ادامه دیدارهای امیرعبداللهیان در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل/ قرن آینده متعلق به آسیاست
به گزارش ایران تودی، امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد با آقای عبدالله بوحبیب وزیر امور خارجه لبنان دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار موضوعات مورد علاقه دو کشور و نیز آخرین وضعیت روند سیاسی لبنان مورد تبادل نظر قرار گرفت.
امیرعبدالهیان گفت ما برای کمک به روند سیاسی در لبنان براساس تصمیمی که لبنانی ها خواهند گرفت، تردید نخواهیم کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر اهمیت مسئله فلسطین و حمایت دائمی ج.ا.ایران از مقاومت در لبنان و فلسطین علیه تهدیدات رژیم صهیونیستی، بر ضرورت تداوم حمایت کشورهای اسلامی از ملت فلسطین تاکید کرد.
بوحبیب در این دیدار با اشاره به آخرین تحولات لبنان، از حمایت سازنده جمهوری اسلامی ایران از لبنان قدردانی کرد.
دیدار وزیران خارجه ایران و جیبوتی
در پی دیدار وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری جیبوتی در روز پنجشنبه 21 سپتامبر 2023 در حاشیه هفتادوهشتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، جمهوری اسلامی ایران و جمهوری جیبوتی در راستای منافع و آرمانهای دو ملت خود تصمیم گرفتند روابط دیپلماتیک خود را از سرگیری نمایند.
دو دولت توافق کردند روابط دوستانه فیمابین را بر اساس احترام متقابل به حاکمیت، برابری، منافع متقابل و همزیستی مسالمتآمیز توسعه دهند.
دو کشور همچنین تصمیم گرفتهاند همکاریها را در زمینههای مختلف از جمله سرمایهگذاری، تجارت، علم و نوآوریهای فناوری تقویت نمایند.
دیدار وزیران خارجه ایران و آفریقای جنوبی
امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد با خانم نالدی پاندور وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی دیدار و گفتگو کرد.
امیرعبداللهیان با تبریک به آفریقای جنوبی برای برگزاری موفق اجلاس سران بریکس، از ابتکارات بسیار خوب آفریقای جنوبی در خصوص مجموعه بریکس و نیز حمایت مؤثر از عضویت کامل ایران در بریکس تشکر کرد.
وی افزود شما پیام مهمی برای چندجانبه گرایی در جهان فرستادید و در این زمینه نقش تعیین کننده ای از طریق بریکس ایفا کردید.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به برنامه ریزی های در حال انجام برای سفر رسمی دکتر رئیسی به آفریقای جنوبی، از همتای خود برای سفر به ایران دعوت کرد.
امیرعبداللهیان گفت برای ما رابطه با آفریقای جنوبی یک اولویت بسیار مهم است و ما هیچ محدودیتی برای توسعه روابط با این کشور نداریم.
در این دیدار برخی از موضوعات مورد علاقه دو کشور در حوزههای جهانی مورد گفتگو و تبادل نظر قرار گرفت.
نالدی پاندور وزیر خارجه آفریقای جنوبی نیز ضمن ابراز خرسندی از تجدید دیدار با همتای ایرانی، گفت بنیان خوبی برای روابط دوجانبه گذاشتیم و این روند را باید تقویت کنیم.
وی از عضویت ایران در بریکس اظهار خرسندی کرد و با اشاره به درخواست کشورهای مختلفی در جهان برای عضویت و همکاری در بریکس، ابراز امیدواری کرد که بریکس یک تشکل پیش رو برای تحولات آتی جهانی باشد.
در این دیدار همچنین برخی دیگر از موضوعات مورد علاقه دو کشور در حوزه های منطقه ای و بینالمللی مورد گفتگو و تبادل نظر قرار گرفت.
دیدار وزیران خارجه ایران و فیلیپین
امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد با انریکه مانالو، وزیر امور خارجه فیلیپین دیدار و گفتگو کرد.
امیرعبداللهیان با ابراز خرسندی از این دیدار گفت، تاریخ روابط قدیمی و دوستانه دو کشور، سرمایه بسیار خوبی برای روابط آینده ماست.
وی با ابلاغ سلام رئیس جمهور کشورمان به همتای ایشان گفت، علاقمندیم دیپلماسی سران میان دو کشور بیش از گذشته فعال شود.
وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد هیچ محدودیتی برای توسعه روابط با کشور دوست فیلیپین نداریم.
قرن آینده متعلق به آسیاست و دو کشور میتوانند در این زمینه نقش ایفا کنند.
امیرعبداللهیان افزود آماده ایم روابط تجاری دو کشور را گسترش دهیم و در زمینه های علمی و فناوری و سایر زمینه های مورد علاقه همکاری کنیم.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به حرکت جهانی به سمت چندجانبه گرایی، این روند را برای کشورهایی مثل ایران و فیلیپین یک فرصت دانست.
وی افزود در سازمانهای بینالمللی دیدگاههای مشترک و همکاری های خوبی داریم و مایل هستیم این همکاری ها ادامه یابد.
وزیر امور خارجه کشورمان همچنین بر لزوم برگزاری منظم اجلاس های کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور تاکید کرد.
انریکه مانالو وزیر خارجه فیلیپین نیز با اشاره به روابط و همکاری های خوب دو کشور گفت زمینه های متنوعی برای همکاری داریم و میتوانیم زمینه همکاری های دو کشور را در زمینه های جدید مورد علاقه فراهم کنیم.
وی بر اهمیت تقویت تبادلات فرهنگی میان دو کشور تاکید کرد.
وزیر خارجه فیلیپین با اشاره به اینکه در خصوص احترام به حقوق بینالمللی و حمایت از چندجانبه گرایی در حوزه بینالمللی با هم نگاه مشترک داریم، گفت همیشه روابط ما هم در حوزه دوجانبه هم بین المللی از جمله در سازمان ملل خوب بود و آماده ادامه این همکاری ها هستیم.
وزیر خارجه فیلیپین گفت آماده ایم در آینده نزدیک جلسه بعدی نشست کمیته مشترک مشورتی دو کشور را برگزار کنیم.
وی ضمن تشکر از دعوت دعوت وزیر امور خارجه کشورمان، از وی بطور متقابل جهت سفر به فیلیپین دعوت کرد.
دیدار قائم مقام جدید وزیر خارجه و رئیس هیأت سوری شرکت کننده در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل با وزیر خارجه کشورمان
امیرعبداللهیان در این دیدار با اشاره به گفتگوهای خوب انجام شده با رئیس جمهور، نخست وزیر و وزیر خارجه سوریه در سفر اخیرش به دمشق، گفت خوشبختانه مشورتها و همکاری ها میان دو کشور در عالیترین سطح ادامه دارد.
وزیر امور خارجه کشورمان بر لزوم پایبندی همه طرفها به حمایت از تحکیم ثبات و امنیت در سوریه و احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور تأکید کرد و گفت ایران در حوزه بینالمللی از جمله سازمان ملل متحد به سیاست های اصولی خود در حمایت از دولت و ملت سوریه ادامه خواهد داد.
بسام صباغ قائم مقام جدید وزیر خارجه و رئیس هیأت سوری شرکت کننده در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از روند همکاری های دو کشور ایران و سوریه در مجامع بینالمللی از جمله سازمان ملل متحد، گفت متأسفانه برخی کشورهای غربی از مجامع و سازوکارهای بینالمللی برای اهداف سیاسی خود سوءاستفاده می کنند.
قائممقام وزیر خارجه سوریه تحریم های آمریکا را یکی از مهمترین دلایل افزایش سختی های مردم سوریه دانست و گفت مردم سوریه بیشترین آسیب ها را از این تحریم ها متحمل می شوند، هر چند دولت سوریه بیشترین تلاش خود را برای کاهش رنج های مردم انجام می دهد.
در این دیدار آخرین تحولات سوریه مورد گفتگو و تبادل نظر قرار گرفت.
دیدار امیرعبداللهیان با رئیس مجمع عمومی سازمان ملل
وزیر امور خارجه کشورمان ضمن ابراز خرسندی از این دیدار گفت، توجه شما به ارزشهای انسانی در تحولات پیچیده کنونی دنیا بسیار ارزشمند است و شما در نقطه مهمی از تحولات بینالمللی مسئولیت ریاست مجمع عمومی سازمان ملل را در اختیار دارید و این فرصت مهم در اختیار دارید که ایده های ارزشمندتان را دنبال کنید.
وزیر امور خارجه کشورمان افزود، امروز توجه کشورها به چند جانبه گرایی یک واقعیت مهم است و در این چارچوب نقش شما بسیار کلیدی است. در این راستا بسیار مهم است که کشورهای در حال توسعه احساس کنند که صدایشان در مجمع عمومی سازمان ملل شنیده شود.
دکتر امیرعبداللهیان با اشاره به اینکه سازمان ملل محلی است که همه دولتها باید بتوانند با استفاده از آن حرفهایشان را بزنند و نقش اثرگذار خود را داشته باشند، افزود، ما در ایران برای تحقق ارزشها انسانی، دینی و اخلاقی تلاش کنیم. فلذا مایلم در این زمینه تاکید کنم که ما جنگ را در مناسبات میان کشورها راه حل نمیدانیم و معتقدیم اختلافات و بحران ها باید از طریق گفتگو حل شوند.
وزیر امور خارجه کشورمان گفت، ما در اوکراین جنگ را راه حل نمی دانیم، همچنین سرنوشت ملت اصیل فلسطین برای ما مهم است و معتقدیم که سازمان ملل بعنوان مرجع صلح و امنیت در جهت احقاق حقوق ملت فلسطین باید توجه ویژه ای داشته باشد.
رئیس دستگاه دیپلماسی تأکید کرد برای ما مهم است که در مجمع عمومی تصمیمات از طریق حداکثر مشارکت جمعی حاصل شود که نتیجه آن اعتبار بخشی بیشتر به مجمع عمومی خواهد بود.
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوال رئیس مجمع عمومی، وی را در جریان آخرین تحولات مذاکرات رفع تحریم ها و برجام قرار داد و گفت ما بعنوان جمهوری اسلامی ایران در مسیر درست دیپلماسی حرکت می کنیم.
دنیس فرانسس رئیس مجمع عمومی سازمان ملل نیز ضمن ابراز خرسندی از این دیدار و تجلیل از تمدن قدیمی و غنی ایران گفت، برغم شرایط پیچیده و تنش های زیاد بین المللی که هرکسی سعی دارد که موضع خود را داشته باشد، ما تلاش می کنیم که به این تنوع احترام بگذاریم و در عین حال به حل مشکلات کمک کنیم و اینکه جهان جای بهتری برای زندگی بشریت و فرزندان آنها در آینده باشد.
وی افزود که ما تلاش خواهیم کرد که همبستگی و اعتماد را در مجمع عمومی سازمان ملل بازسازی کنیم و به حل مسائل و مشکلات بینالمللی کمک کنیم، البتهدمی دانیم کار آسانی نیست، اما در این مسیر تلاش خواهیم کرد.
دیدار وزیران خارجه ایران و امارات
امیرعبداللهیان در این دیدار ضمن تشکر از میزبانی گرم طرف اماراتی در سفر اخیرش به امارات و نیز گفتگوهای بسیار خوب انجام شده گفت، شاهد تحولات سریعی در منطقه هستیم و لازمست اجرای توافقات فیمابین دو کشور نیز با همان سرعت به پیش برود.
امیرعبداللهیان با اظهار خرسندی از حجم بالای تبادل تجاری میان دو کشور و با اشاره به تأکید مشترک در دیدار با آقای شیخ محمد بن زائد رئیس امارات در گفتگوهای ابوظبی برای دست یابی به سقف بالاتری از روابط تجاری، بر لزوم تمهید برگزاری دور بعدی اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های دو کشور تاکید نمود.
وزیر امور خارجه کشورمان دعوت جناب آقای دکتر رئیسی رئیس جمهور کشورمان از آقای شیخ محمد بن زائد رئیس امارات و نیز دعوت خود از همتای اماراتی جهت سفر به ایران را تجدید کرد.
آقای شیخ عبدالله بن زائد وزیر خارجه امارات نیز ضمن اظهار خرسندی از این دیدار و تشکر از دعوت بعمل آمده، از تمایل خود جهت سفر به ایران در آینده نزدیک خبر داد و گفت لازمست مقدمات سفر رئیس امارات به ایران را نیز فراهم کنیم.
وزیر خارجه امارات همچنین از آمادگی کشورش جهت برگزاری اجلاس بعدی کمیسیون مشترک دو کشور خبر داد و گفت منتظر نهایی شدن تاریخ پیشنهادی هستیم.
وی همچنین بر ضرورت امضای موافقتنامه اجتناب از اخذ مالیات مضاعف با هدف کمک به افزایش تجارت میان دو کشور تاکید کرد.
