برنامه ۳۳ گانه فناورانه برای ایجاد امنیت غذایی در کشور/تولید ۷ ماده افزودنی صنایع غذایی

برنامه ۳۳ گانه فناورانه برای ایجاد امنیت غذایی در کشور/تولید ۷ ماده افزودنی صنایع غذایی

در دسترس بودن غذا ، دسترسی به غذا و پایداری در دریافت غذا سه رکن اساسی برای تأمین امنیت غذایی در این کشور است ، علاوه بر این 33 برنامه برای ایجاد امنیت غذایی در این کشور وجود دارد و صنایع شیمیایی در دستور کار دانش بنیان است. شرکت ها

به گزارش ایران تودی ، مطابق تعریف سازمان ملل از ایمنی غذایی ، همه مردم در هر زمان غذای کافی برای داشتن بدن سالم دارند. براساس این تعریف ، در دسترس بودن غذا ، دسترسی به غذا و پایداری در مصرف غذا سه رکن اصلی امنیت غذایی است.

بنابراین ، ستاد توسعه بیوتکنولوژی برنامه ملی پیشنهادی جهش های اقتصادی کشور را از طریق بیوتکنولوژی با سه رویکرد “جهش تولید” ، “سلامت انسان و امنیت غذایی و اقتصاد مبتنی بر دانش” و “پیشگیری از جریان ارز” آغاز کرد. از 33 برنامه.

این برنامه ها با استفاده از قدرت بخش خصوصی اجرا می شود و طبق گفته دبیر ستاد توسعه بیوتکنولوژی مصطفی گین ، یکی از مهمترین اهداف این برنامه افزایش 10 درصدی سهم اقتصاد زیستی از درآمد ناخالص ملی است. .

اولین برنامه تولید داروها ، واسطه ها و مواد اولیه داروهای ارزبر برای اطمینان از امنیت دارویی کشور و کاهش وابستگی به واردات تهیه شد. 20 پروژه در زمینه مواد اولیه دارویی ، واسطه های دارویی و 10 پروژه برای تولید مشخص شد. در نتیجه ، پروژه هایی که 1 تریلیون دلار به کشور اضافه خواهد کرد.

به دلیل شیوع کرونا ، تولید واکسن کرونا نیز در این برنامه گنجانده شد. بر اساس این برنامه ، 8 پروژه تولید واکسن کرونا با همکاری بخش خصوصی با ارزیابی بالا و قابل توجه شناسایی شد و انتظار می رود این پروژه ها امسال تکمیل شود همچنین ایجاد و راه اندازی مجتمع تولید واکسن همچنین در این برنامه گنجانده شده است که طی سه سال تکمیل خواهد شد. تولید 9 واکسن انسانی با اولویت در حال انجام است.

تولید محصولات آرایشی و بهداشتی یکی دیگر از برنامه های ستاد است که قرار است در قالب 20 پروژه به ارزش 600 میلیون دلار اجرا شود. تولید محصولات طبیعی ، سنتی و مکمل با اجرای 28 پروژه که 130 میلیون دلار ارزش افزوده به کشور باز می گرداند ، ادامه دارد. این ستاد در تلاش است تا زنجیره ارزش مواد در صنعت دارو را تکمیل کند.

یکی دیگر از برنامه های مهم مرکز توسعه بیوتکنولوژی ، امنیت غذایی است. برای شناسایی این مقوله مهم در کشور با شناسایی 16 برنامه کلیدی. تحقیق و توسعه طیور ، تولید غذاهای دریایی زیستی ، پرورش و پرورش نژادهای برتر حیوانات بومی ، تولید مواد افزودنی خوراکی دام و طیور ، تولید کودهای زیستی و بازدارنده های زیستی ، تولید نهال های کشت بافت و احیای مجدد باغ ها از جمله پروژه های امنیت غذایی.

این برنامه در صورت تأمین بودجه می تواند بیش از 23 میلیارد دلار به درآمد ناخالص ملی اضافه کند.

در میان غذاهای مورد نیاز کشور ، مواد افزودنی غذایی یکی از موادی است که برای اطمینان از ایمنی مواد غذایی مورد توجه قرار می گیرد ، از جمله مواد افزودنی غذایی حاوی مواد شیمیایی و مواد طبیعی با هدف بهبود کیفیت ، رنگ و طعم. ماندگاری مواد غذایی در صنایع غذایی و دارویی هنگام تولید ، فرآوری ، بسته بندی و نگهداری استفاده می شود.

این محصولات شامل مواد نگهدارنده ، آنتی اکسیدان ، گیرنده های فلزی ، امولسیون کننده ها ، غلیظ کننده ، سفید کننده ها ، تامپون ها ، مواد قلیایی و اسیدها ، رنگ ها ، شیرین کننده های غیر مغذی ، مواد افزودنی و روغنهای اساسی است.

بازار این محصولات در کشور وارداتی است و کشور بیش از 360 میلیون دلار در سال با مواد افزودنی مختلف وارد می کند اما با تشکیل شرکت های دانش بنیان ، هم اکنون 30 شرکت در تولید این شرکت ها مشغول هستند. با پشتیبانی مالی و معنوی ، این شرکت ها قادر به تأمین بخش قابل توجهی از تقاضای صنایع غذایی محلی برای این محصولات خواهند بود.

