شهرک‌های تخصصی انرژی خورشیدی در خراسان‌جنوبی احداث می‌شوند

شهرک‌های تخصصی انرژی خورشیدی در خراسان‌جنوبی احداث می‌شوند

ایران تودی/خراسان جنوبی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی از احداث شهرک‌های تخصصی انرژی خورشیدی در این استان خبر داد.

علیرضا عباس زاده، امروز یکشنبه ۱۶ آنلاین در جلسه بررسی تفاهم نامه احداث شهرک های تخصصی انرژی خورشیدی گفت: با همکاری سازمان انرژی های تجدید پذیر و بهره برداری از انرژی برق کشور و با سرمایه گذاری بخش خصوصی،  شهرک های تخصصی انرژی خورشیدی در خراسان جنوبی احداث می شوند.

به گزارش ایران تودی، وی با اشاره به اینکه در این جلسه مفاد تفاهم نامه مورد نظر برای انجام این کار بررسی شد، افزود: بر اساس تفاهم نامه همکاری مشترک در زمینه ایجاد شهرک‌های تخصصی انرژی خورشیدی، مکان‌های مورد نظر برای این منظور شناسایی می‌شوند.

معاون عمرانی استاندار تصریح کرد: بعد از اینکه مکان های شناسایی شده برای احداث شهرک‌های تخصصی انرژی در شورای برنامه ریزی استان مصوب و سرمایه گذار برای انجام این کار مشخص شود، عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.

عباس زاده با بیان اینکه زیرساخت‌های لازم توسط دستگاه‌های اجرایی مربوط ایجاد خواهد شد، افزود: امضای تفاهم نامه همکاری مشترک در زمینه ایجاد شهرک‌های تخصصی انرژی خورشیدی با دعوت از معاون وزیر و رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره برداری از انرژی برق کشور برای سفر به خراسان جنوبی توسط وی و استاندار انجام خواهد شد.

بروز ۹۰ درصد تخلفات ساخت و ساز در ۱۰ درصد اراضی خاص استان

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی همچنین در کارگروه پیشگیری و مقابله با زمین خواری، تغییر کاربری غیر قانونی اراضی و ساخت و سازهای غیر مجاز استان بیان کرد: ۹۰ درصد تخلفات در ساخت و سازهای غیرمجاز، در ۱۰ درصد اراضی خاص استان انجام می‌شود.

عباس زاده گفت: بنیاد مسکن ظرف مدت یک ماه باید گزارش خود در زمینه کانون‌ههای مستعد ساخت و سازهای غیرمجاز در هر شهرستان را  ارائه کند.

وی با اشاره به اینکه کانون‌های مستعد تخلف در این خصوص در شهرستان‌های استان مشخص است، افزود: بعد از بررسی این گزارش  در هر شهرستان، در هر یک از جلسات این کار گروه تعدادی از کانون های مورد نظر رسیدگی خواهد شد تا این موضوع برای همیشه تعیین تکلیف شود.

معاون استاندار با تأکید بر اینکه مشکل ساخت و سازهای غیر مجاز و تغییر کاربری در خراسان جنوبی مشکل حادی نیست، خاطرنشان کرد: حوزه‌های راه و شهرسازی، امور اراضی جهاد کشاورزی و منابع طبیعی باید با نظارت جدی بر ساخت و سازهای غیر مجاز از انجام آن جلوگیری کنند.

به گفته وی؛ ۹۰ درصد ساخت و سازهای غیر مجازی که در روستاهای اطراف بیرجند انجام می‌شود، برای ایجاد سرپناه است.

عباس زاده تصریح کرد: برای حل این مشکل در بیرجند، بنیاد مسکن اقدام به شناسایی زمین های روستاهای اطراف بیرجند کرده تا زمین های در معرض خطر برای واگذاری به متقاضیان مسکن آماده شود.

وی با بیان اینکه در حوزه امور اراضی جهاد کشاورزی تنها ۱۰ حکم اجرا نشده در استان داریم، گفت: تاکنون بیش از حدود هزار هکتار از اراضی روستاهای بیرجند توسط بنیاد مسکن برای واگذاری به افراد متقاضی زمین در قالب نهضت ملی مسکن شناسایی شده است.

