بررسی تحولات یازدهمین روز جنگ حماس ـ اسرائیل/ ابتکار عمل ایران برای آزادی گروگانهای اسرائیلی/ هشدار وزیر خارجه ایران به اسرائیل
سرویس بین الملل: بر اساس آخرین گزارشها، بیش از یک میلیون نفر تاکنون مناطق شمالی غزه را از بیم حمله زمینی اسرائیل ترک و به سوی جنوب این باریکه تحت محاصره مهاجرت کردهاند. همزمان با یازدهمین روز از جنگ حماس و اسرائیل اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامه پیشنهادی روسیه برای برقراری آتشبس موقت در غزه به منظور تسهیل در ارسال کمکهای بشردوستانه را رد کردند.
بایدن در مسیر اردن و اسرائیل است و دومین ناوهواپیمابر امریکا هم در نزدیکی مرزهای اسرائیل پهلو گرفته است. وزیر خارجه ایران هشدار داده از سناریوهای مقاومت مطلع است و ورود اسرائیل به غزه با توسعه جبهه های جنگ مواجه خواهد شد.اگرچه به نظر می رسید روسیه با کمک چین بتوانند قطعنامه محکومیت حملات به غزه را با امید به گشایش مسیر امداد رسانی به آن به تصویب برسانند اما به نظر می رسد محاصره غزه برای اسرائیل دلیل نظامی دارد و او نمی خواهد نیروهای مقاومت از مسیرهای باز شده وارد غزه شوند.
برخی از تحلیلگران سیاسی بر این نظرند که جنگ میان اسرائیل و حزب الله و در نتیجه ورود احتمالی ایران به این جنگ باعث خواهد شد تا غرب به رهبری آمریکا منابع نظامی و مالی خود را از اوکراین به سمت این جبهه جدید هدایت کنند.این موضوع در کنار نیاز زخمی ها به تجهیزات درمانی، دومینوی تصمیمات طرفین جنگ را به کابینه سیاسی نتانیاهو می رساند. اینکه وارد غزه خواهد شد یا نه؟ مهمترین وقایع ۲۴ ساعت گذشته را دنبال کنید.
بیشتر بخوانید:
بررسی تحولات دهمین روز جنگ حماس ـ اسرائیل/ صهیونیستها برای حمله طولانی مدت آماده میشوند
نگاهی به نهمین روز جنگ اسرائیل و حماس/آمادگی نیروهای مقاومت برای واکنش/
آخرین تحولات از روز هشتم جنگ اسرائیل ـ فلسطین/ دیپلماسی فعال ایران در محور مقاومت
«تشکیل کشور مستقل فلسطین» با مذاکره یا مبارزه مسلحانه؟
نظرسنجیهای انجام شده در اسرائیل، غزه و کرانه باختری که توسط مرکز تحقیقات پیو انجام شده نشان میدهد که حتی پیش از جنگ حماس و اسرائیل، از هر سه نفر تنها یک نفر امکان حل سیاسی مناقشه فلسطین را محتمل میدانسته است. در همین حال نظرسنجی دیگری توسط مرکز تحقیقات سیاسی و نظرسنجی فلسطینی در ماه سپتامبر برگزار شده، نشان میدهد نزدیک به یک سوم فلسطینیها از ایده دو کشوری حمایت میکنند. هرچند این ایده قدری نسبت به قبل در میان فلسطینیها محبوبیت بیشتری پیدا کرده اما همچنان حدود ۶۷ درصد آنها با راه حل دو دولتی مخالف هستند و گسترش شهرکسازیهای اسرائیل را به عنوان دلیل اصلی بدبینی خود میدانند. نتایج نظرسنجیها هم نشان میدهد که اعتماد فلسطینیها به مسئله مذاکره برای تشکیل کشور مستقل فلسطینی کاهش یافته است. در میان غیرنظامیان فلسطینی، ۵۳ درصد طرفدار مبارزه مسلحانه برای ایجاد یک کشور مستقل و مبارزه با اشغالگری هستند. این عدد نسبت به نتایج نظرسنجی در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۲ درصد افزایش یافته است.
