مسأله کودک همسری توسط فعالان اجتماعی استان‌ها قابل حل شدن است – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

مسأله کودک همسری توسط فعالان اجتماعی استان‌ها قابل حل شدن است - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرنگار آنلاین، زهرا بهروز آذر شامگاه سه‌شنبه در جمع خبرنگاران در اهواز اظهار کرد: امروز توانستم در این بخش از سفر از مرکز کنترل آسیب‌های اجتماعی بازدید داشته باشم؛ یکی از دغدغه‌های جدی که ما داریم موضوع کاهش آسیب‌های اجتماعی حوزه زنان است. متأسفانه این مورد بخش‌های زیادی دارد و شاید راه حل همه ان را ما ندانیم.

وی افزود: حتماً باید جامعه مدنی، مؤسسات خیریه، خبرگان و متخصصان این حوزه به ما کمک جدی کنند؛ حل مسائلی که در این حوزه وجود دارد و متأسفانه دختران و زنان جوان ما را راهی این مراکز می‌کند حتماً اولویت دولت است و تا آنجایی که امکان دارد این پیشگیری‌ها را در دستور کار قرار دارد.

بهروز آذر تصریح کرد: یکی از ظرفیت‌های بسیار بالای این مرکز، بازتوانی و توانمندسازی افرادی بود که در این مرکز حضور داشتند برای اینکه آماده بشوند، بتوانند ظرفیت‌های لازم را پیدا کرده و رهسپار یک زندگی آرام، بدون خشونت و با امنیت بالاتر بشوند.

معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور گفت: اینجا آموزش‌های بسیار خوبی داده می‌شود و امیدوارم که ما بتوانیم ظرفیت‌های مشاغل خانگی حتی کسب و کارهای دانش‌بنیان، صنایع خلاق و ظرفیت‌های مختلفی که وجود دارد را به این مرکز اضافه کنیم.

بهروز آذر همچنین در خصوص اینکه آیا برای توانمندسازی زنان اعتباری اختصاص داده شده است، تصریح کرد: اکنون به طور خاص این مورد در لایحه بودجه دیده شده و امیدواریم که تصویب شود. بحث توانمندسازی زنان به طور خاص زنان سرپرست خانوار جزو سیاست‌های کلی نظام ابلاغی مقام معظم رهبری است و همیشه در بودجه‌های ما وجود دارد.

وی در خصوص امید به زندگی برای حوزه زنان نیز بیان کرد: امید به زندگی برای زنان در ایران ۷۸ سال است و همه تلاش ما این است که زنان بتوانند زندگی بسیار با آرامش و با رفاه و پایداری در کنار همه اعضای خانواده داشته باشند.

بهروز آذر در خصوص کودک همسری گفت: دو، سه استان داریم که به دلیل خرده فرهنگ‌هایی که در آنها وجود دارد اتفاق کودک همسری در این استان‌ها مشاهده می‌شود؛ قطعاً ما از تهران نمی‌توانیم مسئله را حل بکنیم و حل این مسئله توسط فعالان اجتماعی بومی خود این منطقه رخ می‌دهد آنها هستند که آداب، رسوم، آئین‌ها، ارزش‌ها و باورهای این جامعه را به خوبی می‌شناسند و می‌توانند از طریق گفتگو و آگاه سازی کمک بکنند.

وی افزود: ازدواج به هنگام خوب است اما ازدواج در سنی که کودک هنوز به آگاهی نرسیده است و توان انتخاب و شروع یک زندگی را ندارد و ناخواسته وارد زندگی جدید می‌شود، مورد قبول هیچکس نیست.