تحویل اف -۱۶های ایران به اسرائیل و اشتباه استراتژیک بازرگان
به گزارش خبرنگار تاریخ خبرگزاری آنا، روزشمار ۸ اسفند ۱۳۵۷: روزنامههای اسفند ۱۳۵۷ را ورق بزنید هر روز خبری از تحولات کردستان مشاهده میکنید، هر چند عده زیادی در تجمعات و سخنرانیها گرایشات تجزیه طلبی را شایعهای بیش نمیدانند، ولی نگرانی نمایندگان اعزامی از سوی دولت موقت مبنی بر این که استفاده از زور و اسلحه به نفع کردها نیست به خوبی مسیر تحولات کردستان را نشان میدهد، باید منتظر ماند و دید که حوادث در این منطقه مهم کشور چگونه رقم خواهد خورد. از دیگر مسایل که با آن مواجه میشوید حمله هواپیماهای عراقی به یک منطقه مرزی در ۱۵ کیلومتری مرز ایران است، که در این حمله ۱۵ کشته بر جای گذاشته شد.
مصاحبه سخنگوی دولت و وعده آب و برق رایگان برای افراد کم درآمد که برای اولین بار بعد از انقلاب مطرح میشود نیز از دیگر اخبار امروز بود، امیر انتظام در مصاحبه امروز خود ایده انتخاب مدیران توسط کارکنان را یک ایده انحرافی و ضد انقلابی دانست.
از خبرهای دیگری که روزنامهها توجه داشتند، سخنان رحمت الله مقدم مراغهای بود که به تازگی از سوی دولت موقت به سمت استانداری آذربایجان شرقی منصوب شده است، او که تائید آیت الله شریعتمداری را به همراه دارد امروز گفت: برنامهای برای اداره استان ندارد و میخواهد این استان را با نظرات مردم اداره کند نه با دستورات دولت مرکزی.
** امیر انتظام: ایده انتخاب مدیران توسط کارکنان مخرب است
امیر انتظام گفت: در مورد انتخاب افراد، داریم این است که افراد ضد انقلاب در تمام اقشار مملکت به هر طریقی میخواهند کارشکنی کنند و این ایده را که هر گروه باید مدیران و روسایشان را انتخاب و اداره کنند اشاعه دادهاند که این ایده عاملی مخرب و ضد انقلابی و برای خراب کردن انقلاب ما است که با تمام موازین جهانی مغایر است و ما با آن مبارزه خواهیم کرد.
امیر انتظام در مورد آزاد شدن زندانیان و توزیع بی حساب اسلحه بین مردم و خطراتی که مردم را تهدید میکند، اظهار داشت: با پیروزی ملت ایران و سقوط پادگانها، تعدادی اسلحه به دست مردم افتاد و از طرفی هم در زندانها گشوده شد، شاید هدف آزاد کردن زندانیان سیاسی بود، اما در این زندانها عدهای از جانیان و تبهکاران نیز آزاد شدند و اسلحه گرفتند. دولت این مشکل را میداند و سریعا در فکر چاره اندیشی است و تشکیل سپاه پاسداران انقلاب بزودی رافع این مشکلات خواهد بود.
وی در مورد آمریکاییهای حاضر در کشور نیز گفت: در حال حاضر فقط ۹۲۰ آمریکایی در ایران حضور دارند.
امیر انتظام در پاسخ به سوالی درباره اوضاع کردستان نیز گفت: اوضاع کردستان نگران کننده نیست.
** آب و برق کم درآمدها رایگان میشود
معاون نخست وزیر و سخنگوی دولت در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرد: لوایح بسیاری در مورد رفع مشکل مردم بخصوص طبقه کم درآمد از تصویب هیئت وزیران گذشته است و برای تصویب به شورای عالی انقلاب ارسال شده است، یکی از این لوایح مربوط به بخشودگی بهای آب و برق است که امیدوارم روز پنج شنبه عین تصویب نامه را با سایر لوایح تصویب شده اعلام کنم.
حقوق ۳۰ میلیونی فرح از محل صادرات نفت
حسن نزیه مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در محل کارگاه مرکزی پالایشگاه نفت آبادان ضمن اعلام این خبر که صادرات نفت از هفته آینده آغاز خواهد شد گفت: چند صد نفر از کارکنان شرکت نفت با حقوقهای کلان از محل دسترنج شما استخدام شده بودند که تصفیه خواهند شد.
وی ادامه داد: گفته میشود ۹۰ میلیون دلار از بودجه شرکت نفت خرج جشنهای شاهنشاهی شده است و از این بودجه ماهیانه ۳۰ میلیون تومان هم به فرح پهلوی داده میشده است.
نزیه گفت: در سیاست جدید ما ۴۰۰ نفر از کسانی که راه میروند و حقوق میگیرند باید کنار گذاشته شوند.
میخواستند با پول نفت جزیره کیش را بخرند
نزیه ادامه داد: میخواستند با پول شرکت نفت جزیره کیش را بخرند، اما این نیت پلید با سقوط شاه انجام نشد، ما بر خلاف شاه سابق که در خالی کردن چاههای نفت شتاب داشت بخاطر این کار تن به قراردادهای استعماری نخواهیم داد.
وی گفت: در آخر امسال به همه کارکنان نفت پاداش خواهیم داد و صدور نفت نیز از چهارده اسفند شروع خواهد شد.
** مقدم مراغهای: برنامهای برای اداره آذربایجان شرقی ندارم
استاندار جدید آذربایجان شرقی که با موافقت آیت الله شریعتمداری منصوب شده است گفت: هیچ برنامه تنظیم شدهای برای مردم آذربایجان شرقی ندارم.
مهندس رحمت الله مقدم مراغهای گفت: من برای تحمیل دستورات دولت به آذربایجان نمیروم بلکه ابتدا در محل خواستههای مردم را بدست میآورم و بر اساس این نظرات برنامهای را تدوین میکنم.
** واکنشها درباره گزارش بی بی سی درباره رادیو و تلویزیون
بی بی سی طی گزارشی مدعی شد که کارمندان رادیو و تلویزیون تهدید کرده اند در صورتی که قطب زاده از سانسور خود داری نکند اعتصاب خواهند کرد.
اعضای شورای موسس کارکنان سازمان رادیو و تلویزیون با بیان این که شورا چنین نظری ندارد به رویه قطب زاده در اداره این سازمان انتقاد کردند.
اعضای شورا ادامه دادند: ما درباره اینکه سانسور در سازمان وجود دارد یا نه حرفی نمیزنیم، چون که میدانیم مردم آگاه هستند و خود ایشان قضاوت خواهند کرد.
صادق قطب زاده سرپرست رادیو و تلویزیون نیز در این باره گفت: تا به حال کسی از اعتصاب سخنی نگفته است و گزارش بی بی سی دروغ محض است.
وی درباره شایعه استعفای خود نیز گفت: من تاکنون استعفا نداده ام و خیال استعفا نیز ندارم.
** اعضای حزب خلق مسلمان تعیین شدند
حزب جمهوری خلق مسلمان ایران طی اطلاعیهای اعضای موسس این حزب را معرفی کرد. در اطلاعیه خلق مسلمان آمده است: در آخرین جلسه مشورتی شخصیتهای سرشناس اسلامی و ملی زیر به عنوان موسسین اصلی معرفی شدند، سید صدرالدین بلاغی، سید غلامرضا سعیدی، رضا گلسرخی، سید هادی خسروشاهی، شهاب فردوس، امیرتیمورکلولی، علی اشرف مهاجر، دکتر احمد علیزاده، هاشم شبستری زاده، موسی شیخ زادگان
** معرفی ۵ استاندار جدید
امروز با حکم احمد صدر حاج سید جوادی وزیر کشور ۵ استاندار دیگر نیز معرفی و سرپرست سازمان ثبت احوال کشور، مشاور مخصوص وزیر کشور و فرماندار آمل نیز منصوب شدند.