در این دیدار همچنین برخی دیگر از زمینه های همکاری مشترک میان دو کشور از جمله همکاری های کنسولی مورد گفتگو و تبادل نظر قرار گرفت.
دیدار امیرعبداللهیان با وزیر امور خارجه، امور اروپایی و تجارت مالت
امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، عصر پنجشنبه با آقای یان بورگ وزیر امور خارجه، امور اروپایی و تجارت مالت دیدار و گفتگو کرد.
دکتر امیرعبداللهیان با اشاره به سوابق خوب همکاری های تجاری دو کشور در گذشته، ابراز امیدواری کرد این همکاریها بزودی در مسیر درست خود قرار گیرد.
وزیر امور خارجه کشورمان به ظرفیتهای همکاری دو کشور در زمینههای شیلات، کشاورزی، دارو و فناوری اشاره کرد و گفت علاقمند به تقویت همکاری دو کشور در زمینه های بندری و کشتیرانی هستیم.
وزیر امور خارجه کشورمان همچنین با اشاره به عضویت مالت در شورای امنیت سازمان ملل، آن را یک فرصت برای نقش آفرینی سازنده در قضای بین المللی دانست.
امیرعبداللهیان همچنین با اشاره به عضویت مالت در اتحادیه اروپا و ساختارهای اروپایی، گفت در دیدار با آقای بورل مسئول عالی سیاسی اتحادیه اروپا توافق کردیم که گفتگوهای نیرومندتری میان ایران و اتحادیه انجام شود.
امیرعبداللهیان همچنین مواضع کشورمان در خصوص برجام و مذاکرات رفع تحریم ها، فلسطین و اوکراین را برشمرد.
یان بورگ وزیر امور خارجه، امور اروپایی و تجارت مالت نیز ضمن ابراز خرسندی از این دیدار گفت، علاقمند به همکاریهای دوستانه و سازنده با ایران هستیم.
وی افزود، همواره نیازمند دیدار و گفتگو برای شناخت و درک بهتر تحولات هستیم و از پیشرفت تحولات مثبت در روابط خارجی و منطقهای ایران حمایت می کنیم.
دیدار امیرعبداللهیان با وزیر امور خارجه اکوادور
امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، عصر پنجشنبه با آقای گوستاو مانریک (Gustavo Manrique) وزیر امور خارجه اکوادور در محل اقامت خود دیدار و گفتگو کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان تقویت روابط با کشورهای حوزه آمریکای لاتین را برای جمهوری اسلامی ایران حائز اهمیت دانست و گفت، اخیرا به همراه رئیس جمهور سفری به آمریکای لاتین داشتیم و امیدوارم که در مرحله آتی فرصت دیدار از کشور شما بمنظور تقویت روابط دوجانبه فراهم شود.
امیرعبداللهیان همچنین عضویت اکوادور در شورای امنیت سازمان ملل را تبریک گفت و افزود، مواضع سازنده کشور شما موجب اعتبار شورای امنیت خواهد بود.
وزیر امور خارجه کشورمان گفت، علیرغم تحریمهای آمریکا، پیشرفتهای زیادی بویژه در زمینه های تکنولوژی در ایران داشتیم و ما هیچگونه محدودیتی برای توسعه روابط با اکوادور نداریم.
امیرعبداللهیان افزود لازمست نقشه راه توسعه روابط را دو کشور را ترسیم کنیم. همچنین از گسترش روابط دو کشور در مجامع بینالمللی استقبال می کنیم.
گوستاو مانریک وزیر امور خارجه اکوادور نیز ضمن ابراز خرسندی از این دیدار گفت، علاقمند به توسعه روابط با ایران در زمینه های مختلف زیرساختی، انرژی، گردشگری، فرهنگی، شیلات و آبزیان هستیم و مشورتها و گفتگوهای مشترک را برای تقویت روابط دو کشور ادامه خواهیم داد.
ارزیابی و جمع بندی امیرعبداللهیان از دیدارهای خود در سازمان ملل
گزارش امیرعبداللهیان از دیدار با وزیر خارجه امارات در شبکه اجتماعی ایکس:
در قالب سیاست همسایگی با برادرم شیخ عبدالله بن زائد، وزیر خارجه امارات در نیویورک دیدار و در خصوص شماری از مسائل دوجانبه و منطقهای گفتگو کردیم.
