برنامه‌ریزی برای حفاظت از محیط زیست روستایی

برنامه‌ریزی برای حفاظت از محیط زیست روستایی

نشست هم اندیشی به‌منظور همکاری و تعامل شورای عالی استان‌ها در زمینه حفظ محیط زیست با محوریت آموزش و مشارکت های مردمی برگزار شد.

به گزارش ایران تودی، معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در این خصوص گفت: شوراها یکی از ارکان حکمرانی است که زمینه‌ی مشارکت مردمی در خصوص مدیریت شهرها و روستاها را فراهم می‌کند.

نورالله مرادی ادامه داد: از جمله کارهایی که در این دولت درخصوص افزایش مشارکت مردمی در حوزه‌ی محیط زیست صورت گرفته، شناسایی مخاطب جدید است. شوراهای روستایی و شهری کشور با عددی نزدیک به ۱۲۸ هزار نفر گروه عظیمی محسوب می‌شود که با توجه به جایگاه اجتماعی‌شان می‌توانند به حفظ محیط زیست کمک کنند. مخصوصا شوراهای روستایی که با توجه به وجود ۳۹۰۰۰ روستای دارای شورا در سراسر کشور، می‌توان گفت ظرفیت بالایی برای انتقال مفاهیم آموزشی وجود دارد. تلاش ما بر این است که با کمک شورای عالی زمینه ارتباط با شوراهای روستایی به صورت کاملا نظام مند فراهم آید و با کار مشارکتی تحولی تازه در حفاظت از محیط زیست روستایی را فراهم کنیم.

وی افزود: شوراها منتخبین مردم روستاها و شهرها هستند که با تعامل و مشارکت مردم و همچنین انتخاب دهیار و شهردار آشنا با مباحث محیط زیستی می‌توانند در زمینه آموزش و مشارکت بسیار موثر و نقش آفرین باشند.  به‌طور قطع با یک برنامه ریزی دقیق و بلند مدت در حوزه محیط زیست بومی و روستایی می‌توانیم به حفظ محیط زیست در این عرصه توسط خود مردم دست پیدا کنیم و به سمت مردمی سازی حفاظت از محیط زیست در مناطق پیش رویم.

مرادی ادامه داد: در این زمینه گام نخست در سال گذشته درست و محکم برداشته شده است. تأسیس خانه‌های محیط زیست بستر مناسبی برای برگزاری جلسات هم اندیشی، انتقال تجربه و کارگاه‌های آموزشی با مشارکت شوراهای شهرها و روستاها است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، وی در پایان افزود: در سال ۱۴۰۲ نشست هم اندیشی با شوراهای شهر و روستا برگزار خواهیم کرد وهمچنین تفاهم نامه‌ای بین سازمان محیط زیست و شورای عالی استان‌ها منعقد خواهد شد و پس از آن با تشکیل کارگروهی اقدام به تدوین برنامه‌ای عملی برای رسیدن به اهداف مردمی سازی محیط زیست صورت خواهد گرفت.

انتهای پیام