حمله تروریستی داعش در بلژیک
شامگاه دوشنبه بود که مردی با استفاده از سلاح گرم در پایتخت بلژیک به سمت مردم تیراندازی کرد.پلیس بروکسل میگوید در این حمله ۲ تبعه سوئدی کشته و یک نفر دیگر نیز زخمی شدند و شخص تیرانداز نیز گریخته است.رسانههای بلژیکی هویت ضارب را «عبدالسلام ل.» ۴۵ ساله اهل تونس معرفی کرده و گزارش دادند که او خود را از اعضای گروه تروریستی داعش میداند.دولت بلژیک نیز با تشکیل جلسه امنیتی اضطراری، هشدار تهدید تروریستی در این کشور را به بالاترین سطح افزایش داد.
۱۱ روزنامهنگار فلسطینی تاکنون کشته شدهاند
اتحادیه صنفی روزنامه نگاران فلسطینی اعلام کرد که از آغاز جنگ اسرائیل و حماس که پس از حمله حماس به اسرائیل در تاکنون۱۱ روزنامه نگار فلسطینی در نوار غزه کشته شدهاند.این اتحادیه با انشتار بیانیهای یادآور شد که در پی «تجاوزات اسرائیل» همچنین ۲۰ خبرنگار در غزه مجروح شدهاند.
ابتکار عمل ایران برای آزادی گروگانهای اسرائیلی
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان هم گفته که گروههای فلسطینی برای آزادی گروگانهای اسرائیلی در صورت توقف حملات هوایی به نوار غزه اعلام آمادگی کردهاند.او تاکید کرده: «جریان مقاومت فلسطین به ما اعلام کرده است که از بعد انسانی این آمادگی را دارند که برای آزادی اسرا و زندانیان غیرنظامی که در اختیار دارند اقدامات لازم را انجام دهند و البته انجام این موضوع نیازمند فراهم شدن مقدماتی است که در سایه تداوم جنایتهای اسرائیلیها علیه مردم غزه فراهم شدن این مقدمات امکانپذیر نیست.»
دکتر ولایتی «سرعت عمل» حماس در حمله به اسرائیل را «تحسین برانگیز» خواند
علیاکبر ولایتی، مشاور امور بینالملل رهبرانقلاب در دیدار با نماینده حماس در کشورش بر حمایت حمایت از «فلسطین» تاکید کرد. دکتر ولایتی در دیدار با خالد قدومی نماینده حماس در تهران از «پیروزیهای اخیر مقاومت فلسطین» ابراز خرسندی کرده و گفته: «رژیم اسرائیل رفتنی است و شما و ملت فلسطین سرافراز و پیروز خواهید ماند و این مهم یک اصل قطعی است» وی همچنین «سرعت عمل» در حمله اخیر حماس به اسرائیل را تحسینبرانگیز خواند و اعلام کرد که «دشمنان» از این حمله و این «اقدام بزرگ» غافلگیر شدند.
تاکید مجدد حماس بر عدم هدایت عملیات توسط ایران
احمد عبدالهادی، نماینده حماس در لبنان با اشاره به اینکه که این گروه تصمیم برای حمله به اسرائیل را به تنهایی و بدون هدایت ایران یا یک کشور خارجی دیگر اتخاذ کرده، تهدید کرد که در صورت حمله زمینی اسرائیل به نوار غزه دیگر «گروههای مقاومت» نیز وارد عمل خواهند شد. احمد عبدالهادی تاکید کرد که تصمیم انجام حملات روز هفتم اکتبر از سوی رهبران گروه حماس گرفته شد. وی گفت که جنگ در غزه یک «نبرد فلسطینیها است و تصمیم به آغاز آن هم تصمیم فلسطینیها بود». احمد عبدالهادی تاکید کرده که متحدان حماس از جمله ایران و گروه حزبالله لبنان به اسرائیل اجازه نخواهند داد که «غزه را نابود کند.»
