جوانه گندم چیست و چرا باید آن را بخوریم؟

جوانه گندم منبع عالی فیبر و بخش بسیار مفیدی از گندم است که سرشار از مواد مغذی متعدد است. این منبع عالی از ویتأمین‌ها، مواد معدنی، چربی و پروتئین داراست. فواید جوانه گندم بسیار زیاد است و عمدتاً به مواد مغذی آن نسبت داده می‌شود. حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که به درمان بسیاری از بیماری‌ها کمک می‌کند.

 

خواص جوانه گندم برای چاقی

پودر جوانه گندم برای چاقی در کنار یک رژیم غذایی پرکالری و دارای پروتئین زیاد توصیه می‌شود. البته صرف خوردن جوانه گندم تأثیری در چاقی نخواهد گذاشت و حتماً باید با یک متخصص تغذیه برای به کارگیری یک رژیم چاقی مناسب استفاده کنید.

جوانه گندم چه فوایدی برای سلامتی دارد؟

  • ممکن است سلامت قلب را بهبود بخشد
  • ممکن است خطر دیابت را کاهش دهد.
  • ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد
  • ممکن است سلامت عضلات را تقویت کند
  • خاصیت ضد پیری دارد
  • علائم یائسگی را کاهش می‌دهد

آیا مصرف جوانه گندم عوارض جانبی دارد؟

افرادی که به گلوتن حساسیت دارند باید از مکمل‌های جوانه گندم اجتناب کنند، زیرا حاوی گلوتن است. افرادی که رژیم غذایی کم کربوهیدرات دارند باید مراقب سهم جوانه گندم خود باشند، زیرا یک فنجان حاوی نزدیک به 60 گرم کربوهیدرات دارد. روغن جوانه گندم سرشار از‌تری گلیسیرید می‌باشد که نوعی چربی است. افراد مبتلا به بیماری قلبی و همچنین افرادی که در معرض خطر بالای بیماری قلبی هستند، باید مصرف خود را کنترل کنند، زیرا سطوح بالای‌تری گلیسیرید با اثرات نامطلوب سلامتی مرتبط است.

عصاره جوانه گندم در برخی افراد عوارض جانبی خفیفی ایجاد می‌کند. این موارد شامل اسهال، حالت تهوع، گاز و سرگیجه است. شما باید با پزشک خود در مورد مزایا و خطرات افزودن انواع جوانه گندم به رژیم غذایی خود صحبت کنید. خواص سبوس چند غله دکتر بیز برای سلامتی به حدی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند،

  • سلامت قلب و عروق را بهبود می‌بخشد
  • به پیشگیری از سرطان کمک می‌کند
  • خواص ضد پیری دارد
  • عملکرد ورزشی را افزایش می‌دهد
  • جوانه گندم همچنین متابولیسم سلولی را بهبود می‌بخشد
  • به تقویت سلامت ماهیچه‌ها کمک می‌کند
  • به بارداری کمک می‌کند
  • به پیشگیری از دیابت کمک می‌کند
  • به منظم بودن کارکرد گوارش کمک می‌کند
  • به افزایش وزن کمک می‌کند
  • راه حلی‌های طبیعی برای داشتن پوست سالم و درخشان ارائه می‌دهد

مواد مغذی تشکیل دهنده جوانه گندم

جوانه گندم حاوی مواد مغذی هسته گندم است که تنها حدود 2.5 درصد از وزن دانه را تشکیل می‌دهد، اما فهرست بسیار مفیدی از ویژگی‌ها را در خود جای داده است. جوانه گندم منبع غلیظی از چندین ماده مغذی ضروری از جمله ویتأمین E، فولات (اسید فولیک)، فسفر، تیامین، روی و منیزیم و همچنین اسید‌های چرب ضروری و الکل‌های چرب و منبع خوبی از فیبر است.

نان سفید با استفاده از آردی که از جوانه و سبوس آن حذف شده تهیه می‌شود. جوانه گندم را می‌توان به شیک‌های پروتئینی، کیک‌ها، کلوچه‌ها، پنکیک‌ها، غلات، ماست، اسموتی‌ها، کلوچه‌ها و سایر مواد غذایی اضافه کرد. نمایندگی های معتبر زیادی در زمینه فروش محصولات دکتر بیز با قیمت پایین فعالیت دارند.

