آیا قهوه شیر مادر را کم میکند

مجموعه:

مضرات نوشیدن قهوه در دوران شیردهی

نوشیدن قهوه توسط زنان شیرده می تواند به به نوزاد ضرر بزند؟ فواید و مضرات احتمالی خوردن قهوه در زمان شیردهی چیست؟ این های سوالاتی هستند که بسیاری از مادران شیرده همیشه نگران از ما پرسیده اند. اگر شما هم چنین سوالاتی دارید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

تاثیر مصرف قهوه در دوران شیردهی:

موسسه شیردهی استرالیا چنین اظهار می‌دارد که  تا قبل از سن شش ماهگی فرآیند جذب و دفع کافئین هنگام نوشیدن قهوه در دوران شیردهی توسط مادر ممکن است تا ۱۶۰ ساعت به طول بیانجامد (بیش از ۶ روز) و به مادران در این خصوص هشدار می‌دهد و این در حالی است که زمان این فرایند پس از شش ماهگی به ۳ تا ۷ ساعت کاهش می‌یابد.

در حالی که خطرات احتمالی نوشیدن قهوه در دوران بارداری ترسناک است، خطرات کافئین در شیردهی نوزادان خفیف است.

برخی از متخصصان ابراز نگرانی می کنند که کافئین ممکن است بر روی خواب نوزاد تاثیر بگذارد، اما بعد از انجام آزمایشات و مطالعه به این نتیجه رسیدند که خواب نوزادان ۳ ماهه ای که در هنگام شیردهی مادرشان کافئین مصرف کردند، تأثیری معنادار نداشته است.

تنها یک در صد از کافئینی که توسط مادر نوشیده می‌شود از طریق جریان خون وارد شیر مادر می‌شود و کافئین حدود ۱ تا ۲ ساعت پس از نوشیدن آن وارد شیر می شود. پس یک مادر می تواند زمان نوشیدن را با زمان شیر دادن به نوزاد تنظیم کند تا به نوزاد صدمه ای وارد نشود.

نوشیدن قهوه در دوران شیردهی

نوشیدن قهوه در دوران شیردهی تا چه میزان مجاز است؟

موسسه سلامت کودکان (وابسته به آکادمی اطفال آمریکا) چنین عنوان می‌کند که نوشیدن قهوه در دوران شیردهی چنانچه با فاصله باشد و در طی روز صرف شود تا سه فنجان در روز مشکلی ایجاد نمی‌کند و میزان کافئین موجود در ادرار کودک بسیار ناچیز خواهد بود.

بر اساس تجربیات شخصی گروهی از مادران، نوشیدن کمی قهوه در دوران بارداری و بعد از آن  مخصوصا در زمستان فرزندان آنها را به نظر آرام‌تر و قابل کنترل‌تر می‌کند، اگرچه نوشیدن قهوه در دوران شیردهی در خصوص مادرانی که به ندرت قهوه مصرف می‌کنند منجر به بی‌قراری فرزند در کل روز می‌شود‌ بنابراین نتیجه می‌گیریم که میزان مصرف قهوه به مادر و فرزند و عادت‌های معمول ایشان دارد.

مصرف ۳۰۰ میلیگرم قهوه  (معادل ۲ تا ۳ فنجان) در روز به مادر و نوزاد صدمه ای وارد نمی کند.

مضرات خوردن قهوه در زمان شیردهی

آیا کافئین باعث کاهش میزان شیر مادر می شود؟

هیچ تحقیق یا مدرکی دال بر این مساله که کافئین باعث کاهش میزان تولید شیر مادر می شود، وجود ندارد. در واقع، یک تحقیق اعلام کرده است که کافئین علاوه بر این که ترکیبات شیر مادر را تغییر نمی دهد بلکه تا حدودی سبب تحریک تولید شیر نیز می شود. حتی اگر کاهش میزان تولید شیر مادر در مواردی مشاهده شود، ممکن است دلیل آن کاهش دفعات شیردهی به نوزادان باشد و نه مصرف کافئین. با این وجود، بعضی تحقیقات نشان داده که مصرف مداوم و شدید کافئین می تواند سطح آهن موجود در شیر مادر را کاهش داده و باعث بروز کمبود آهن یا کم خونی در بعضی نوزادان شیرخوار شود.

