سازمان ملل: اسرائیل در پی الحاق رسمی کرانه باختری است
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ کمیته بین المللی تحقیق درباره تحرکات اسرائیل در سازمان ملل متحد اعلام کرد، کابینه اسرائیل در پی آن است تا حاکمیت موقت نظامی بر کرانه باختری رود اردن را به یک وزیر غیر نظامی بسپارد و در ادامه برای الحاق رسمی کرانه باختری تلاش کند.
به گزارش خبرگزاری رسمی اردن، پترا، این کمیته بین المللی در بیانیهای مطبوعاتی اعلام کرد، درباره سیاستهای اسرائیل برای نقض برنامه ریزی شده حقوق مردم فلسطین، که از نگاه بسیاری، سیاستهای نژادپرستانه است، به یکی از شفافترین دلایل در ۵۵ سال دوران فعالیتش دست یافت.
این کمیته در پایان دیدار سالانه اش از منطقه، ممنوعیت الحاق اراضی را از بخشهای اساسی قانون بین الملل خواند و افزود، وزیری اسرائیلی یک هفته پس از امضای توافقنامه ائتلاف حکومتی در اسرائیل از نابودی کامل روستای حواره دم میزند. پس از این اظهار نظر بیش از ۴۰۰ نفر از شهرک نشینان به این روستا و روستاهای مجاور آن یورش بردند و تاسیسات و داراییهای روستاییان فلسطینی از جمله منازل، مراکز تجاری، مدارس و دهها خودرو را به آتش کشیدند و سامح الاقطش جوان ۳۷ ساله فلسطینی را کشتند و بیش از صد نفر را زخمی کردند، اما به جز دو نفر که بازداشت موقت شدند بقیه شهرک نشینان کاملا از مجازات مصونند، روندی که بارها در خشونتهای متعلق به شهرک نشینان مشاهده شده است.
کمیته تحقیق درباره تحرکات اسرائیل در سازمان ملل متحد افزود، رابطه مستقیم میان سیاستهای کابینه اسرائیل و تحرکات میدانی اسرائیل مشهود است. این کمیته بین المللی در ادامه با محکوم کردن شهادت تعدادی از فلسطینیان مقیم کرانه باختری از جمله شرق قدس به دست نظامیان اسرائیلی در ینج ماه اول سال جاری، افزود، آمار ثبت شده از کشته شدگان در این مدت، در مقایسه با همین مدت از سال قبل ۱۲۴ درصد رشد داشته است.
کمیته مذکور همچنین عملیات نهم تا سیزدهم مه ارتش اسرائیل را محکوم کرد و افزود، این عملیات به صورت هدفمند پس از کشته شدن سه تن از فرماندهان جهاد اسلامی در حمله هوایی اسرالیل به غزه، که به شهادت ده غیر نظامی از جمله سه کودک منجر شده بود، آغاز شد.
کمیته تحقیق درباره تحرکات اسرائیل در سازمان ملل متحد با اشاره به شرایط در بلندیهای اشغالی جولان سوریه، از این که آمار شهرک نشینان اسرائیلی در جولان از آمار ساکنان محلی این منطقه بیشتر شد، ابراز نگرانی کرد و افزود، سیاستهای اسرائیل در این منطقه مانعی در مسیر روابط خانوادگی و فرهنگی اهالی سوریه است و هدف نیز سوق دادن اجباری ساکنان جولان به سمت اقتصاد و نظام آموزشی اسرائیلی است.