بیایید فواید تغذیه‌ای جوانه گندم را بررسی کنیم، یک اونس (یا 28 گرم) جوانه گندم تقریباً حاوی 101 کالری، 14.5 گرم کربوهیدرات، 6.5 گرم پروتئین، 2.7 گرم چربی، 3.7 گرم فیبر، 3.5 میلی‌گرم انسان است. میلی گرم تیامین، 22.2 میکروگرم سلنیوم، 236 میلی گرم فسفر، 3.4 میلی گرم روی، 78.7 میکروگرم فولات. جوانه گندم همچنین حاوی 0.4 میلی‌گرم ویتأمین B6،66.9 میلی‌گرم منیزیم، 0.2 میلی‌گرم مس، 1.9 میلی‌گرم نیاسین، 1.8 میلی‌گرم آهن، 0.1 میلی‌گرم ریبوفلاوین، 250 میلی‌گرم پنبه‌نیک تا 6 میلی‌گرم است.

  • جوانه گندم به پیشگیری از سرطان کمک می کند

افزودن جوانه گندم یا انواع خاصی از عصاره جوانه گندم به رژیم غذایی افراد می‌تواند به کاهش عوامل خطر برای انواع مختلف سرطان کمک کند. نشان داده شده است که متابولیسم گلوکز را در سطح اساسی مختل می‌کند و از فعالیت سلول‌های سرطانی در بدن، جلوگیری می‌کند.

  • جوانه گندم خاصیت ضد پیری دارد

جوانه گندم مملو از مواد مغذی و ویتأمین‌ها در سطوح بالایی است که می‌تواند اثرات قابل توجهی بر اثرات ضد پیری مختلف مانند کیفیت پوست و ریزش مو داشته باشد. به عنوان یک مکمل غذایی، جوانه گندم یک راه طبیعی برای به دست آوردن فواید مختلفی است، اما برخی از افراد نیز رویکرد آرایشی این ماده را انتخاب می‌کنند و از عصاره آن به طور مستقیم استفاده می‌کنند یا آن را با سایر مواد آرایشی مخلوط می‌کنند.

ویتأمین E در جوانه گندم نیز وجود دارد و مطالعات طیف گسترده‌ای از فواید این ویتأمین را نشان داده است. هنگامی که به طور منظم مصرف شود، پروتئین‌ها و ویتأمین‌های موجود در جوانه گندم می‌تواند تأثیر مثبتی بر افراد مبتلا به بیماری‌هایی مانند پسوریازیس، آفتاب سوختگی، اگزما، چین و چروک، کدر شدن چهره و کاهش خطوط مو داشته باشد.

  • جوانه گندم به افزایش عملکرد حین ورزش کمک می کند

تحقیقات اخیر نشان داده است که جوانه گندم دارای سطوح بالایی از اکتاکوزانول طبیعی است که دارای خواص ارگوژنیک خاصی است. این بدان معناست که وقتی به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی معمولی مصرف شود، می‌تواند با تنظیم مسیر‌های بیوشیمیایی که انرژی تولید می‌کنند، استقامت و عملکرد را افزایش دهد، که در واقع صرفه‌جویی در ذخایر انرژی در بدن را ساده می‌کند.

  • جوانه گندم به بهبود متابولیسم سلولی کمک می کند

یکی دیگر از ویتأمین‌های مفید موجود در جوانه گندم ویتأمین B است که از تعدادی ویتأمین دیگر تشکیل شده است. رایج‌ترین انواع موجود در جوانه گندم نیاسین، تیامین و فولات هستند. این ویتأمین‌ها برای متابولیسم سلولی حیاتی هستند و به تبدیل مواد مغذی از کربوهیدرات‌ها، لیپید‌ها و گلوکز به انرژی قابل مصرف برای سلول‌ها کمک می‌کنند.

تیامین همچنین می‌تواند با اختلالات متابولیک مانند چاقی مزمن مبارزه کند. عملکرد بالاتر متابولیسم به معنای انرژی طبیعی بیشتر، کاهش وزن، قدرت و هوشیاری بیشتر است. ویتأمین‌های B را نیز می‌توان در بسیاری از غلات کامل و همچنین در جوانه گندم یافت.