استانداران نصب شده عبارتند از دکتر نصرالله گرجی استاندار هرمزگان، مهندس اصغر معنوی سرپرست استانداری سیستان و بلوچستان، دکتر اسماعیل اردلان سرپرست استانداری آذربایجان غربی، دکتر حمید بهرامی سرپرست استانداری کرمان، عبدالحمید ایرانی نژاد سرپرست استانداری کرمانشاهان.
** رئیس جدید بانک مرکزی منصوب شد
امروز دکتر محمد علی مولوی به سمت رئیس کل بانک مرکزی ایران منصوب شد. دکتر مولوی سالها در مقام ریاست هیئت نمایندگی اقتصادی ایران در بازار مشترک در بروکسل انجام وظیفه کرده و قبل از آن مشاغل دولتی را تا مقام معاونت وزارتخانه احراز کرده است.
** موسوی گرمارودی مدیر انتشارات فرانکلین شد
سید علی موسوی گرمارودی از سوی نخست وزیر دولت موقت به سرپرستی انتشارات فرانکلین منصوب شد. بر اساس تصویبنامه هیئت وزیران اموال موسسه انتشارات فرانکلین متعلق به دولت شده است.
** ۱۸ زندانی عالیرتبه متواری شدند
امروز روزنامهها از فرار ۱۸ تن از مقامات سابق که زندانی بودهاند خبر دادند.
هفت تن از وزرای دولتهای گذشته از جمله دکتر نهاوندی، دکتر مجیدی، دکتر تسلیمی، دکتر مهدوی، داریوش همایون، رضا صدقیانی، رحیم علی خرم و همچنین مقامات دیگری، چون حسن رسولی، قاسم ساربانها، رسول رحیمی، حسین فولادی، بهائی، منوچهر پیروز، دکتر نیلی آرام، دکتر نقابت، دکتر عاقلی و هژبر یزدانی از فراریها هستند.
گفته میشود این عده بعد از پیروزی انقلاب و زمانی که مردم درب زندانها را برای آزادی زندانیان سیاسی بازکرده بودند موفق به فرار شده اند.
** مصلحت مردم کردستان در استفاده از اسلحه نیست
دکتر مکری که به اتفاق چند نفر دیگر به کردستان رفته بود در یک مصاحبه گفت: در حال حاضر هیچ دولتی در کردستان نه سودی دارد و نه نیرویی، ولی مردم ستم کشیده خواستهای برحقی دارند که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: دولت اکثر خواستهای مردم کردستان را تائید کرده است، مسئله کردستان یکی از مسائل حاد و قابل توجه کشور است.
مکری ادامه داد: مردم کردستان با شعار «تجزیه طلبی محکوم است» در مهاباد و سنندج طرحهای دشمنان ایران را نقش برآب کردند.
وی ادامه داد: در چهارچوب انجمنهای ایالتی و ولایتی باید به مردم کردستان اختیارات بیشتری در اداره سرزمینشان داد، ولی به هیچ وجه مصلحت مردم کردستان نیست که خواستهای طبیعی خود را مسلحانه مطرح کنند.
مکری گفت: این روزها اسلحه پرستی مانند پول پرستی و شاه پرستی در گذشته مد شده است، اسلحه در دست کسانی باید باشد که مسئولیت داشته باشند.
نقشبندی یکی از کسانی که در مصاحبه شرکت کرده بود گفت: تجزیه طلبان نوکران استثمار هستند و عده شان هم خیلی کم است، بزودی این عده سر خجلت بزیر میاندازند و فرار میکنند و یا به نهضت برحق اسلام میپیوندند.
** اعتراض کردها به قطب زاده
گروهی از کردهای مقیم تهران به سخنان قطب زاده که در یک مصاحبه تلویزیونی گفته بود بسیاری از افراد نقشبندیها وابستگان سالارجاف هستند که در وقایع پاوه و خونریزیهای سنندج و مریوان دخالت مستقیم داشتند اعتراض کردند.
