ضرورت توجه به هوش مصنوعی و تقویت هنرستان ها

یک کارشناس آموزش و پرورش گفت: در دنیایی زندگی می کنیم که دانش آموزان به سوی آینده در حرکت هستند. آموزش آینده آموزش و پرورشی می خواهد که در حوزه مهارت آموزی هنرستان ها و هوش مصنوعی حرف بیشتری برای گفتن داشته باشد. اگر بخواهیم به پیشرفت ها دست یابیم باید در حوزه تقویت و توسعه مهارت آموزی قدم برداریم تا هنرستان ها بتوانند به سمت هنرستان های تولیدی پیش بروند و مسیر پیشرفت برای آن ها باز شود.
مصطفی پردلی در گفت وگو با ایران تودی با بیان اینکه امسال طبق سخن مقام معظم رهبری شعار «سرمایه گذاری برای تولید» اعلام شده است گفت: هر سال با اعلام شعار سال توسط رهبر همه افراد باید خود را مخاطب این شعار و گفتمان قرار دهند.
وی با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش نیز به عنوان یکی از حوزه ها در جهت تحقق این شعار باید توان خود را بگذارند افزود: مهمترین مسئله در تحقق شعار سال در حوزه آموزش و پرورش تقویت هنرستان ها و مهارت آموزی است. سال گذشته تقریباً بعد از ۱۲ سال اولین آیین نامه منبعث از سند تحول بنیادین آموزش و پرورش یعنی آیین نامه «توسعه مهارت آموزی دانش آموزان» در هیئت وزیران مصوب شد که در چارچوب اصل ۱۳۸ قانون اساسی و در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری و تاکیدات شهید جمهور مبنی بر تقویت آموزش های فنی و حرفه ای و مهارت آموزی و در جهت تحقق اهداف برنامه هفتم پیشرفت است.
این معلم آموزش و پرورش با بیان اینکه برنامه هفتم توسعه پیشرفت برنامه ایست که باید به آن توجه بیشتری شود و غفلت هایی که قبلاً در اجرای برنامه ششم شده در اجرای این برنامه نشود و جدی گرفته شود زیرا ارزشمند است ادامه داد: این آیین نامه در ۱۱ ماده به تصویب هیئت وزیران رسیده که یکی از بخش های مهم آن تعیین وظایف و مسئولیت وزارتخانه و سازمان ها و نهادهای تابعه آنها نسبت به تقویت و توسعه مهارت آموزی در مدارس با رویکرد آمایش منطقه ای بر اساس شاخص هایی همچون جذب هنرآموز ساخت هنرستان تجهیز و تامین مورد نیاز آنها توسعه هنرستان های جوار کارخانه آموزش مهارت مورد نیاز به معلمان آموزش یک مهارت به دانش آموزان غیر هنرستانی است.
وی با بیان اینکه امروز در دنیایی زندگی می کنیم که دانش آموزان خیلی بیشتر از ما بسوی آینده در حرکت هستند و آموزش آینده به آموزش و پرورشی می خواهد که در حوزه مهارت آموزی و هنرستان ها و هوش مصنوعی حرف خیلی بیشتری برای گفتن داشته باشد عنوان کرد: اگر بخواهیم به پیشرفت ها دست یابیم باید در حوزه تقویت و توسعه مهارت آموزی قدم برداریم تا هنرستان ها بتوانند به سمت هنرستان های تولیدی پیش بروند و مسیر پیشرفت برای آن ها باز شود.
پردلی با بیان اینکه دانش آموزان هنرستانی خیلی زودتر از سایر رشته ها بعد از گذراندن دوره تحصیلات وارد بازار کار می شوند و مهارت شغل و هنر را در دوره دبیرستان بدست می آورند گفت: یکی از بحث هایی که مطرح شده گسترش هنرستان های جوار صنعت است یعنی هنرستان هایی که نیروی کار صنعت را تامین می کنند.
وی با بیان اینکه باید خیرین حوزه مدرسه سازی به این موضوع ورود پیدا کنند و به تقویت هنرستان ها بپردازند افزود: اگر این مسئله حل و به عنوان یکی از اصول اجرای شعار سال در نظر گرفته شود شاهد اتفاقات خیلی خوبی در این حوزه خواهیم بود.
پردلی با بیان اینکه این موضوع محقق نخواهد شد مگر آنکه مجموعه نظام آموزش و پرورش به آن اعتقاد راسخ داشته باشد ادامه داد: این موضوع توجه و تمرکز معاونت متوسطه را می طلبد. نگاه در عموم جامعه اینگونه است که دانش آموزانی که به هنرستان می روند نسبت به دانش آموزان دیگر ضعیف هستند در صورتی که در سال های اخیر دانش آموزانی داشتیم که در سطح کشور با معدل ها و نمرات خوب علاقمند به ورود به حوزه هنرستان هستند. بنابراین فرهنگ عمومی باید در این موضوع جا بیفتد تا جایگاه هنرستان ها و مهارت آموزی پررنگ شود.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از راه های رسیدن به موفقیت در این حوزه تقویت فعالیت های حوزه علوم و فناوری های نوین و پژوهش سراهای دانش آموزی است عنوان کرد: مراکز تخصصی در این زمینه باید از مقطع ابتدایی و راهنمایی راه اندازی شوند تا از آن زمان آشنایی به حوزه مهارتی رنگ و بو بگیرد. بحث رباتیک هوش مصنوعی فعالیت های مربوط به هنرستان های کشاورزی مثل تولیدات گیاهان دارویی و… فعالیت هایی هستند که در این مراکز می توانند مطرح شوند.
پردلی با بیان اینکه دانش آموز در این مراکز با مهارت های بسیاری آشنا و با دید بازتری به سمت حل مسئله و هدایت تحصیلی پیش می روند گفت: آموزش و پرورش جاییست که تقریباً همه افراد مستقیم و غیر مستقیم با آن در ارتباطند. اگر کشورهای دیگر را بررسی کنید و دلایل پیشرفت آن ها را مقایسه کنید متوجه خواهید شد اولین ریل گذاری هایی که در آن ها انجام شده در جهت تقویت آموزش و پرورش بوده است بنابراین تا زمانی که این ریل گذاری انجام شود حرکت در آن هموار و حرکت در مسیر پیشرفت کشور هموار خواهد بود.
وی اظهار کرد: یکی از مهمترین راهکارهای کمک کننده به آموزش و پرورش اجرایی شدن سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است که در این سند همه دستگاه ها موظف به کمک به این نهاد هستند. در نتیجه زمانی آموزش پرورش می تواند به تاثیرگذاری لازم برسد که دغدغه اول نظام باشد.
انتهای پیام