به جای نوشیدنی های کافئینی از چه چیزی می توانم استفاده کنم؟

مصرف محصولات بدون کافئین مانند قهوه بدون کافئین، چای سبز بدون کافئین یا دمنوش ها گزینه بسیار خوبی میتواند برای مادران شیرده باشد. شما همچنین می توانید از آب های طعم دار همراه با یک برش لیمو، شیر نیمه چرب یا کم چربی و یا آب میوه های بدون قند استفاده نمایید. قهوه در شیردهی ؛ آیا قهوه باعث افزایش شیر مادر میشود همگی در .امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

حتما بخوانید : قهوه ماسالا برای لاغری

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

طبع قهوه تلخ سرد و خشک است و کالری یک فنجان قهوه تلخ ۲ تا ۵ کالری است.

قهوه تلخ باعث می‌شود کمتر احساس خستگی کنید و هشیاری شما را بالا می‌برد

. این خاصیت به خاطر وجود یک ماده‌ی محرک در قهوه به نام کافئین است که در واقع، رایج‌ترین ماده‌ی روان‌گردان در دنیا است.

کافئین یکی از معدود مواد طبیعی است که خاصیت چربی‌سوزی آن، در عمل، اثبات شده است.

کافئین، سیستم عصبی را تحریک می‌کند و این کار سبب می‌شود، سیگنال‌ شکستن چربی بدن به سلول‌ها فرستاده شود.

بنا به برخی دلایل، میزان ابتلا به دیابت نوع ۲ در کسانی‌ که قهوه مصرف می‌کنند، به طور چشمگیری پایین است.

نوشیدن قهوه احتمال ابتلا به آلزایمر را خیلی کم می کند.

طبق مطالعات انجام شده، مصرف قهوه خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را بین ۳۲ تا ۶۰ درصد کاهش می‌دهد.

ثابت شده است که قهوه می‌تواند در برابر سیروز، از کبد محافظت کند. کسانی‌ که هر روز ۴ فنجان یا بیشتر قهوه ‌می‌نوشند، ۸۰ درصد کمتر در معرض این بیماری هستند.

زنانی که هر روز ۴ فنجان یا بیشتر قهوه می‌خوردند، ۲۰ درصد کمتر دچار افسردگی می‌شوند.

قهوه، به ظاهر، مقابل انواعی از سرطان از جمله سرطان کبد و روده‌ی بزرگ، خاصیت دفاعی دارد.

سرطان کبد، سومین دلیل عمده‌ی مرگ در دنیا است، در حالی که سرطان روده بزرگ در رده‌ی چهارم قرار دارد.

مطالعات انجام شده با این افسانه که قهوه، خطر بیماری‌ قلبی را افزایش می‌دهد، مغایر است.

با در نظر گرفتن اینکه قهوه احتمال ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را کاهش می‌دهد، منطقی به نظر می‌رسد که منجر به افزایش عمر انسان شود.

قهوه در رژیم غذایی غربی، بزرگترین منبع آنتی‌اکسیدان‌ها‌ محسوب می‌شود.

آشنایی با دیگر خواص قهوه

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با قهوه

پس از آب قهوه به عنوان دومین نوشیدنی پرطرفدار جهان می باشد. خیلی از افراد عاشق بوی قهوه هستند ، طعم آن بی نظیر است

و خیلی از مردم دنیا قبل از حرکت به محل کار قهوه می نوشند. قهوه سرشار از آنتی اکسیدان می باشد و برای بهبود سلامتی مفید است.

قهوه تلخ از جمله قهوه های معمولی است که بدون اضافه کردن مواد افزودنی مثل شکر، شیر،خامه و یا طعم دهنده دم می شود.

بسیار از افراد وقتی طعم آن با زمانی که با مواد طعم دهنده امتحان کرده اند، مقایسه می کنند، از تلخی آن بیشتر لذت می برند.

در واقع برای بعضی افراد جزئی از رژیم شان به شمار می رود.

در مورد خواص قهوه تلخ، پژوهش‌هایی بسیاری انجام شده و محققان تردیدی ندارند که این دانه تیره رنگ، می‌تواند به حفظ سلامت مصرف کنندگانش کمک کند.

از نظر آنها قهوه میزان زیادی از ویتامین‌های گروه B را در خود جا داده و منیزیم موجود در آن هم احتمال ابتلا به آسم و بیماری‌های استخوانی را کمتر می‌کند.

قهوه دومین نوشیدنی پرطرفدار جهان پس از آب می باشد.

بوی شگفت انگیز قهوه با طعم تلخ و دلچسب آن سبب شده مردم بسیاری در سراسر ایران و جهان هر روز صبح خود را با این نوشیدنی جادویی آغاز کنند.

