سرعت اینترنت! گام نخست برای پیشرفت در هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال
فعال حوزه فناوری گفت: هر پیشرفتی در زمینه هوش مصنوعی میتواند باعث رشد اقتصاد دیجیتال شود و گام نخست برای ایجاد بستر مناسب این اقتصاد، فراهمکردن زیرساخت مناسب برای افزایش سرعت اینترنت است.
جواد محمودی مدیرعامل یک شرکت فناور که در هفتیمن رویداد ملی عصر امید در حوزه اقتصاد دیجیتال در اصفهان حضور دارد در گفتوگو با خبرنگار آنا در تشریح فعالیت و کارکرد اصلی این شرکت اظهار کرد: زمینه فعالیت شرکت در حوزه هوش مصنوعی بوده و در اجرای پروژههای مرتبط با هوش مصنوعی، پردازش داده و تصویر فعال بوده و با تلاش متخصصان جوان توانسته نرمافزار پایش خطای نسبت تبدیل CVT را طراحی کند. طراحی این نرمافزار مبتنی بر الگوریتمهای یادگیری ماشین و دادهکاوی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان افزود: از دیگر محصولات شرکت که با همکاری آزمایشگاه IDPL دانشگاه شهید باهنر کرمان و زیر نظر حسین نظامآبادی پور و الهام شعبانینیا تولید شده میتوان به نرمافزار «بهنثر» اشاره کرد که شامل مجموعهای از نرمافزارها از قبیل API پلاک خوان، شناسایی و تصدیق امضا، دستهبندی اسناد، تبدیل تصاویر اسناد به متن قابل ویرایش، ocr کارتهای شناسایی از قبیل کارت ملی، گواهینامه و گذرنامه میشود.
مدیرعامل شرکت فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان با بیان چالشهای کشور در حوزه اقتصاد دیجیتال گفت: بستر اصلی اقتصاد دیجیتال مبتنی بر اینترنت و ابزارهای فناورانه است و هر پیشرفتی در زمینه هوش مصنوعی میتواند باعث رشد اقتصاد دیجیتال شود؛ بنابراین گام اول برای ایجاد بستر مناسب این اقتصاد ایجاد زیرساخت مناسب برای افزایش سرعت اینترنت است.
محمودی اضافه کرد: در گام بعدی میتوان به حمایت از ایدهها و استارتآپهای فناورانه اشاره کرد. دانشگاه آزاد اسلامی با ایجاد بستری مناسب برای ایجاد شرکتهای دانشبنیان در این راستا گامهای مؤثری برداشته که قابل قدردانی است.
وی با بیان اینکه حضور در بازارهای بینالمللی فرصتی بینظیر برای شرکتهاست، توضیح داد: ورود به این بازارها، امکان توسعه و رشد چشمگیری را فراهم میکند و در کنار آن، باعث ارتقای سطح رقابتی نیز میشود. لازمه ورود به این بازارها داشتن محصولاتی در زمینه هوش مصنوعی بوده که توان رقابت با محصولات مشابه را داشته باشند یا در حد امکان محصولی خاص برای یک شرکت موجود باشد که استانداردهای لازم برای حضور در عرصه بینالمللی را داشته باشد.
مدیرعامل شرکت «دایان گستر دانش» ادامه داد: این شرکت با توجه به اینکه نرمافزار پایش خطای CVT را طراحی و تولید کرده در مرحله اول تلاش دارد تا با تولیدکنندگان این تجهیز ارتباط برقرار و زمینه همکاری را با این تولیدکنندگان فراهم کند در مرحله بعدی قصد ارتباط با تولیدکنندگان مطرح بینالمللی برای ارائه نرمافزار خود را دارد. درباره سایر محصولات که مبتنی بر OCR فارسی هستند تلاش شرکت برای ایجاد ارتباط با سازمانهای و ادارات مربوطه است.
محمودی با اشاره فناورهایی استفاده شده در محصول این شرکت تشریح کرد: این شرکت با هدف فعالیت در زمینه هوش مصنوعی، پردازش داده و تصویر فعالیت خود را آغاز و مجموعهای از محصولات را تولید کرده که مبتنی بر الگوریتمهای پیشرفته یادگیری عمیق و پردازش داده و تصویر بوده؛ مجموعه نرمافزارهای شرکت مبتنی بر ocr همگی مبتنی بر الگوریتمهای پیشرفته هوش مصنوعی هستند و نرمافزار پایش خطای نسبت تبدیل CVT مبتنی بر پردازش داده و الگوریتمهای یادگیری ماشین است.
وی گفت: اکنون ارتباط بین شرکتهای این حوزه با صنعت ازجمله چالشهای پیش رو این شرکت بوده و در این باره دانشگاه آزاد اسلامی سعی دارد با ایجاد بستری مناسب از قبیل سراهای نوآور، نمایشگاهها و رویدادها این خلأ را جبران کند که امیدواریم با تلاشهای وافری که در این باره انجام میشود گامهای مؤثرتری برداشته شود.
مدیرعامل شرکت فناور با بیان جایگاه ایران در حوزه اقتصاد دیجیتال عنوان کرد: کشورمان در مقایسه با کشورهایی از قبیل ترکیه و امارات در جایگاه پایینتری قرار دارد. اینترنت مناسب نخستین شرط ورود به این بازار است و از دیگر محدودیتها میتوان به تراکنشهای مالی بینالمللی اشاره کرد بهعنوان نمونه پلتفرمهایی مانند دیجی کالا با وجود کسب جایگاه مناسب در کشور در حوزه بینالمللی قادر به فعالیت نیستند. در حقیقت عدم دسترسی به درگاههای پرداخت بینالمللی و تحریمهای مالی توان رقابتی را برای شرکتهایی از این قبیل محدود کرده است.
به گزارش آنا، هفتمین رویداد ملی عصر امید با عنوان «اقتصاد دیجیتال» از ۱۵ تا ۱۷ بهمن جاری با حضور ۷۵ شرکت از ۱۷ استان و ۲۵ واحد دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی به میزبانی واحد اصفهان (خوراسگان) این دانشگاه برگزار میشود.
محورهای هفتمین رویداد ملی عصر امید؛ هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، بلاکچین، بازیسازی، بیوتکنولوژی و پزشکی دیجیتال، متاورس، واقعیت مجازی و واقعیت افزوده، صنایع نسل ۴،۰، شهرهای هوشمند، تجارت الکترونیک، بازاریابی دیجیتال و انرژی پاک هستند.