این گروه از کردها گفتند: بهتر بود آقای قطب زاده قبل از چنین اظهار نظری با جامعه کردهای مقیم تهران تماس میگرفت و واقعیت حوادث را از زبان آنها میشنید.
** دانشجویان و معلمان کرد تجزیه طلبی را محکوم کردند
در تظاهرات و راهپیمایی بزرگی که از سوی دانشجویان و معلمان دانشسرای راهنمای تحصیلی سنندج ترتیب یافته بود اعلام شد: وجود اختلافات مذهبی در منطقه و شایعه تجزیه طلبی توطئه امپریالیسم است و ما این دسیسهها را محکوم میکنیم.
در این راهپیمایی که بیش از ۱۰ هزار نفر از مردم کردستان حضور داشتند ضمن محکومیت شایعاتی نظیر تجزیه طلبی بر حقوق کردها تاکید شد.
** رئیس ساواک رضائیه به دنبال تجزیه طلبی
به دنبال دستگیری تیمسار صیادیان رئیس سابق ساواک آذربایجان غربی به همراه امیرعشایری نماینده سابق پیرانشهر و سردشت در مجلس رستاخیزی در قریه سیلوه پیرانشهر گروهی از اعضای انجمن کردهای رضائیه اعلام کردند وی قصد داشته است گروهی را تحت عنوان تجزیه طلبان مناطق کردنشین سازمان دهد.
سپهبد صیادیان قبلا رابط رژیم شاه با ملا مصطفی بارزانی و گروه او در کردستان بود. وی قبل از پیروزی انقلاب تصمیم داشت با تقسیم مردم به دو طیف شیعه و سنی از حضور آنان در راهپیماییهای ضد حکومتی جلوگیری کند.
** حمله هوایی عراق به دهکدههای مرزی ایران
بدنبال حمله هلیکوپترهای عراقی به یک منطقه مرزی در کردستان ۱۵ نفر کشته شدند.
گزارشهای رسیده حاکی است هلی کوپترهای مسلح و هواپیماهای عراقی منطقه مرزی سیرین را که بین شهر مرزی بانه در ایران و آبادی شورطه واقع شده است بمباران کرده اند.
این منطقه در ۱۵ کیلومتری مرز ایران قرار دارد، در این حمله یک موشک نیز به سوی پاسگاه مرزی ایران شلیک شد که به این پاسگاه صدمهای وارد نشد. ایرانیانی که از منطقه بازگشتهاند میگویند سیرین پیش از این نیز توسط نیروهای عراقی بمباران شده بود و اخیرا روستائیان مناطق مرزی ایران و عراق برای مبادله کالا در آن گرد میآمدند.
گفته میشود در بمباران سیرین ۷ هلیکوپتر و هواپیمای عراقی شرکت داشتند.
** معافیت دخترها از خدمت نظام وظیفه
تیمسار دکتر مدنی وزیر دفاع ملی که قبلا از طرف کادر آموزشی دانشگاه کرمان به سمت ریاست این دانشگاه انتخاب شده بود به منظور رفع اختلاف و سامان دادن به وضع دانشگاه به کرمان رفته است. وی در اجتماع استادان دانشگاه کرمان گفت: دستور دادهام دخترها از خدمت نظام وظیفه معاف شوند.
** تحویل اف -۱۶های ایران به اسرائیل
یک مقام وابسته به وزارت امور خارجه آمریکا گفت: دولت کارتر احتمال تحویل جنگندههای اف – ۱۶ به اسرائیل را که شاه به ایالات متحده سفارش داده بود مورد بررسی قرار داده است.
به سفارش شاه قرار بود از سال ۱۹۸۰ تحویل ۱۶ جنگنده اف-۱۶ به ایران آغاز شود، اما این سفارش از سوی دولت موقت بازرگان لغو شد.
انتهای پیام/