قهوه بیش از آن‌که یک نوشیدنی قهوه‌ای رنگ باشد یک ماده خوراکی مفید و سالم است که از دانه‌هایی به رنگ سبز به‌دست می‌آید.

درخت این نوشیدنی بین‌المللی قدیمی نخستین بار در قرن یازدهم میلادی توسط یک چوپان جوان اهل اتیوپی کشف شد

و دانه‌های قهوه حدود سال ۵۷۰ بعد از میلاد برای اولین بار کشت شد و مورد استفاده قرار گرفته است.

پای دانه‌های قهوه بعدها به عربستان، یمن، ترکیه و سپس به اروپا و آمریکا باز شد.

شاید برای‌تان جالب باشد که بدانید قهوه محبوب «موکا» نامش را از بندر «موکا» در یمن گرفته است که نخستین بار قهوه از آن‌جا به کشورهای دیگر صادر شد.

دانه‌های قهوه یمنی طعم شکلاتی داشتند و هنوز هم نوشیدنی‌های شکلاتی به نام «موکا» مشهور هستند.

نکته جالب دیگر این‌که در کشور اتیوپی هزاران نوع درخت قهوه وجود دارد که هنوز از آن‌ها بهره‌برداری نشده است.

قهوه برای تقویت حافظه

یکی از بخش های مهم انسان حافظه و مغز است ، برای تقویت حافظه می توانید از قهوه استفاده کنید.

قهوه را در روز به صورت مرتب میل کنید ، این کار باعث می شود تا حافظه بلند مدت شما تقویت شود.

خواص قهوه برای کاهش خطر سکته مغزی

کسانی که هر روز قهوه میل می کنند کمتر دچار سکته مغزی می شوند ، این نتایج تحقیقی است که در سال ۲۰۱۷ منتشر شده است.

شما می توانید با مصرف قهوه ریسک سکته مغزی را کاهش دهید.

قهوه برای کاهش خطر بیماری پارکینسون

کسانی که به صورت مرتب از قهوه استفاده می کنند بیست و پنج درصد کمتر به بیماری پارکینسون دچار می شوند. اگر می خواهید از این بیماری در امان باشید قهوه میل کنید.

قهوه برای یبوست

کسانی که از بیماری یبوست رنج می برند با مصرف قهوه دفع مدفوع آنها آسان تر انجام می شود.

مطالعات نشان می دهد مصرف قهوه احتمال یبوست در افراد را کاهش می دهد.

جهت مشاوره خرید سیر سیاه دکتر بیز اینجا کلیک کنید

خواص قهوه برای پیشگیری از نقرس

نقرس یک بیماری است که به دلیل زیاد بودن اسید اوریک خون ایجاد می شود. مصرف ۶ فنجان قهوه در طول روز باعث کاهش ۶۰ درصدی بیماری نقرس می شود.

قهوه برای کاهش خطر حمله قلبی

تحقیقاتی که در کشور سوئد انجام شده است نشان می دهد که نوشیدن قهوه حمله قلبی را کاهش می دهد

آن هم به دلیل وجود آنتی اکسیدان های موجود در قهوه می باشد.

خواص قهوه برای کاهش خطر سرطان پروستات

نوشیدن قهوه خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد ، چرا که ترکیبات موجود در قهوه التهاب بدن را کم کرده و سطح انسولین خون را تنظیم می کند.

خواص قهوه بدون کافئین

قهوه دی کف بهترین جایگزین برای افرادی است که نمی توانند کافئین مصرف کنند.

قهوه بدون کافئین حاوی آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی است.

اسید هیدروکرینامیکی و پلی فنل ها از اکسیدان های اصلی موجود در قهوه هستند.

آنتی اکسیدان آن ۱۵ درصد کمتر از قهوه معمولی است.

کاهش ۷ درصدی ابتلا به دیابت نوع دو با مصرفقهوه بدون کافئین امکان پذیر است.

قاین قهوه با کاهش آنزیم های کبد از آن محافظت می کند.

کاهش مرگ زودرس و ناشی از سکته های قلبی و مغزی از دیگر فواید قهوه بدون کافئین می باشد.

می توانید با نوشیدن این نوع قهوه از زوال عقل در اثر افزایش سن جلوگیری کنید.

مصرف روزانه و در زمان های مناسب آن موجب داشتن پوستی زیبا و بدون چروک می گردد

که علت آن هم به دلیل وجود آنتی اکسیدان ها است که با رادیکال های آزاد مبارزه و از پوست محافظت می کنند.