  • جوانه گندم به تقویت سلامت عضلات کمک می کند

یکی از بهترین منابع پروتئین در رژیم غذایی می‌تواند از جوانه گندم باشد. پروتئین در حفظ ماهیچه‌های سالم، ترمیم بافت‌های آسیب دیده، تنظیم سطح انرژی در بدن و کمک به هموستاز و تعادل کلی سیستم ضروری است. پروتئین همچنین یک نیاز غذایی ضروری برای افرادی است که می‌خواهند تناسب اندام داشته باشند و توده عضلانی خود را افزایش دهند. قطعاً جوانه گندم برای چاقی  و به خصوص در کنار یک رژیم غذایی مفید خواهد بود.

  • جوانه گندم در دوران بارداری

جوانه گندم مملو از اسید فولیک است که عامل مهمی در تضمین سلامت نوزاد برای زنان باردار است. زنانی که سطوح سالمی از فولات در سیستم خود دارند، احتمال ابتلای فرزندشان به نقص موارد عصبی و سایر عوارض بسیار کمتر است.

افزودن جوانه گندم به رژیم غذایی زنان باردار به دلیل ماهیت سرشار از مواد مغذی می‌تواند از بسیاری جهات مفید باشد، اما سطوح بالای اسید فولیک آن، جوانه گندم برای چاقی را جذاب و محبوب کرده است.

  • جوانه گندم برای بیماران دیابتی مفید است

وجود سطح بالای اسید فولیک در جوانه گندم برای افراد در معرض خطر دیابت یک اثر ثانویه دارد. اسید فولیک با ترکیبی به نام “هوموسیستئین” در بدن ارتباط منفی دارد که باعث ایجاد برخی بیماری‌های عروقی، دیابت و بیماری قلبی دارد.

اسید فولیک در بسیاری از غلات کامل و به ویژه در سطوح بالایی از جوانه گندم وجود دارد. بنابراین، اگر فرد دوز‌های نرمال و سالم جوانه گندم را به رژیم غذایی خود اضافه کند، می‌تواند به کاهش سطح هموسیستئین در بدن کمک کند و احتمال ابتلا به این شرایط خطرناک یا کشنده را کاهش دهد.

  • جوانه گندم به نظم بدن کمک می کند

افزودن مقداری جوانه گندم به بلغور جو دوسر، ماست یا اسموتی، راهی عالی برای افزایش مصرف فیبر رژیمی و منظم کردن فعالیت بدن با کمترین تلاش مورد نیاز است. هنگامی که فیبر خورده می‌شود، بدون هضم در بدن حرکت می‌کند و به مدفوع حجم می‌دهد تا عبور آن را تسهیل کند و از زور زدن و یبوست جلوگیری کند.

  • جوانه گندم برای چاقی و کمک به افزایش وزن

آیا جوانه گندم برای چاقی مفید است؟ اگر فردی به دنبال افزایش وزن است، قرار دادن چند وعده جوانه گندم در رژیم غذایی وی ممکن است به این کار کمک کند. هر اونس حاوی 101 کالری است، بنابراین مصرف چند وعده در روز از این ماده مؤثر می‌تواند به افزایش کالری دریافتی کمک کند و به مرور زمان منجر به افزایش وزن شود. بنابراین استفاده از جوانه گندم برای چاقی توصیه می‌شود.

  • جوانه گندم برای داشتن پوستی سالم و درخشان

جوانه گندم به عنوان یک منبع غنی از آنتی اکسیدان‌ها، راه حلی برای بازسازی سلول‌های سالم بدن فراهم می‌کند. مصرف جوانه گندم پوستی سالم و درخشان به فرد ارائه می‌دهد. علاوه بر این، فرد نه تنها می‌تواند جوانه گندم را مصرف کند، بلکه می‌تواند آن را به عنوان ماسک صورت برای خلاص شدن از شر نیز استفاده کند.

