توسعه فناوری‌های ارتباطی نسل ۵ و ۶ اینترنت را در دستور کار داریم

مدیر دفتر امور پژوهشی پژوهشگاه ارتباطات مطرح کرد:

توسعه فناوری‌های ارتباطی نسل ۵ و ۶ اینترنت را در دستور کار داریم

به گفته عاطفه قوامی فر مدیر دفتر امور پژوهشی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، این پژوهشگاه در حوزه توسعه فناوری‌های ارتباطی نسل ۵ و ۶ اینترنت بر روی توسعه زیر ساخت‌های اطلاعاتی و ارتباطی و امنیتی آن متمرکز است.

عاطفه قوامی فر مدیر دفتر امور پژوهشی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفتگو با خبرنگار آنا، در خصوص فعالیت این پژوهشگاه گفت: در حوزه‌های فن آوری اطلاعات، ارتباطات و امنیت فضای سایبری، هوش مصنوعی و در کنار آن برنامه‌های راهبردی بحث اقتصاد و تحول دیجیتال، اولویت‌های کاری ما در پژوهشگاه است که بر روی آن‌ها کار می‌کنیم.

علاوه بر اینکه بازوی مشاوره‌ای و هدایت گر وزارت ارتباطات هستیم، یک سری حوزه‌های کلیدی در آی سی تی به صورت پروژه‌های کاربردی برای ما تعریف شده است و سعی داریم تا بر اساس نیاز روز کشور و فناوری‌های نوین، دانش خودمان را رتقا دهیم.

وی در خصوص تعداد پژوهشگران همکار و تعریف پروژه‌ها در پژوهشگاه هم بیان کرد: پژوهشگاه به صورت متوسط حدود ۱۰۰ پروژه را هدایت می‌کند که از این تعداد، بخشی را به دانشگاه‌هایی که با ما همکاری دارند برون سپاری کردیم.

همچنین از اعضای هیأت علمی و پژوهشگرانی که به صورت متمرکز داریم به صورت مجری در طرح‌ها از آن‌ها استفاده می٬کنیم. در حال حاضر حدود ۹۰ عضو هئیت علمی و حدود ۳۰۰ پژوهشگر ثابت داریم. علاوه بر این به ازای ماهیت هر پروژه هم نیروی پژوهشی موقت به کار می‌گیریم که در طول سال حدود ۲۵۰ پژوهشگر نیز به این صورت با ما همکاری می‌کنند که بعد از اتمام هر پروژه فعالیت آن‌ها نیز به اتمام می‌رسد. در کنار این موضوع هم پژوهشگاه طبق تفاهمی که با ستاد کل نیرو‌های مسلح دارد اقدام به جذب سرباز نخبه می‌کند و در طول سال حدود ۷۰ سرباز نخبه و محقق را جذب می‌کنیم که این فرصت برای آن‌ها فراهم است تا پرژوه‌های خود را تعریف کنند و بر اساس تخصصی که دارند توسط هیأت علمی‌های ما پژوهش‌های آن‌ها هدایت و راهبری شود.

وی ادامه داد: ما پژوهشکده‌های متفاوتی را داریم که هر کدام بر اساس نیاز روز بر روی فعالیت تحقیقاتی متمرکز هستند. به عنوان مثال در حوزه توسعه فناوری‌های ارتباطی نسل ۵ و ۶ بر روی توسعه زیر ساخت‌های اطلاعاتی و ارتباطی و امنیتی آن در حال کار کردن هستیم. در بحث آی تی هم نرم افزار‌ها و خدماتی که در بستر شبکه ملی اطلاعات، کاربر‌ها می‌توانند اخذ کنند و زیر ساخت‌هایی که لازم هست را در بحث تحقیقاتی پژوهشگاه در حال انجام دادن داریم.

بحث ارتقای زیرساخت‌ها و سامانه‌ها در برابر حملات احتمالی و فعالیت برای ایمن کردن آن‌ها جزو پروژه‌های تحقیقاتی است که در پژوهشگاه ما در حال انجام داریم. در کنار این ها، بحث روز دنیا توسعه هوش مصنوعی است و در این خصوص یک مرکزی را در پژوهشگاه داریم که به صورت خاص بر روی بحث توسعه آزمایشگاه بررسی ارزیابی و خدمات هوش مصنوعی در حال کار کردن است و اولین آزمایشگاهی است که مجوز دارد و در بحث ارزیابی خدمات هوش مصنوعی فعالیت می‌کند.

قوامی فر خاطر نشان کرد: یکی دیگر از فعالیت‌هایی که در برنامه هفتم، توصیه شده است بحث مهارت آموزی در حوزه تحول دیجیتال است. یکی از حوزه‌هایی که پژوهشگاه دارد مرکز آموزش تحول دیجیتال است که در بحث مهارت آموزی و آموزش در حوزه‌های مختلف و دستگاه‌های دولتی و علاقه‌مندان ورود کرده است.

 یکی دیگر از سرویس‌هایی که دانشگاه علاقه دارد حمایت از پایان نامه‌ها است که با هماهنگی صورت گرفته با وزارت، پایان نامه‌هایی که در حوزه آی سی تی و هوش مصنوعی هستند را طبق فراخوان‌هایی که به دانشگاه‌ها زدیم می‌توانند در آن‌ها شرکت کنند و در صورت احتساب استاندارد‌های لازم از آن‌ها حمایت صورت می‌گیرد.