سایت پرتودهی هسته‌ای سلامت و کشاورزی در خراسان شمالی ایجاد می‌شود – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

سایت پرتودهی هسته‌ای سلامت و کشاورزی در خراسان شمالی ایجاد می‌شود - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

سیدمحمد پاکمهر در گفتگو با خبرنگار آنلاین با اشاره به موافقت سازمان انرژی اتمی با ایجاد سایت پرتودهی هسته‌ای در بجنورد اظهار داشت: حوزه فعالیت این مجموعه بخش سلامت و کشاورزی است.

نماینده مردم بجنورد، مانه و سملقان راز و جرگلان، گرمه و جاجرم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کارکرد مجموعه پرتودهی هسته‌ای در حوزه کشاورزی افزایش تاب‌آوری گیاهان و درختان در برابر آفت‌های احتمالی، خشکسالی، افزایش طول عمر ماندگاری محصول است.

وی پرتودهی را ابزاری مناسب برای ارتقای امنیت غذایی، بالا بردن کیفیت محصولات کشاورزی، افزایش انبارمانی محصولات کشاورزی و نیز حفظ و ارتقای کیفیت محصولات و نهاده‌های دامی دانست و اظهار کرد: با بهره‌گیری از فناوری پرتودهی، هزینه‌های صادراتی محصولات کشاورزی تولیدی کشور در بازارهای بین‌المللی نیز کاهش می‌یابد.

پاکمهر تاکید کرد: با پرتودهی محصولات کشاورزی نظیر سیر، پیاز، سیب زمینی و سایر محصولات صادراتی می‌توان زمینه‌های توسعه همکاری‌ها با کشورهای اوراسیا را فراهم کرد.

وی با تاکید بر لزوم افزایش مدت زمان انبارمانی محصولات کشاورزی، خاطرنشان کرد: در دنیا با تلفات بیش از ۲۵ درصدی محصولات کشاورزی مواجه هستیم، اما با استفاده از پرتوها می‌توانیم آفات را کم و ماندگاری را زیاد کنیم که در نهایت به اقتصاد کشور کمک می‌کند و غذای سالم را در اختیار مردم قرار می‌دهد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پاسخ به این پرسش که آیا پرتودهی محصولات کشاورزی می‌تواند سلامت انسان‌ها را به خطر اندازد؛ توضیح داد: وقتی یک ماده غذایی را پرتودهی می‌کنیم، این اشعه درون ماده غذایی باقی نمی‌ماند و مانند نور از آن عبور می‌کند؛ در واقع هیچ ماده رادیواکتیوی در ماده غذایی باقی نمی‌ماند، اما پرتودهی هنگام عبور از ماده غذایی قادر است آفات را از بین ببرد.

وی با اشاره به تحقیقات جهانی و داخلی درباره سالم ماندن ساختار مواد غذایی در حین پرتودهی، بیان کرد: میزان مواد مغذی پس از پرتودهی تغییر نخواهد کرد بلکه با کاهش آفات، غذای سالم‌تر و ماندگارتری خواهیم داشت و در این پروسه از هیچ ماده نگهدارنده شیمیایی دیگری نیز استفاده نخواهیم کرد.

پاکمهر در پایان با تاکید بر اینکه پرتودهی موجب ارتقای کیفیت زندگی مردم می‌شود، اظهار کرد: ایران یکی از ۱۳ کشور دارنده چرخه کامل سوخت هسته‌ای و یکی از ۳۲ کشور دارنده نیروگاه‌های هسته‌ای است که با توجه به این موارد توسعه کاربرد پرتوها در کشور از امور ضروری محسوب می‌شود.