اتفاق نظر داشتیم که تحولات سریع در منطقه، سرعتبخشیدن به توافقات دوجانبه را ضروریتر میسازد.
مناسبات ایران و امارات در مسیر رو به رشد قرار دارد.
پیام امیرعبداللهیان در خصوص دیدار با دبیر کل مجمع عمومی سازمان ملل متحد در شبکه اجتماعی ایکس:
نشست مفیدی با آقای دنیس فرانسس رئیس مجمع عمومی در نیویورک داشتم.
در برخی خصوص تحولات بینالمللی به گفتگو نشستیم.
چندجانبهگرایی، نقش مجمع عمومی در اتخاذ تصمیمات مهم و توجه به نظرات کشورها، وضعیت فلسطین و اوکراین و ضرورت لغو تحریمها علیه ایران مورد توجه مشترک بود.
گزارش امیرعبداللهیان از گفتگو تبادل نظر با وزیر خارجه فیلیپین شبکه اجتماعی ایکس :
در ادامه رایزنیهای دیپلماتیک در نیویورک با آقای انریکه مانالو وزیر خارجه فیلیپین دیدار داشتم.
روابط قدیمی دو کشور را عامل موثر برای ارتقای مناسبات پیشرو توصیف کردیم.
آینده متعلق به آسیا است و هیچ محدودیتی برای توسعه روابط با کشورهای این قاره مهم نداریم.
پیام امیرعبداللهیان در خصوص دیدار و گفتگو با وزیر خارجه جیبوتی در شبکه اجتماعی ایکس:
در ادامهی رایزنیهای دیپلماتیک در نیویورک با آقای محمود علی یوسف وزیر خارجه کشور برادر جیبوتی دیداری صمیمی داشتم.
امروز ایران و جیبوتی از سرگیری روابط دوجانبه دیپلماتیک را طی بیانیه رسمی اعلام کردند.
مشترکات فرهنگی و اهمیت ژئوپلیتیک ما نقطهی پایهگذاری همکاری مشترک باشد.
گزارش امیرعبداللهیان از دیدار و گفتگو با وزیر خارجه لبنان در شبکه اجتماعی ایکس:
در ارتباط مستمر با مقامات لبنانی امروز در نیویورک با آقای عبدالله بوحبیب وزیر خارجه این کشور گفتگو کردم.
در این دیدار آخرین وضعیت تحولات سیاسی لبنان مورد تبادل نظر قرار گرفت.
ایران حامی جدی برقراری ثبات، آرامش و هر تصمیمی است که ملت لبنان برای سرنوشت خود اتخاذ کنند.
گزارش امیرعبداللهیان از دیدار و تبادل نظر با وزیر خارجه آفریقای جنوبی در شبکه اجتماعی ایکس:
با خانم نالدی پاندور وزیر خارجه آفریقای جنوبی در نیویورک دیدار و از تلاش مثبت وی و رییس جمهور در عضویت کشورمان در بریکس تشکر کردم.
درخصوص طیف مختلفی از مسائل دوجانبه و بینالمللی گفتگو کردیم.
بسط گروه بریکس نشانگر جایگاه مهم چندجانبهگرایی در وضعیت آینده نظام بینالملل است.
پیام امیرعبداللهیان در خصوص دیدار و گفتگو با دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس در شبکه اجتماعی ایکس:
امروز در نیویورک با آقای جاسم البدیوی دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس دیدار و گفتگو کردم.
به تفصیل در خصوص ابتکار ایران برای تشکیل «مجمع گفتگو و همکاری منطقهای» تبادلنظر شد.
امنیت و توسعهی پهنهی آبی خلیج فارس در گرو مشارکت دستهجمعی همهی کشورهای درون منطقهای و ساحلی است.
گزارش امیرعبداللهیان از دیدار و گفتگو با وزیر خارجه هلند در شبکه اجتماعی ایکس:
امروز در نیویورک با خانم هانکه برونس اسلات وزیر خارجه هلند دیدار و گفتگو و بر آمادگی ایران برای تقویت روابط با هلند و اتحادیه اروپا تصریح کردم.
در مورد تحولات لغو تحریم از مسیر دیپلماسی و تحولات افغانستان بحث و تبادل نظر شد.
توافق داریم که مناسبات متنوع و نیرومندتری را سامان دهیم.
311311