هشدار وزیر خارجه ایران به اسرائیل
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) درباره جنگ اسرائیل با گروه حماس نوشت: «زمان برای راهحلهای سیاسی روبه پایان است.» او در ادامه هشدار داد: «گسترش احتمالی جنگ در دیگر جبههها به مرحله اجتنابناپذیر نزدیک میشود.»وزیر امور خارجه بر لزوم «توقف فوری کشتار» در نوار غزه و «ارسال سریع کمکهای انساندوستانه» به این باریکه تاکید کرد.
هشدار ماکرون به رئیسی درباره گسترش درگیریها
امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه، طی گفتوگوی تلفنی با ابراهیم رئیسی به تشدید درگیریها بین اسرائیل و حماس یا گسترش آن بویژه به لبنان هشدار داد.مطابق اعلام کاخ الیزه رئیسجمهور فرانسه با اشاره به «حق دفاع اسرائیل از خود و همچنین حق این کشور در از بین بردن گروههایی که به آن حمله کردهاند»، خواستار محکومیت صریح حملات حماس شد. ماکرون همچنین در این تماس تلفنی به «مسئولیت ایران با توجه به روابطش با حزبالله و حماس» اشاره کرده و گفته است تهران «باید هر کاری را که ممکن است برای جلوگیری از شعلهور شدن منطقه انجام دهد».
هشدار نتانیاهو به حزبالله و ایران
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل در کنست (پارلمان اسرائیل) به ایران و گروه حزبالله هشدار داد که در صورت مداخله در جنگ کشورش با حماس «بهای سنگینی» خواهند پرداخت.نخستوزیر اسرائیل گفت: «ما را در مرز شمالی آزمایش نکنید، اشتباه گذشته را تکرار نکنید. بهایی که امروز پرداخت خواهید کرد بسیار سنگینتر خواهد بود.»ارتش اسرائیل از ساکنان ۲۸ شهرک در نزدیکی مرز با لبنان خواسته است که خانههای خود را ترک کنند. همزمان تلآویو نگران موشکهای هدایتشونده حزبالله است که گمان میرود اهداف استراتژیک در اسرائیل مانند سکوهای گاز طبیعی و نیروگاهها را به دقت هدف قرار خواهند داد.
آلمان از ایران خواست «نفت روی آتش نریزد»
آلمان نیز از ایران خواست به تشدید تنش در خاورمیانه و جنگ جاری میان اسرائیل و حماس دامن نزند و «نفت روی آتش» نریزد.سباستین فیشر، سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان که در یک کنفرانس مطبوعاتی سخن میگفت همچنین نسبت به وخامت بحران جاری در صورت ورود دیگر بازیگران منطقهای هشدار داد.وی در پاسخ به سوالی در خصوص دیدار اخیر امیرعبدالهیان با رهبر حماس در قطر گفت: باید قبل از نفت ریختن روی آتش به دقت فکر کرد زیرا ممکن است با یک درگیری بزرگ منطقهای روبرو شویم.
گروه نظامی نُجَباء عراق: منتظر یک اشاره برای ورود به میدان غزه هستیم
خبرگزاری آنلاین ایران تودی گزارش داده دبیرکل جنبش نجباء در گفتوگو با رهبران حماس و جهاد اسلامی فلسطین گفته که این گروه مقاومت، آماده ورود به میدان نبرد غزه است و هیچ کمکی را دریغ نخواهد کرد.شیخ «اکرم الکعبی» دبیرکل جنبش نجبای عراق به طور جداگانه در تماس تلفنی با «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس و «زیاد النخاله» دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین، بر آمادگی نجباء برای ارائه هرگونه کمک و همچنین ورود داوطلبان استشهادی به غزه تأکید کرد.
