فقر در سالمندی ۲ برابر سایر ردههای سنی/ بیمه پایه پاسخگوی نیازهای سالمندی نیست
رئیس انجمن سالمندان در تشریح مشکلات سالمندان و روند رو به افزایش پیری گفت: دولت پارلمان متعهد شد شورای ملی برنامه های پیری و سالمندی را در سال 1373 تأسیس کند ، اما این مجمع ، پس از 17 سال پیر می شود این سند هیچ برنامه عملیاتی ندارد ؛ بنابراین ، ما باید سریع عمل کنیم ، اگر امروز در زمینه پیری عمل نکنیم ، فردا دیر خواهد بود.

به گزارش ایران تودی ، احمد دلبری رئیس انجمن سالمندان است وی در نشست خبری به مناسبت هفته سالمند گفت: “مشکل پیری در جهان و کشور یکی از مشکلاتی است که می توان به عنوان یک فرصت و یک تهدید به آن نگاه کرد.” اگر ما عزم جدی در این زمینه نداشته باشیم ، البته تلاش های نظام مراقبت های بهداشتی در سال های اخیر برای بهبود زندگی جامعه ، البته به عنوان یکی از بحران های جدی که سازمان ها و وزارتخانه های مسئول بهداشت در آن با آن روبرو هستند. سالهای آینده و سالمندان از رفاه ، بیمه و تامین اجتماعی برخوردار خواهند بود.
وی افزود: از مشکل پیری به عنوان یک انقلاب خاموش در جهان یاد می شود و اگر خوب فکر و برنامه ریزی نشود ، می تواند تصویر جوامع بشری را تغییر دهد. متأسفانه ، بسیاری از افراد مسن در جامعه قابل مشاهده نیستند ، مشکلات آنها در اولویت دولتهای قبلی نیست و می ترسند که موفقیت ما در بهبود زندگی افراد به یک مشکل جدی تبدیل شود. دولتها در سالهای آینده
مجردی مشخص در 80،000 سالمند در کشور
وی ادامه داد: ما نتوانستیم مشکل جوانان را حل کنیم و مشکلات سالمندان بزرگتر خواهد بود. طی 50 سال گذشته ، رشد جمعیت جهان کند بوده است و در کشورهای توسعه یافته ، رشد جمعیت از 10 درصد به 20 درصد در 100 سال دو برابر شده است ، اما در کشور ما این رشد جمعیت تنها 20 سال است و زیرساخت ها آماده است. ما آن را برای این جمعیت نداشتیم. در سال 1335 ، ما 2400 سالمند بالای 60 سال داشتیم ، اما در سال 1435 به 33.4 میلیون نفر رسید. به عبارت دیگر ، جمعیت مسن ما در یک قرن 24 برابر افزایش یافته است. در این مدت تعداد سالمندان نیازمند خدمات ویژه یعنی افراد بالای 80 سال به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. در سال 1385 فقط 600000 سالمند بالای 80 سال داشتیم ، اما تا سال 1430 این تعداد به 3.5 میلیون نفر افزایش یافته بود که برخی از آنها خانواده نداشتند. برخی از افراد مجرد اکنون 80 هزار سال سن دارندبا این حال ، در سال 1430 ، به دلیل عدم ازدواج هایی که امروزه شاهد آن هستیم ، مجردی خاصی به بیش از 2.6 میلیون سالمند رسید. روی هم رفته می بینیم که به اندازه کافی به افزایش سن اهمیت نمی دهیم.
دلبری گفت: “سالمندان ما به طور متوسط 5/5 فرزند به دنیا آورده اند و آنها باید از فرزندان خود مراقبت کنند ، اما این وضعیت همچنان ادامه خواهد داشت.” از سوی دیگر ، جمعیت شهری قدیمی ما در حال افزایش است. در سال 2006 ، 64 درصد از سالمندان ساکن شهر بودند ، در حالی که 72 درصد در سال 2016 بود. دولتمردان ما باید بیشتر نگران افزایش سن باشند. با توجه به اینکه حدود 45 درصد از سالمندان کشور مستمری می گیرند و 55 درصد درآمد و مستمری لازم را برای دوران سالمندی ندارند. ما باید اقدامات جدی تری در زمینه پیری انجام دهیم.
فقر در دوران سالمندی دو برابر دیگر گروه های سنی است
بیمه پایه نیازهای سالمندی را پوشش نمی دهد
رئیس انجمن تخصصی بیماری های پیری گفت: وضعیت بیمه سالمندان ما نیز کمی نگران کننده است. اگرچه در زمینه بیمه پایه ، بر اساس آمار سال 2016 ، حدود 94 درصد از سالمندان بیمه اولیه داشتند ، اما بیمه پایه نیازهای سالمندی را پوشش نمی دهد و تنها 31 درصد از سالمندان ما بیمه اضافی داشتند که 12 است. در مناطق روستایی و 88 درصد از سالمندان روستاییان ما بیمه ندارند. در عین حال ، متأسفانه فقر در سالمندان دو برابر سایر گروه های سنی است و این میزان فقر در زنان مسن بیشتر است. به طور کلی ، 25 درصد از سالمندان از فقر نسبی رنج می برند ، 40 درصد در زنان مسن و 19 درصد در مردان مسن. همچنین 37 درصد از سالمندان آسیب پذیر از فقر رنج می برند در حالی که در سیستان و بلوچستان 70 درصد و در تهران و البرز کمتر از 10 درصد است.
