خواص سیر سیاه برای بدن
مصرف سیر سیاه به دوران مصر باستان برمیگردد و همچنین از قدیم در طب سنتی هند و چین نیز کاربرد داشته است. حبههای پوست نگرفته سیر سفید به مدت ۴۰ روز تحت گرمای زیاد و رطوبت قرار میگیرند و تبدیل به سیر سیاه میشوند. تخمیر سیر تازه به این صورت است که آن را به مدت ۵۰ تا ۹۰ روز در دمای ۶۰ تا ۷۷ درجه و در رطوبت ۸۰ تا ۹۰ درصد نگهداری میکنند. کار سادهای نیست؛ اما بعد از تخمیر، سیر حالت ژلهای پیدا میکند، رنگ حبههای سیر سیاه میشود و مزه شیرینی پیدا میکند.
این روش پخت و تخمیر سیر قرنهاست در ملیتهای دیگر نیز استفاده میشود و طی سالهای اخیر در کشورهای غربی نیز رواج پیدا کرده است. برخی از مواد شیمیایی در سیر سفید طی فرایند تخمیر تخریب میشوند و این مواد شیمیایی خصوصاً آلیسین همانی هستند که عامل طعم تند و بوی خاص آن میباشند. وقتی این مواد شیمیایی بهمرورزمان کهنه میشوند، طعمی شیرین و مطبوع به سیر میدهند. شیوه گرمادهی به سیر از غلظت آلیسین کم میکند؛ اما خاصیت کلی آنتیاکسیدانی سیر را تقویت میکند. سیر سیاه مثل سیر سفید گوارش را ناراحت نمیکند.
ارزش غذایی سیر سیاه با سیر سفید و معمولی متفاوت است و خواص گوناگونی برای سلامتی دارد. سیر سیاه را میتوانید بهتنهایی، بهصورت پودر شده، نگه داشته شده در روغن، بهعنوان چاشنی سالاد یا در کنار هر غذایی که دوست دارید استفاده کنید. همانطور که گفتیم سیر سیاه نسبت به سیر سفید طعم ملایمتری دارد. خواص سیر سیاه برای سلامتی تقویت سیستم ایمنی میدانیم که سیر تقویتکننده سیستم ایمنی است و سیر سیاه هم از این نظر مستثنی نیست. سیر سیاه میتواند با تقویت سیستم ایمنی جلوی انواع بیماریهای باکتریایی و ویروسی را بگیرد. سیر سیاه به سلامت سیستمهای گوارش و تنفس کمک میکند. مصرف منظم سیر سیاه میتواند به پیشگیری از اختلالات ناشی از افزایش سن مثل زوال عقل و آلزایمر که ناشی از آسیب سلولهای مغزیاند کمک کند
تنظیم قند خون سیر سیاه میتواند به تنظیم انسولین و کنترل سطح قند خون در بدن کمک کند. سیر سیاه ریسک دیابت بارداری را پایین میآورد و این پتانسیل را دارد که از عوارض ناشی از دیابت کنترل نشده پیشگیری کند. هنوز به مطالعات بیشتری برای تأیید قطعی این خواص نیاز است. خواص آنتیاکسیدانی خواص آنتیاکسیدانی سیر سیاه ده برابر قویتر از همین خواص در سیر سفید میباشد. این مولکولهای آنتیاکسیدانی از سلولهای شما در برابر آسیبهای اکسیداتیو که منجر به پیری و بیماری میشوند محافظت میکنند. سیر سیاه، آلیسین ناپایدار را به مولکولهای پایدارتر آنتیاکسیدانی تبدیل میکنند. عصاره سیر سیاه، رادیکالهای آزادی را که میتوانند به کبد و خون و کلیهها آسیب بزنند کاهش میدهد.