حزبالله: ۵ پایگاه صهیونیستی را هدف قرار دادیم
حزب الله لبنان در بیانیهای کوتاه اعلام کرد که رزمندگان مقاومت اسلامی لبنان پنج مقر صهیونیستی مرزی شامل «مسکاف عام»، «خربه المنار»، «هرمون»، «ریشا» و «رامیا» را با سلاح مناسب هدف حمله مستقیم قرار دادند.به گزارش المنار، در ادامه بیانیه حزب الله لبنان آمده که چندین صهیونیست نیز در این حملات هدف گلوله قرار گرفتند.
هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره فاجعه در غزه تا ۲۴ساعت آینده
سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که نوار غزه در صورت عدم ارسال کمک فوری به این باریکه طی ۲۴ ساعت آینده با «فاجعه واقعی» روبرو خواهد شد.به گفته این نهاد وابسته به سازمان ملل ساکنان غزه برای تنها ۲۴ ساعت دیگر «آب، برق و سوخت» دارند و در صورت عدم ارسال کمک فوری پزشکان «فقط باید گواهی فوت» صادر کنند. کمکهای پزشکی و بشردوستانه ارسالی هماکنون به شبهجزیره سینا در مصر رسیده است اما به دلیل عدم دستیابی به توافق سیاسی بین اسرائیل و مصر امکان ارسال آن به داخل نوار غزه وجود ندارد.
پیشنهاد نماینده پاپ برای مبادله خودش با کودکان اسیر
نماینده پاپ فرانسیس و اسقف بیتالمقدس روز دوشنبه پیشنهاد کرد که گروه حماس او را به جای کودکانی که به گروگان گرفته است به عنوان اسیر قبول کند.کاردینال پیرباتیستا پیتزابالا افزود که خود و او و دفترش تاکنون تماس مستقیمی با گروه حماس نداشتهاند. این مقام کلیسای کاتولیک نماینده پاپ فرانسیس در اسرائیل، سرزمین فلسطینی، اردن و قبرس است.
تیکتاک: ۵۰۰ هزار ویدیوی مرتبط با جنگ اسرائیل و حماس را حذف کردیم
شبکه اجتماعی تیکتاک اعلام کرد که بیش از ۵۰۰ هزار ویدیو و ۸ هزار پخش زنده مرتبط با درگیریهای جاری میان اسرائیل و حماس را حذف و مسدود کرده است.این اقدام در حالی صورت گرفته است که اتحادیه اروپا چند روز پیش بر تعهد خود مبنی بر مبارزه با محتوای غیرقانونی در رسانههای اجتماعی تاکید کرده بود.تیکتاک با انتشار بیانهای اعلام کرده است که شماری از ویدیوها و پخشهای زنده مرتبط با وقایع خاورمیانه به دلیل نقض قوانین این شبکه اجتماعی حذف و مسدود شدهاند.
بن سلمان، بلینکن را در عربستان تحقیر کرد
به گزارش خبرگزاری ها، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا را مجبور کرد تمام شب منتظر بماند تا با او دیدار کند. به نقل از واشنگتن پست، عربستان، بلینکن را چندین ساعت برای جلسه ای که قرار بود عصر یکشنبه برگزار شود منتظر نگه داشت اما ولیعهد صبح روز بعد در آن حضور یافت.
۴ صهیونیست در دبی در حمله با چاقو زخمی شدند
در ادامه خشم مردم جهان به ویژه جهان اسلام از جنایات رژیم اشغالگر قدس در غزه، وبگاه روزنامه یسرائیل هیوم از حمله با چاقو به چهار صهیونیست در شهر دبی واقع در امارات متحده عربی خبر داد.چند روز پیش نیز یک کارمند سفارت رژیم صهیونیستی در چین هدف حمله با چاقو قرار گرفت و به بیمارستان منتقل شد.
۳۱۱۲۱۳