معاون استاندار اظهار کرد: برای مبارزه با زمین خواری باید هماهنگی لازم بین دستگاه های مربوطه ایجاد شود تا اقدامات جدی را شاهد باشیم. در مقایسه با بعضی از استان‌های کشور، در خراسان جنوبی پرونده ملی در زمینه ساخت و سازهای غیرمجاز نداریم. تیم نظارتی متشکل از نمایندگان دستگاه‌های متولی برای نظارت جدی در خصوص ساخت و سازهای غیرمجاز باید در استان تشکیل شود.

معضل واحدهای ساخت گروهی در بیرجند رفع می‌شود

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی همچنین در شورای مسکن استان که با محوریت شهرستان قاینات برگزار شد، گفت: با واگذاری زمین های ویلایی در حاشیه شهرهای بیرجند و خوسف، معضل واحدهای ساخت گروهی در طرح نهضت ملی مسکن بیرجند رفع می شود.

عباس زاده اظهار کرد: یکی از معضلات طرح نهضت ملی مسکن، اراضی مربوط به گروه های ساخت است که تنها در شهر بیرجند این اتفاق را شاهدیم.

به گفته وی؛ در شهر بیرجند نتوانستیم واحدها را به صورت ویلایی به مردم واگذار کنیم و این واحدها در قالب چهار یا پنج واحد مسکونی واگذار شده است.

معاون استاندار با بیان اینکه گروه‌های ساخت با یک آسیب جدی مواجهند که اگر حداقل یک نفر نتواند در تأمین آورده خود اقدام کند، بقیه اعضای گروه در ادامه کار در خصوص دریافت تسهیلات و پایان کار با مشکل مواجه می شوند، تصریح کرد: در استان برای رفع این آسیب و دغدغه، واحدها به صورت انبوه سازی در اختیار مردم قرار گرفت تا این نقص رفع شود.

عباس زاده ادامه داد: با مصوبه شورای مسکن، کسانی که امکان ادامه ساخت را در گروه های ساخت مسکن ندارند در اراضی روستاهای در حریم شهر بیرجند زمین های ویلایی به آنها واگذار خواهد شد تا بخشی از مشکلات رفع شود.

وی افزود: برای کسانی که در بیرجند امکان حضور در واحدهای آپارتمانی را ندارند در شهر خوسف شرایط آماده است تا زمین های ویلایی دریافت کنند، لذا امیدواریم مردم از این طرح‌ها استقبال کنند تا نقص موجود در واحدهای در حال ساخت گروهی رفع شود.

معاون استاندار با بیان اینکه ۳۵ هزار نفر متقاضی دریافت زمین در طرح نهضت ملی مسکن در استان داریم که برای ۳۰ هزار نفر زمین تأمین شده ، اظهار داشت: برای تأمین زمین در طرح نهضت ملی مسکن و قانون جوانی جمعیت مشکل حادی در استان وجود ندارد و مهمترین موضوع ما پیگیری مربوط به آماده سازی اراضی نهضت ملی مسکن است.

عباس زاده با بیان اینکه بیش از هزار و ۸۰۰ هکتار طرح های آماده سازی تفکیکی و ارائه کار داریم و حدود ۴ هزار هکتار از اراضی استان نیز برای الحاق آماده است، گفت: از ابتدای سال بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۰ برای تأمین هزینه های تأمین اجتماعی عوارض صدور پروانه ساخت مردم با مشکل مواجه شده بود که با رفع این معضل و مشکل و اصلاح قانون مردم می توانند ساخت و ساز را آغاز کنند.

وی تصریح کرد: با ابلاغ جدید هزینه تأمین اجتماعی صدور پروانه ساختمانی به قبل سال ۱۴۰۲ برگشت و مردم دغدغه‌ای از این بابت ندارند که امیدواریم با اصلاح قانون جدید و ابلاغ قانون جدید برای هزینه های تأمین اجتماعی، مردم به شهرداری‌ها مراجعه و بعد از واگذاری اراضی، ساخت و ساز واحدهای نهضت ملی مسکن را در استان آغاز کنند.

انتهای پیام