سطح سواد بزرگسالان ایرانی
دلبری ادامه داد: وضعیت مسکن در دوران سالمندی رو به وخامت است. در سال 2006 ، 90 درصد از سالمندان ما آپارتمان خود را داشتند و در سال 2016 این رقم به 82 درصد رسید. یکی از اتفاقات خوبی که در این سالها رخ داده است سواد و تحصیلات سالمندان بوده است. اگر در سال 2006 32 درصد از بزرگسالان ما سواد داشتند ، در سال 2016 این رقم به 46 درصد رسید و این آمار در کشور رو به افزایش است. البته ما از نظر تحصیلات در رتبه 68 از 97 کشور جهان قرار داشتیم و 24 درصد از سالمندان ما در دبیرستان و بالاتر بودند ، اما هنوز با کشورهای توسعه یافته فاصله داریم. در نروژ ، آلمان و جمهوری چک ، این نسبت 100 درصد بود.
دلبری گفت: متأسفانه 24 درصد از سالمندان ما در سال 2006 مشغول به کار بودند ، اما در سال 2016 این رقم به 18 درصد رسید ، البته روند بازنشستگی تدریجی می تواند نقش زیادی در این وضعیت داشته باشد. البته. ما تجربیات خوبی داشته ایم در زمینه پیری در سالهای اخیر ، اما ما 50 سال در زمینه کارگران ماهر در زمینه پیری افت داریم.
غفلت از واکسیناسیون کرونا در بستر خانه برای افراد مسن
سند ملی پیری هیچ برنامه عملی ندارد
دلبری تاکید کرد که با وجود تلاش ها ، برخی از سالمندان از نظر واکسیناسیون مورد غفلت قرار گرفته اند. 20 درصد از بزرگسالان ، به ویژه در خانه در رختخواب. البته یکی از برنامه های وزارت بهداشت باید در این زمینه باشد. در سال 1373 ، مجلس شورای اسلامی دولت را مجبور به تأسیس شورای ملی برنامه های پیری و پیری کرد ، اما این مجلس در 17 سال به سند ملی پیر شدن رسید ، اما این سند هنوز حاوی برنامه عملی نیست. ما باید سریع عمل کنیم اگر امروز در زمینه پیری عمل نکنیم ، فردا دیر است.
دلبری در پاسخ به سوالی در مورد برنامه های کاهش اشتغال سالمندان پس از بازنشستگی ، گفت: البته وزارت بهداشت و بخش سالمندی به برنامه های ایده آل که اجرا شده است نگاه کرده اند و موفق هستند. در زمینه مراقبت از جوانان و سالمندان ، کاری به نام بانک زمان در جهان انجام شده است. در این برنامه ، افراد جوان و میانسال در وضعیت مراقبت های بهداشتی و مراقبت از سالمندان هستند. این مدل سال گذشته در وزارت دفاع و نیروهای مسلح و تامین اجتماعی راه اندازی شد و اکنون این سازمان در حال آماده سازی موارد اضافی است که به زودی آغاز می شود.
52 سال ؛ سن بازنشستگی در کشور
وی گفت: در زمینه سن بازنشستگی متوسط سن بازنشستگی در کشور ما 52 سال است و سالمندی 60 سال است. این در حالی است که با توجه به افزایش امید به زندگی در کشور ، درصدد افزایش سن هستند. با این حال ، از آنجایی که افراد بین 70 تا 75 سال سن ندارند ، می توان سن بازنشستگی را افزایش داد و قطعاً افزایش سن بازنشستگی می تواند کمک کننده باشد. پس از بازنشستگی ، سازمانهای مسئول رفاه در زمینه اشتغال نیز باید واکنش نشان دهند.
دلبری همچنین گفت: ما در زمینه پیری موفقیت های زیادی کسب کرده ایم ، از ابتدای انقلاب برای افزودن 20 سال عمر بسیار تلاش کرده ایم. اما ما نه تنها باید زندگی مردم را افزایش دهیم ، بلکه باید به کیفیت زندگی آنها نیز فکر کنیم.
به گزارش ایران تودی ، دکتر محسن شاطی – رئیس اداره سالمندان وزارت بهداشت وی گفت: “امروز اولین روز از هفته ملی سالمندان با عنوان” رسانه ، آگاهی ، تقاضا ، فرهنگ و فحش است. ” پیری جمعیت یک واقعیت جهانی است و ما ده ها سال در این وضعیت بوده ایم. در این زمینه ، تمرکز بر سلامت و رفاه سالمندان یک اولویت ملی و جهانی است.