کسانی که با نوشیدن قهوه دچار رفلاکس اسید معده و سوزش سردل می شوند می توانند از آن استفاده کنند تا سوزش کمتری را احساس کنند.

 

خواص قهوه برای زنان

نتایج تحقیق‌ها نشان می‌دهد زنانی که هر روز بیشتر از ۴ فنجان قهوه می‌نوشند، ۲۰ درصد کمتر از دیگران افسردگی می‌گیرند.

دلیل این اتفاق ساده است. مصرف کافئین بر سیستم عصبی مرکزی تاثیر می‌گذارد و سطوح دوپامین را بالا می‌برد.

همچنین زنانی که قهوه می نوشند، شواهدی از کاهش خطر بیماری قلبی را نشان داده اند.

زنان بعد از گذر از یائسگی در معرض این بیماری قرار می گیرند ولی مصرف قهوه تلخ احتمال ابتلا به بیماری را خیلی کم می کند.

تحقیقات نشان داده است که نوشیدن قهوه به مدت ۱۸ تا ۲۴ سال، با ۲۰ درصد کاهش خطر مرگ‌ و میر در مردان و ۲۶ درصد در زنان، همراه است.

زنانی که قهوه می‌خورند، کمتر به بیماری‌های قلبی دچار می‌شوند.

مطالعات نشان داده که قهوه تلخ می تواند خطر ابتلا به سرطان آندومتر در زنان را کاهش دهد.

اما توجه داشته باشید که

کافئین موجب گشاد شدن رگ‌های خونی می‌شود که در نتیجه ممکن است سینه‌هایتان را ملتهب و دردناک کند،

چیزی شبیه علائم سندرم پیش از قاعدگی. تصور کنید هر روز دچار سندرم پیش از قاعدگی شوید! اصلاً جالب نیست.

خوب است بدانید مطالعه‌ای نشان داد ۶۱ درصد از خانم‌هایی که درد سینه داشتند با ترک کافئین، دردشان کمتر شد.

حالا که دانستید کافئین می‌تواند برای سینه‌هایتان مشکل ایجاد کند، نکات بیشتری را برایتان می‌گوییم که باید مدنظر داشته باشید.

مصرف کافئین ارتباط بسیار قوی با شدت علائم سندرم پیش از قاعدگی دارد و این موضوع را پژوهش‌ها نیز اثبات کرده‌اند.

هر چه کافئین بیشتری مصرف کنید، علائم سندرم پیش از قاعدگی‌تان هم بدتر خواهد بود.

دلیلش هم این است که کافئین موجب اضطراب می‌شود، اضطراب موجب استرس می‌شود و استرس هم می‌تواند علائم این سندرم را شدیدتر کند.

علائم سندرم پیش از قاعدگی شامل حساس شدن یا دردناک شدن سینه‌ها تقریباً ۲ هفته قبل از شروع قاعدگی روی می‌دهد،

یعنی از شروع تخمک‌گذاری تا شروع قاعدگی. افزودن اثرات کافئین به این علائم،

چیزی می‌شود که شما خودتان به عنوان یک خانم خوب می‌دانید چیست!

بنابراین اگر دوست دارید علائم سندرم پیش از قاعدگی‌تان را کاهش دهید،

باید مصرف کافئین را در این روزهای دردناک کنار بگذارید که این می‌تواند یکی از تغییرات لازم در سبک زندگی سالم باشد.

یادتان باشد که باید به هوستان برای خوردن شکلات هم غلبه کنید چون شکلات هم کافئین دارد.

خواص قهوه برای آقایان و بچه دار شدن

محققان هشدار دادند مصرف قهوه در مردان می‌تواند شانس موفقیت آمیز بودن درمان ناباروری در زوج‌ها را از بین ببرد.

در واقع محققان هیچ اثر نامطلوبی از کافئین روی حجم، تعداد، غلظت یا تحرک اسپرم پیدا نکردند.

اما یکی از مطالعات نتیجه متفاوتی داشت و آنها دریافتند مردانی که بیشتر از ۴ فنجان در روز قهوه می‌نوشند،

کافئین تاثیر نسبتا بالایی روی شکل اسپرم آنها می گذارد.