موارد استفاده از جوانه گندم

علاوه بر استفاده جوانه گندم برای چاقی از این ماده غذایی استفاده‌های دیگری هم می‌شود. به طور مثال از دانه گندم عمدتاً برای آرد آسیاب استفاده می‌شد که در این صورت سبوس و قسمت‌های جوانه دور ریختهبسیاری از افراد کاملاً مطمئن نیستند که چیست. جوانه گندم یکی از موادغذایی فوق‌العاده مفید برای سلامت است که به‌دلیل سادگی و بی‌ادعایی بیش‌ازحدش، هنوز به اندازه کافی توجه‌ها را به خود جلب نکرده است. جوانه گندم بخشی از هسته گندم است که با آسیاب‌شدن گندم به آرد از بین می‌رود و درواقع، یک غله کامل محسوب می‌شود.

در طب سنتی روی خواص جوانه گندم برای لاغری تاکید زیادی شده و برای اغلب رژیم‌های سالم نیز تجویز می‌شود. به‌همین علت، این مقاله را به‌طور کاملا ویژه به تاثیرات جوانه گندم روی لاغری و کاهش‌وزن، طرز تهیه، روش، زمان و میزان مصرف آن اختصاص داده‌ایم.

جوانه گندم چه تاثیری روی لاغری دارد؟

جوانه، قلب مغذی گندم و حاوی پروتئین،، فیبر و موادمعدنی زیادی است. موادمغذی جوانه‌ها شامل فولات، ویتامین E و تیامین می‌شود. معمولا پیشنهاد می‌شود اگر می‌خواهید طعمی فوق‌العاده و آجیلی ملایمی به غذایتان بیفزایید، جوانه خام یا برشته را به اسموتی‌ها، کاسرول‌ها، خورش‌ها و سوپ‌ها اضافه کنید. 2 قاشق غذاخوری جوانه گندم این ارزش غذایی را دارد:

  • 45 کالری انرژی
  • 1 گرم چربی غیراشباع
  • 2 گرم فیبر غذایی
  • 10 درصد از نیاز روزانه به فولات
  • 8 درصد از نیاز روزانه به فسفر، منیزیم و روی
  • 15 درصد از نیاز روزانه به ویتامین E
  • 10 درصد از نیاز روزانه به تیامین

خواص عمده جوانه گندم برای لاغری سالم، عبارتند از:

  • ویتامین E: ویتامین E از سلول‌های مغز گرفته تا غشای سلولی را محافظت می‌کند و برای عملکرد سیستم ایمنی، سم‌زدایی و مبارزه با رادیکال‌های آزاد مهم است.
  • فیبر: فیبر جوانه گندم می‌تواند برای متعادل‌کردن قند خون، هضم سالم و کنترل کلسترول مفید باشد.
  • ویتامین‌های B: جوانه گندم حاوی مانند فولات، تیامین و ویتامین B6 است. این ویتامین‌ها می‌توانند برای سلامت قلب و آرامش روانی هنگام مفید باشند.
  • اسیدهای چرب: جوانه گندم منبع اسیدهای چرب امگا 3 است که می‌توانند به کاهش التهاب و کلسترول و حمایت از سیستم عصبی در کمک کنند.

نرخ قیمت پک جوانه گندم برای چاقی صورت در بازار بین 6500 تومان تا 12500 تومان و گاها بیشتر می باشد. تولیدکنندگان پودر جوانه گندم با نرخ های متفاوتی محصول خود را وارد بازار نموده و هر کدام برای چگونگی تعیین نرخ خود در بازار دلایل متفاوتی دارند

آیا جوانه گندم عوارض جانبی دارد؟

افرادی که به گلوتن حساسیت دارند، باید از مصرف مکمل‌های جوانه گندم که حاوی گلوتن است، اجتناب کنند. همچنین، کسانی که رژیم غذایی کم‌کربوهیدرات دارند نیز باید مراقب سهم جوانه گندم خود باشند، زیرا یک فنجان از آن حاوی تقریبا 60 گرم کربوهیدرات است.

روغن جوانه گندم سرشار از تری‌گلیسیرید است وافراد مبتلابه بیماری قلبی باید میزان مصرف خود را کنترل کنند، زیرا سطوح بالای تری‌گلیسیرید با اثرات نامطلوب سلامتی مرتبط است. عصاره جوانه گندم نیز در برخی افراد عوارض جانبی خفیفی مانند اسهال، حالت تهوع، نفخ و سرگیجه ایجاد می‌کند.