ساخته شد

از سوی یک هسته فناور؛

نخستین نمونه «سی‌ان‌سی» برش فوم رومیزی ساخته شد

مدیر یک هسته فناور با اعلام اینکه نخستین نمونه «سی‌ان‌سی» برش فوم رومیزی ساخته شد، عنوان کرد: اجرا با آلودگی کمتر، عایق و ضربه‌پذیر بودن از مزایای این محصول به شمار می‌رود.

سیدمهدی امیرکیایی عضو هیئت علمی گروه معماری و مدیر یک هسته فناور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا به معرفی این هسته فناور، نحوه ایجاد و فعالیت و شرح محصول آن پرداخت و اظهار کرد: هسته موردنظر با هدف تولید محصولات کاربردی معماری با کارایی بالاتر و قابل بازیافت شکل گرفت که نیازمند همکاری با متخصصان رشته مکانیک برای ساخت دستگاه مربوطه برای تولید محصول بود.

عضو هیئت‌علمی گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرانزلی با بیان اینکه خروجی محصول برای استفاده در طرح‌های معماری و اِلمان‌های شهری قابل استفاده بوده و محصول موردنظر دستگاه «سی.ان.سی» است، خاطرنشان کرد: «سی‌ان‌سی‌ها» از سری ماشین‌آلات صنعتی هستند که با استفاده از قواعد طراحی و ماشین‌کاری با ابزار عملیاتی مشخص، محصولات متعددی را با جنس‌های مختلف تولید می‌کنند.

نخستین نمونه «سی‌ان‌سی» برش فوم رومیزی ساخته شد

امیرکیایی عنوان کرد: «سی‌.ان‌.سی» برش فوم یکی از انواع آن است که با استفاده از المنت سیم گرم با برش انواع فوم محصولات متعددی را تولید کرده و در اموری مانند دکوراتیو، ساخت المان‌های زیبایی شهری، نمای ساختمانی و تجهیزات تزئینی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی یادآور شد: به‌دلیل سبک بودن فوم، ابعاد بزرگ و کاهش شدید هزینه‌ها از فوم به جای چوب، استیل و سایر مواد استفاده می‌شود. فرآیند ماشین‌کاری کم‌خطر و توانایی ساخت المان‌های پیچیده هم از دیگر خواص محصولات فومی به شمار می‌رود.

مدیر هسته فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرانزلی در پاسخ به این سؤال که از چه زمانی فعالیت خود را آغاز کرده و تاکنون به چه موفقیت‌ها و دستاورد‌هایی رسیده‌اید؟ گفت: پاییز سال ۱۴۰۱ پس از تأیید پارک علم و فناوری استان گیلان، ساخت دستگاه آغاز و نخستین نمونه «سی‌ان‌سی» برش فوم رومیزی ساخته شد.

نخستین نمونه «سی‌ان‌سی» برش فوم رومیزی ساخته شد

وی متذکر شد: اجرای چند نمونه کار برای دکور نمایشگاه فناوری، ساخت المان برای کارخانه نوآوری استان گیلان، ساخت المان شهری رضوانشهر، ساخت المان برای برنامه نسیم آوا و حضور در نمایشگاه نوآوری و کسب‌و‌کار فناور از عمده فعالیت‌های هسته فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرانزلی است.

**کاهش هزینه‌های مربوط به طراحی داخلی با محصولات «سی. ان. سی»

عضو هیئت‌علمی گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرانزلی بیان کرد: ساخت محصولات فومی و سازه‌های بزرگ بدون محدودیت شکلی و ساخت دستگاه سی‌ان‌سی فوم تا ۴ محور زمینه اصلی فعالیت این هسته فناور به شمار می‌رود.

امیرکیایی درباره اینکه آیا هسته، واحد فناور یا شرکت متبوع شما در کسب درآمد‌های غیر‌شهریه‌ای دانشگاه نقشی داشته است؟ چنین پاسخ داد: اکنون هسته در قالب قرارداد خصوصی و غیر‌سازمانی فعال است؛ اما با ورود دانشگاه در زمینه دکور و طراحی داخلی و امکان قرارداد از سوی دانشگاه، امکان درآمدزایی وجود دارد.

این فعال حوزه فناوری، کاهش هزینه‌های مربوط به طراحی داخلی و نمای خارجی ساختمانی، توانایی ایجاد دکور‌های سفارشی، برطرف ساختن معضل ناتوانایی ساخت المان‌های پیچیده به‌دلیل محدودیت ماشین‌کاری و کم‌خطر شدن سازه‌های دکوراتیو به‌دلیل سبک بودن فوم، سبک‌سازی و سرعت و سهولت اجرا، اجرا با آلودگی کمتر و عایق و ضربه‌پذیر بودن محصول را ازجمله مزایای محصول این هسته فناور عنوان کرد.

نخستین نمونه «سی‌ان‌سی» برش فوم رومیزی ساخته شد

این استاد دانشگاه توضیح داد: نبود شناخت تولیدی‌ها، شرکت‌ها و عموم مردم از بهره‌وری فوم که با استفاده از تولید محتوای مناسب، تبلیغات مجازی و اجرای پروژه‌های سازمانی رفع می‌شود و توجه کامل نهاد‌ها و سازمان‌ها به این واحد‌ها می‌تواند از نواقص و کمبود‌ها در راه تجاری‌سازی محصولات فناور بکاهد.

عضو هیئت‌علمی گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرانزلی در پاسخ به سؤال دیگر آنا که آیا حمایت لازم را از دانشگاه و مراکز و نهاد‌های مربوط با مأموریت خود داشته‌اید؟ مطرح کرد: تأمین هزینه ساخت دستگاه توسط پارک علم و فناوری تقبل شد که این مورد تنها کمک فعلی بوده است.

امیرکیایی افزود: تأمین هزینه‌های صنعتی‌سازی دستگاه و تأمین بودجه برای احداث خط و ایجاد مکانی برای استقرار و تولید ازجمله انتظارات این هسته از مسئولان است.

مدیر هسته فناور مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرانزلی، استفاده از نیروی انسانی ماهر و متخصص، برگزاری دوره‌ها و همایش‌های کارآفرینی با رویکرد اشتغال‌زایی و همچنین اعطای تسهیلات به هسته‌ها و واحد‌ها با تنفس و به صورت بلاعوض به منظور ایجاد روحیه کارآفرینی را ازجمله پیشنهاد‌های خود در راستای رشد و شکوفایی مراکز رشد دانشگاه‌ها عنوان کرد.

نخستین نمونه «سی‌ان‌سی» برش فوم رومیزی ساخته شد

گفتگو از حمیدرضا ساسانیان

انتهای پیام/