در همین راستا ، 7 ماده مهم و استراتژیک در زمینه مواد افزودنی غذایی با حمایت ستاد توسعه بیوتکنولوژی تولید می شود.

زانتان گام

صمغ زانتان نوعی آدامس است که کاربردهای زیادی در صنایع غذایی و دارویی دارد. این آدامس حاوی قندهایی به عنوان مخلوطی از گلوکز ، مانوز و دیگلوکورونیک اسید است و به عنوان قند خارج سلول شناخته می شود.

که به عنوان ماده غذایی ضخیم و تثبیت کننده استفاده می شود ، طعم ، قوام ، ماندگاری و بافت غذا را افزایش می دهد و به غذاها در مقاومت در برابر دما و سطح مختلف کمک می کند و از ثبات بهتری برخوردار است.

پیش بینی می شود این محصول طی 5 سال با حمایت ستاد توسعه بیوتکنولوژی با ارزش افزوده 2 میلیون دلار تولید شود.

آدامس گوار

صمغ گوار که به آن صمغ گوار نیز گفته می شود ، نوعی عصاره لوبیا است که از نوعی لوبیا به نام “لوبیای گوار” گرفته می شود و به عنوان افزودنی غذایی در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.

این آدامس به عنوان غلیظ کننده در بسیاری از غذاهای فرآوری شده استفاده می شود. زیرا در آب حل شده و جذب می شود.

ژلی تشکیل می دهد که چسبندگی و غلظت غذا را افزایش می دهد این محصول با پشتیبانی ارائه شده تولید شده و ارزش یک میلیون دلار برای کشور دارد.

این امر منجر به مشارکت پنج ساله خواهد شد.

صمغ کارمین

این آدامس محصولی است که از جلبک قرمز تهیه شده است. انواع مختلفی از آدامس ها در غذا استفاده می شود. کاپا کاراگینان در خمیر و کره برای ایجاد حالت ژل طبیعی تر استفاده می شود.

عصاره ژلاتین ساخته شده از نوعی جلبک دریایی به نام جلبک دریایی ایرلندی صدها سال به عنوان افزودنی غذایی استفاده می شده است.

ارزش تولید این محصول برای کشور یک میلیون دلار است و قرار است 5 سال دیگر راه اندازی شود.

الکترولیت های دارویی و غذایی

الکترودهای دارویی و غذایی یکی دیگر از محصولات تولید شده توسط یکی از شرکت های دانش بنیان است.

ماندگاری طولانی ، طعم شیرین ، مقرون به صرفه و دسترسی آسان و گسترده از ویژگی هایی است که استفاده از این ماده در زمینه های مختلف را توجیه می کند.

علاوه بر این ، الکترودها به راحتی با بسیاری از مواد ترکیب می شوند ، بنابراین به طور کلی به عنوان یک افزودنی خوراکی و کپسول استفاده می شود.

هدف اصلی استفاده از این ماده افزودن طعم شیرین به محصول نهایی یا تثبیت عناصر مخلوط موجود در محصول مانند روغن و آب است.

علاوه بر این ، خوراک دام حاوی این ماده است. ارزش افزوده این محصول 10 میلیون دلار است.

آنتی اکسیدان های غذایی

غذاهای آنتی اکسیدان به عنوان غذاهای ضد التهاب شناخته می شوند. کاهش سطح آنتی اکسیدان در بدن منجر به پیری زودرس ، تشکیل سلول های آسیب دیده یا جهش یافته ، بافت های آسیب دیده ، فعال شدن ژن های معیوب در DNA و افزایش فشار بر سیستم ایمنی بدن می شود.

آنتی اکسیدان ها موادی هستند که می توانند روند اکسیداسیون را مهار کنند.

یکی از فواید استفاده از این ماده حیاتی کاهش خطر سرطان ، افزایش سم زدایی در بدن ، افزایش عمر ، جلوگیری از بیماری های قلبی و سکته مغزی و کاهش مشکلات شناختی مانند زوال عقل است.

این محصول غذایی 17 میلیون دلار ارزش دارد و در قالب 5 پروژه در کشور تولید می شود.

استفاده از روش های مصنوعی برای تهیه وانیل از طریق دهان

با توجه به استفاده گسترده از وانیل خوراکی در کشور ، تولید این محصول یکی از اولویت های مرکز توسعه بیوتکنولوژی است. در این پروژه تولید این محصول مصنوعی فرض می شود.

هدف از استفاده از این روش در تولید وانیل بدست آوردن این ماده به طور طبیعی از منابع گیاهی و انتقال بیولوژیکی میکروبی است.

این پروژه 10 میلیون دلار ارزش دارد و پیش بینی می شود طی 5 سال به پایان برسد

تولید مواد افزودنی غذایی

تولید این ماده که 10 میلیون دلار به کشور اضافه می کند ، در قالب 50 پروژه شناسایی شده است.

در این پروژه ها تولید مواد افزودنی غذایی مختلف در کشور با استفاده از دانش و تجربه کشور ضروری است.

انتهای پیام