دلجویی السودانی ازخانواده‌های شهدای الحشد الشعبی+تصاویر

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنلاین ایران تودی، محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق شامگاه امروز یکشنبه میزبان شماری از خانواده‌های شهدای سازمان الحشد الشعبی (بسیج مردمی) بود.

دلجویی السودانی ازخانواده‌های شهدای الحشد الشعبی+تصاویر

خبرگزاری رسمی عراق (واع) گزارش داد، نخست وزیر عراق در آغاز این دیدار، عید سعید فطر را به این خانواده‌ها تبریک گفت و خاطراتی از جانفشانیهای شهدای الحشد الشعبی که برای دفاع از کرامت، عزت و سربلندی صورت گرفت، نقل کرد.

 

وی ضمن قدردانی از جانفشانی شهدای الحشد، تأکید کرد، اگر این شهدا نبودند، «تروریسم به عقب رانده نمی‌شد، پیروزی صورت نمی‌گرفت و این کشور، رنگ امنیت و ثبات را نمی‌دید. دولت، شهدای عراق را فراموش نخواهد کرد».

السودانی تصریح کرد که سرپرستی از خانواده‌های این شهدا، وظیفه‌ای است که باید انجام داده شود. خانواده‌های شهدا هم از استقبال گرم نخست وزیر عراق و توجهی که به آنان داشته است، قدردانی کردند.

این در حالی است که «طارق المندلاوی» مدیر اداره الحشد الشعبی در مؤسسه شهدای عراق دی ماه گذشته از ثبت رسمی ۹۵۷۶ شهید و ۲۸ هزار و ۴۰ جانباز الحشد الشعبی خبر داد.

المندلاوی گفت که لیست کاملی از شهدا و جانبازان الحشد الشعبی جمع‌آوری شده است و طبق قانون سال ۲۰۱۶ خانواده و بستگان آن‌ها از همه حقوق قانونی و مادی و معنوی برخوردار خواهند شد.

المندلاوی همچنین خبر داد که این مؤسسه با شورای خدماتی فدرال عراق برای تضمین حقوق قانونی شهدا هماهنگ بوده و طبق مصوبه شورا قرار است که بازماندگان قربانیان تروریسم از مردم عادی به میزان معین و شهدای جنایات رژیم بعث و الحشد الشعبی نیز به میزان معینی خدمات و حقوق دریافت کنند.

 

 

 

آیت‌الله سید علی السیستانی با فتوای تاریخی خود در ۱۳ ژوئن ۲۰۱۴ (خرداد۹۳) به عنوان بنیانگذار سازمان مردمی و نظامی «الحشد الشعبی» عراق شناخته می‌شود.در پی فتوای جهاد کفایی مرجعیت عالی دینی عراق، تشکیلات مردمی الحشدالشعبی برای سازماندهی میلیون‌ها داوطلب عراقی برای مبارزه با داعش شکل گرفت. هسته اولیه الحشد الشعبی از میان شیعیان عراق بود، اما پس از آن، دیگر گروه‌های قومی و مذهبی عراق از جمله اهل تسنن، کُردها و مسیحیان و ایزدی‌ها در آن مشارکت کردند.

«حیدر العبادی» نخست وزیر پیشین عراق با صدور حکمی حکومتی در ۲۴ فوریه ۲۰۱۶ (۵ اسفند ۹۴) در آخرین ماه‌های جنگ با داعش، الحشد الشعبی را یک سازمان مستقل تحت دستور مستقیم فرماندهی نیروهای مسلح عراق اعلام کرد.

جریانهای سیاسی حامی الحشد الشعبی نیز در ۲۶ نوامبر ۲۰۱۶ (ششم آذر ۹۵) در ادامه سازماندهی این تشکیلات نظامی در چارچوب قوانین عراق، با اکثریت آرا، «قانون الحشد الشعبی» را در پارلمان تصویب کردند. پس از صدور این قانون در عمل این سازمان از نظر حقوقی به یک سازمان امنیتی رسمی عراق تبدیل و برای اعضای آن ردیف حقوقی در بودجه تعیین شد.

پایان پیام/.

 




این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید