سال‌های از دست رفته عمر ناشی از تصادفات، بیش از سرطان‌ها/ دو کار مهم وزارت بهداشت برای نوروز

سال‌های از دست رفته عمر ناشی از تصادفات، بیش از سرطان‌ها/ دو کار مهم وزارت بهداشت برای نوروز

مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، با بیان اینکه اقداماتی که تاکنون برای پیشگیری از تصادفات انجام شده در ظاهر آمار موفق نبوده‌ است، گفت: یکی از نواقص ما این است که برنامه‌های آموزشی خود را بدون مطالعه پیش می‌بریم، ولی امیدواریم در سال آتی بتوانیم این نقص را برطرف کنیم که مشخص شود آموزش تا چه اندازه می‌تواند در پیشگیری از تصادفات موثر باشد.

دکتر فرشید رضایی در گفت‌وگو با ایران تودی، درباره سهم تصادفات در بروز مرگ و میرها، گفت: تعداد سال‌های از دست رفته عمر ناشی از تصادفات بیش از سال‌های از دست رفته عمر با مرگ و میرهای ناشی از سرطان‌ها و بیماری‌های قلب و عروق و… است. تعداد افرادی که بر اثر تصادفات جان خود را از دست می‌دهند و میزان سال‌هایی که بر اثر تصادفات از دست می‌رود دو فاکتور مهم است که مورد دوم بیشتر مربوط به مرگ و میر در میان جوانان است.

او با تاکید بر اینکه برای جلوگیری از تصادفات نیازمند فرهنگسازی هستیم، اظهار کرد: مرگ ناشی از تصادفات قابل پیشگیری است در واقع با از بین بردن عامل تصادفات که شامل سرعت بالا، خواب آلودگی، رانندگی ناایمن و… است، می‌توان آمار مرگ و میر در این بخش را کاهش داد.

مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه برای پیشگیری از تصادفات احتمالی در سفرهای نوروز ۱۴۰۲ اقداماتی صورت گرفته است، بیان کرد: با ابتکار سازمان اورژانس کشور جلساتی با آموزش و پرورش، پلیس راهور و سایر سازمان‌های همکار داشته‌ایم تا به آموزش گروه‌های دانش‌آموزی بپردازیم، ولی برای تهیه محتوای آموزشی اندکی جلوتر اقداماتی انجام خواهد شد. موضوع پیشگیری از تصادفات، موضوعی بین بخشی است که پلیس راهور، وزارت راه و شهرسازی، سازمان اورژانس، هلال احمر، وزارت بهداشت و سایر سازمان‌ها در آن نقش دارند.

او با بیان اینکه برای آموزش دو گروه دانش‌آموزی و دانشجویی بیش از سایرین برای آموزش در دسترس هستند،‌ تصریح کرد: البته از تمام کانال‌های ارتباطی که بتواند پیام آموزشی را انتقال دهد استفاده خواهیم کرد.

وی افزود: اقداماتی که تاکنون برای پیشگیری از تصادفات انجام داده‌ایم در ظاهر آمار موفق نبوده‌ است. یکی از نواقص ما این است که برنامه‌های آموزشی خود را بدون مطالعه پیش می‌بریم، ولی امیدواریم در سال آتی بتوانیم این نقص را برطرف کنیم که مشخص شود آموزش تا چه اندازه می‌تواند در پیشگیری از تصادفات موثر باشد.

رضایی در خاتمه با بیان اینکه در کل اقدامات آموزشی برای سفرهای نوروز سال ۱۴۰۱ چندان موفق نبوده است، اظهار کرد: یکی از مشکلات سال قبل مسمومیت‌های ناشی از انتشار مونوکسید کربن در چادرهای مسافرتی بود که آمار بالایی به خود اختصاص دادند و برای نوروز ۱۴۰۲ در نظر داریم در کنار موضوع آموزش پیشگیری از تصادفات، به این مهم هم بپردازیم که مخاطرات سفر نوروزی با افزایش سواد سلامت،‌ کاهش یابد.

انتهای پیام