محافظت از سلامت مغز مصرف منظم سیر سیاه میتواند به پیشگیری از اختلالات ناشی از افزایش سن مثل زوال عقل و آلزایمر که ناشی از آسیب سلولهای مغزیاند کمک کند. خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی سیر سیاه میتواند سلولهای آسیبدیده بدن را ترمیم کند. کمک به سلامت قلب هوموسیستئین که نوعی آمینواسید تولید شده در بدن است میتواند به دیواره عروق آسیب زده و زمینه را برای بیماریهای قلبی و عروقی فراهم کند. تحقیقات نشان میدهد سیر سیاه میتواند میزان هوموسیستئین را در بدن در حد مؤثری پایین بیاورد و ضمناً باعث کاهش کلسترول و تریگلیسرید در خون بشود و از این طریق از سلامت قلبتان محافظت کند.
کاهش ریسک بیماریهای مزمن سیر سیاه نسبت به سیر سفید و خام دارای فعالیت آنتیاکسیدانی بیشتری است. گنجاندن سیر سیاه در رژیم غذایی هفتگی کمک میکند دفاعتان در برابر بیماریهای مزمن و استرس اکسیداتیو قویتر شود. کمک به کاهش وزن مطالعهای نشان داد سیر سیاه دارای ویژگیهای ضد چاقی است. در تغذیه حیوانات مورد آزمایش، سیر سیاه جای داده شد و نتیجه این بود که لایههای چربی شکم این حیوانات نسبت به حیوانات دیگر نازکتر شد. مقایسه قیمت سیر سیاه دکتر بیز با نمونه های خارجی .
افزایش میل جنسی بعضی از فرهنگها هم از سیر سفید و هم از سیر سیاه برای تقویت میل جنسی در مردان استفاده میکنند. آنتیاکسیدانهای سیر میتوانند بر گردش خون، سطح انرژی و دیگر مولفههای مهم در فعالیت جنسی اثر بگذارند. عوارض احتمالی مصرف سیر سیاه هم سیر سفید و هم سیر سیاه مواد غذایی سالمی در وعدههای غذاییتان میتوانند باشند. اما در مواردی ممکن است چند عارضه جانبی وجود داشته باشد. واکنش آلرژیک طبق گزارشها یک خانم به دلیل یک واکنش آلرژیک به سیر سیاه دچار پنومونی شد. استفاده از سیر سیاه دکتر بیز برای لاغری میتواند ساده ترین روش برای لاغری محسوب شود .
رقیق کردن خون استفاده از سیر سیاه به مقدار زیاد ممکن است خون را رقیق کند و این مسئله میتواند در افرادی که در حال حاضر برای لختهشدن خون مشکل دارند یا داروهای رقیقکننده خون مصرف میکنند دردسرساز با. سیر سیاه ممکن است باعث خونریزی زیاد بعد از عمل جراحی شود. تداخل یا داروهای دیگر سیر سیاه ممکن است با داروهای دیگری که مصرف میکنید تداخل ایجاد کند، مثلاً داروهای رقیقکننده خون و فشارخون و داروهای مربوط به عفونت ویروسی در افرادی که نقص ایمنی دارند. دیگر اثرات منفی سیر سیاه مصرف زیاد سیر سیاه میتواند باعث بوی دهان و بدن و شکمدرد شود.
چگونه از سیر سیاه استفاده کنیم؟
بسته به وضعیت عمومی سلامتتان توصیه میشود روزانه یک تا سه حبه سیر سیاه بخورید. البته باز هم به افراد بستگی دارد و نمیتوان میزان خاصی را تعیین کرد. از روشهای زیر از سیر سیاه در رژیم غذایی خود بهره ببرید:
. سیر سیاه مزه شیرینی دارد و میتوانید آن را خام بخورید.
. در کنار انواع غذاها مثل سالاد و پیتزا میتوانید از سیر سیاه بهعنوان چاشنی استفاده کنید.
. میتوانید سیر سیاه را با کره یا سرکه بالزامیک ترکیب کرده و بهعنوان سس سالاد و استیک مصرف کنید.
. سیر سیاه را به کمی پیاز تفت بدهید و از آن بهعنوان گارنیش یا دورچین برای تزئینات غذایتان استفاده کنید.
