ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای اثبات «عشق» است
حجتالاسلام قلیزاده در گفتوگو با آنا:

یک استاد دانشگاه گفت: ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای بالا بردن درجات عشق و در نهایت رسیدن به آرامش واقعی است، زیرا در این ماه لطف خداوند نسبت به بندگان افزایش یافته و فرصتهای مختلف برای رسیدن به رضایت محبوب از هر زمان دیگری است.
حجتالاسلام طاهر قلیزاده کارشناس دینی و خانواده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با اشاره به فرصت بسیار مطلوب ماه مبارک رمضان برای خودسازی نفس بیان داشت: موفقیت انسان در بحث نیازها از نگاه روانشناسی به عنوان یک مفهوم چند بعدی در نظر گرفته میشود که منحصر در اهداف مادی نبوده، بلکه بخش قابل توجهی از آن را بر اساس هرم مزلو میتوان متوجه تأثیرات مثبت روحی و معنوی دانست.
در پس پرده نزدیکی به معشوق حقیقی
وی افزود: اینکه انسان بتواند به آنچه صحیح و مطلوب است برسد و آن را رشد دهد از نگاه روانشناختی آثار مثبت فراوانی در وجود او میتواند داشته باشد. افراد موفق معمولاً دارای حس رضایت و آرامش درونی هستند و توسط همین آرامش میتوانند به موفقیتهای بیشتر و وسایل آرامش بخش دیگر دست پیدا کنند.
حجتالاسلام قلیزاده ابراز داشت: بیشک از امور مطلوب برای هر مسلمان و مؤمنی را میتوان نزدیکی به معشوق حقیقی و خداوند متعال در نظر گرفت و به میزان حقیقت ایمانی که در وجودشان هست درجات این تمایل متفاوت خواهد بود.
ماه رمضان بهترین فرصت برای اثبات «عشق» است
وی ادامه داد: اما آنچه یقینی است اینکه برای فرد عاشق، زیباتر از رسیدن به معشوق و کسب رضایت او چیزی معنا نخواهد داشت، در غیر این صورت باید به اصل عشق و علاقهاش شک کرد. چنان که شهریار میگوید که «کافر نه ایم و بر سرمان شور عاشقی است، آن را که شور عشق به سر نیست کافر است در بین تمامی زمانها».
این کارشناس دینی با تأکید بر اینکه ماه مبارک رمضان را میتوان بهترین فرصت برای اثبات این عشق و بالا بردن درجات آن و در نهایت رسیدن به آرامش واقعی دانست، اظهار داشت: ماهی که در آن لطف خداوند نسبت به بندگان افزایش یافته و فرصتهای مختلف برای رسیدن به رضایت محبوب از هر زمان دیگری بیشتر خواهد بود.
بهترین مسیری که انسان را در ماه مبارک رمضان به خدا میرساند
وی با طرح این سؤال که وسیلهای که در این مسیر و به خصوص در این ماه مبارک انسان را به خداوند متعال میرساند چیست، گفت: شاید در پاسخ به این سؤال بهترین و جامعترین جواب این باشد که انسان تنها توسط بندگی خالص، به خداوند میتواند نزدیک شود و آن چیزی جز این نیست که انسان تمام تلاشش را منحصر کند به آنچه که معشوق او را بدان امر و یا از آن نهی فرموده به نیت کسب رضای او.
حجتالاسلام قلیزاده خاطرنشان کرد: چرا که فرد عاشق چیزی جز به دست آوردن رضایت معشوق نمیتواند تصور کند. پس لازم است به مجموع آنچه که او میخواهد توجه داشته و به جمیع آنچه که محبوب میپسندد خود را زینت بخشیده و از هر آنچه او بیزار است دوری کند.
«بندگی» فراتر از انجام ظاهری برخی اعمال است
وی افزود: در غیر این صورت شاید در خوشبینانه ترین فرض به بخشی از وظایفش عمل کرده باشد، ولی یقیناً ادعای بندگی و عاشقی را به معنای کامل نمیتواند داشته باشد. اینکه امیرالمؤمنین علی(ع) در روایتی تذکر میفرمایند چه بسا روزهدارانی از روزهشان چیزی جز گرسنگى و تشنگى بهره ندارند و چه بسا شب زندهدارانی كه از نمازشان جز بیخوابى و سختى سودى نمیبرند، ناظر به همین حقیقت است که باید بندگی و عشق را فراتر از انجام ظاهری برخی اعمال دانست.
این استاد دانشگاه ابراز داشت: بنابراین فردی به حقیقت بندگی و نزدیکی به خداوند متعال خواهد رسید که نسبت به مجموع حالات و رفتارهای خود توجه داشته و به تمامی حرکات و سکنات خود رنگ خدایی ببخشد و در این مسیر هیچ کاری را کوچک در نظر نگرفته و برای همه امور نهایت سعی خود را به کار بگیرد.
در این ماه از کسب آرامش روح و روان غافل نشوید
وی ادامه داد: چراکه ممکن است حتی کوچکترین کارها آثاری را به دنبال آورد که قابل تصور نباشد! امیرالمؤمنین علی(ع) در روایتی دیگر پیرامون این حقیقت چنین میفرمایند: «به كار خير اقدام كنيد و چيزى از آن را اندک ندانيد كه كوچكش بزرگ، و كمش بسيار است».
حجتالاسلام قلیزاده اظهار داشت: ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای رسیدن به رضایت خالق و کسب آرامش روحی و روانی به وسایل مختلف است و از نگاه روانشناسی، موفقیت واقعی، دستیابی به همین خوشبختیهای درونی و تحقق اهداف روحی و معنوی است.
وی گفت: فردی که در ماه رمضان به دنبال خوشنودی معشوق حقیقی با تقویت روحیه خود و به دست آوردن آرامش کامل است، میتواند شرایط را در راستای رسیدن به موفقیتهای بیشتر هموار کند و این مسیر نه تنها به بهبود کیفیت زندگی فردی خواهد انجامید، بلکه میتواند تأثیر مثبتی بر جامعه بگذارد.