وی افزود: در زمینه حفاظت از جمعیت ، داشتن فرزند منطقی است ، اما یکی از مهمترین موضوعات در سیاست گذاری های عمومی افزایش سن متوسط جامعه با بالا رفتن سن جمعیت است که این امر همه سیاستمداران سراسر جهان را نگران می کند. یکی از راهبردهای برجسته شده افزایش تعداد زایمان ها و کاهش میانگین سن باروری است. با این حال ، جمعیت متولدین باید به سن استقلال برسد و بالای 15 سال داشته باشد. در حال حاضر ، اگر دستگاه های مختلف بتوانند نقش فعال را ایفا کنند. و پیری سالم ما افراد مسنی داریم که فعال هستند ، بیمار نیستند ، به دیگران وابسته نیستند و بنابراین ، اگر بتوانیم بر حفظ و توسعه سلامت و پیری فعال سالمندان تمرکز کنیم.
معرفی مراقبت های بهداشتی یکپارچه برای سالمندان در مراکز درمانی
شتی گفت: “مشکل دیگر مشکل مراقبت یکپارچه ای است که ما داریم.” بسته سلامت یکپارچه برای سالمندان ما در تمام مراکز بهداشتی ، مراکز بهداشتی و خانه های بهداشت اجرا می شود که شامل شش درمان برای ارزیابی خطرات و پیشگیری از دیابت ، فشار خون بالا و چربی خون ، حملات قلبی و سکته مغزی برای اختلالات خوردن است. ، پیشگیری از عدم تعادل ، افسردگی ، تشخیص زود هنگام سرطان پستان و غربالگری سرطان روده بزرگ از دیگر برنامه هایی است که در دو سطح غیر پزشک و پزشک اجرا می شود. بسته خدمات پزشک ما بررسی شده و در حال اجرا است.
وی گفت: سومین هدف سند ملی سالمندان مربوط به وزارت بهداشت است که شامل حفظ و ارتقاء توانبخشی جسمی ، روانی و پزشکی می شود. برنامه های متفاوتی در زمینه های مختلف داشتیم. در دولت قبل ، توسعه زیرساخت ها ، محتوا و مدل ها بود. به عنوان محتوای مراقبت از خود برای بزرگسالان نوشته شده و آماده شده است. مراقبت از سالمندان در خانه و غیره مشکلاتی وجود دارد که ما سعی می کنیم استانداردهای محلی را برای آنها توسعه دهیم.
ضرورت در نظر گرفتن مکان ویژه سالمندان در برنامه توسعه هفتم
شتی تاکید کرد: اطمینان از اجرای این استانداردها چیزی است که بخشهای مختلف دولت باید به آن کمک کنند. ما در آستانه نهایی شدن برنامه هفتم توسعه هستیم که برای موقعیت سالمندان در این برنامه و ظاهراً در بودجه بسیار مهم است. ما به هماهنگی عملیاتی قوی تری در سالمندان نیاز داریم. ما باید در این زمینه فعالیت بیشتری داشته باشیم. ما مشکلات زیادی با افراد مسن داریم. ما با کمک همه معاونان وزارت بهداشت تلاش می کنیم نقش خود را به درستی ایفا کنیم و سایر دستگاه ها باید کمک کنند.
نیاز به اجرای سند ملی برای افراد مسن وجود دارد
وی گفت: افزایش سن تنها یک مشکل جسمی و پزشکی نیست بلکه سازمان های بیمه ای ، کمیته های کمک ، بهزیستی ، هلال احمر و … گرد هم می آیند و فکر می کنند. این سند ملی برای سالمندان اعلام شده است ، اما اجرای آن یک پیش نیاز است. تا زمانی که عملیاتی نشود ، از آن استفاده نمی شود و عملکرد آن مستلزم اتصال و همکاری دستگاه ها است.
8 میلیون سالمند در ایران زندگی می کنند
وی افزود: ما 10 درصد در کشور داریم ، یعنی هشت میلیون سالمند داریم و شش تا هفت میلیون سالمند در اسناد الکترونیکی ثبت شده بودند ، آنها تقسیم شدند. یعنی سالمندان بیماریهای لاعلاج داشتند ، بیش از دو بیماری اصلی و غیره
“لازم به ذکر است که نیازی به بازدید از تمام نیازها یا نیازهای بهداشتی سالمندان در معرض خطر نیست ، بلکه گاهی اوقات همراهی ، کمک مالی و غیره است.” این نیازها را نمی توان با یک دستگاه برطرف کرد. درخواست من این است که با اجرای سند ، بتوانیم سطح سلامت جسمی ، روحی ، اجتماعی و … سالمندان را بهبود بخشیم.
انتهای پیام