سیر سیاه یک فرآوردهی غذایی است که از سیر خام به دست میآید و همانگونه که از نامش پیداست، سیاهرنگ است و طعم ملایمتری هم دارد. این مادهی غذایی فواید زیادی برای بدن دارد و کارشناسان بر این باورند خواص سیر سیاه بسیار بیشتر از سیر معمولی است و منجر به بهبود سلامت قلب و مغز میشود و احتمال ابتلا به بیماریهای گوناگون را کاهش میدهد. در این نوشته میخواهیم نگاه دقیقتری به سیر سیاه بیندازیم و ببینیم این مادهی غذایی چیست، چه فوایدی دارد و چگونه میتوانید از آن در غذاهای خود استفاده کنید. پس در ادامه با ما همراه باشید. برای اطلاع از خواص سیر سیاه دکتر بیز قیمت وارد سایت شوید .
سیر سیاه چیست؟
سیر سیاه یک فرآوردهی غذایی است که از تخمیر سیر خام در حرارت و رطوبت کنترلشده به دست میآید. برای تهیهی سیر سیاه، سیر خام را کموبیش ۵۰ تا ۹۰ روز در دمای تقریبی ۶۰ تا ۷۷ درجه نگهداری میکنند. پس از این مدت سیر حالت ژلهای پیدا میکند و مزه آن شیرین و رنگ آن هم سیاه میشود. در میان فرآوردههای سیر خام، سیر سیاه یکی از شناختهشدهترین مواد غذایی موجود در بازار جهانی است. این مادهی غذایی برای نخستین بار در کشور کره و برای مصارف دارویی به وجود آمد. جدا از مصارف آشپزی و دارویی، این ماده برای تولید نوشابههای انرژیزا و شکلات هم کاربرد دارد.
به طور کلی، سیر سیاه در مقایسه با سیر خام دارای رنگ سیاه، طعم شیرین و بافت جویدنی و بدون بو است. این فرآورده خاصیت انرژیزایی دارد و معمولا از آن بهعنوان در غذاها استفاده میشود. چگونه میتوانید سیر سیاه را به برنامهی غذایی خود اضافه کنید؟ اگرچه خیلیها ممکن است با سیر سیاه آشنا نباشند و تنها از سیر معمولی در خوراکهای خود استفاده کنند، سیر سیاه میتواند یک افزودنی خوشمزه به شمار برود که تنوع بیشتری به غذاهای شما میدهد. طعم شیرین و حالت ژلهای سیر سیاه باعث میشود بتوانید از این ماده برای تهیهی خوراکهای مختلفی استفاده کنید. برای نمونه میتوانید:
- آن را به سس سویا اضافه و برای سرخ کردن انواع مواد غذایی استفاده کنید.
- آن را بهعنوان چاشنی به سوپ اضافه کنید.
- آن را خرد و به پنیر یا سس اضافه کنید.
- آن را با سس مایونز مخلوط کنید.
- آن را ریز کنید و به همراه انواع در سالاد بریزید.
- از آن برای تزیین پیتزا استفاده کنید.
- آن را با روغن زیتون مخلوط و به همراه سالاد مصرف کنید.
سخن پایانی
سیر سیاه همان سیر خام و معمولی است که برای چندین هفته در شرایط خاصی نگهداری شده و به همین دلیل مزهی شیرین دارد و سیاهرنگ است. فرآیند تهیهی سیر سیاه باعث میشود این مادهی خوراکی آنتیاکسیدان بیشتری داشته باشد و به همین دلیل بتواند به حفظ سلامت قلب، مغز و کبد کمک کند و جلوی بیماریهای خطرناک از جمله سرطان و بیماریهای قلبی را بگیرد. سیر سیاه به طور کلی مادهای مقوی و مفید است و همه میتوانند از آن در برنامهی غذایی خود استفاده کنند. با وجود این، اگر به سیر حساسیت دارید یا داروهای رقیقکننده مصرف میکنید باید از خوردن سیر سیاه خودداری کنید و دیدگاه یک متخصص را دربارهی این موضوع جویا شوید.