گفتنی است، مراهمیت  در او بر هیچ کس پوشیده نیست. انتظار می‌رود که مادران باردار در دوران بارداری مراقب رژیم غذایی خود باشند، حتی اگر شرایط مطلوبی دارند. اما آیا این پرهیز پس از تولد نوزاد نیز ادامه دارد؟ آیا پس از ۹ ماه مراقبت و تبعیت از رژیم غذایی خاص می‌توان با تولد نوزاد طبق عادات غذایی سابق خود زندگی کرد؟ غالبا خانم‌ها در دوران بارداری تمام تلاش خود را می‌کنند که تا حد ممکن از تبعیت کنند. درباره مادرانی که به کودکان خود شیر می‌دهند این نگرانی و مراقبت در دوران شیردهی همچنان باقی است. یکی از سؤالات متداول، نوشیدن قهوه یا نسکافه در دوران شیردهی ، و یا سایر نوشیدنی های کافئین دار مانند کاپوچینو یا کافه لاته در دوران شیردهی است که در ادامه به آن دقیق‌تر پرداخته می‌شود.

بیشتر بخوانید

تغذیه کودک با شیر مادر مزایای بسیار و معایب اندکی دارد. از معایب این نوع تغذیه می‌توان به محرومیت مادر از بعضی غذاها در دوران شیر‌دهی اشاره کرد. حتما حکایت‌های بسیاری از زبان مادربزرگ‌ها درباره تاثیر استفاده مادر از غذاهای خاص در دوران شیر‌دهی بر نوزاد شنیده‌اید، برای مثال مصرف کلم باعث ایجاد گاز در معده نوزاد می‌شود‌ و نوشیدن قهوه موجب می‌شود که نوزاد تمام شب بیدار بماند.

پس آیا مصرف قهوه را باید به کلی تا انتهای دوران شیردهی قطع کرد؟

سؤال اکثر مادران این است که، با علم بر اینکه تنها چند جرعه از قهوه‌ای که مادر می‌نوشد از طریق شیر به فرزندش منتقل می‌شود، آیا همچنان درباره نوشیدن قهوه در دوران شیردهی جای نگرانی هست؟

پاسخ این است که نه. با توجه به اینکه مقدار بسیار اندکی از قهوه وارد شیر مادر می‌شود، تقریبا جای هیچ نگرانی نیست. البته نوشیدن قهوه در دوران شیردهی مشروط بر اینکه کنترل‌شده و به مقدار کم باشد برای کودک شما مشکلی ایجاد نمی‌کند و این در صورتی است که سن کودک بیشتر از سه ماه باشد‌. پس از گذشت سه ماه، شما مجازید به نوشیدن قهوه در دوران شیردهی، اما نوشیدن قهوه باید متعادل باشد. حال به بررسی اثرات نوشیدن قهوه در دوران شیردهی پرداخته می‌شود.

بیشتر بخوانید

بنا بر دلایلی کافئین بر هر کودک تاثیری متفاوت دارد

اول از همه اینکه هر آنچه شما در دوران بارداری انجام دهید در کودک نهادینه می‌شود، اما نه آن‌طور که فکرش را می‌کنید. در حقیقت، چنانچه در دوران بارداری خود کمی قهوه نوشیده باشید، به احتمال قوی کودک شما پس از تولد به نوشیدن قهوه و عکس‌العمل کمتری نشان می‌دهد. در هر صورت، اگر فکر می‌کنید که در دوران بارداری کاملا از نوشیدن قهوه پرهیز کرده‌اید، ننوشیدن قهوه در دوران بارداری موجب می‌شود کودک شما نسبت به اینکه در دوران شیردهی قهوه بنوشید حساسیت بیشتری نشان دهد.

دوم اینکه کودکانی که کمی بزرگ‌تر شده‌اند، نسبت به کودکان زیر شش ماه، حساسیت کمتری از خود درباره قهوه نوشیدن مادر نشان می‌دهند. بنابراین اگر متوجه شدید که کودک شما نسبت به قهوه‌ای که می‌نوشید حساسیت نشان می‌دهد، مصرف آن را به چند ماه بعد موکول کنید تا مطمئن شوید نوزاد به آن حساسیت ندارد. طبق اظهارات مرکز تحقیقات سلامت نوزادان، کودکان بعد از گذشت سه ماه قادرند کافئین موجود در قهوه را جذب و دفع کنند و هرچه بزرگ‌تر می‌شوند راحت‌تر می‌توانند به هضم و دفع این ماده بپردازند.

بیشتر بخوانید:

مؤسسه شیردهی استرالیا چنین اظهار می‌دارد که  تا قبل از شش ماهگی فرایند جذب و دفع کافئین هنگام قهوه نوشیدن مادر در دوران شیردهی ممکن است تا ۱۶۰ ساعت به طول بینجامد (بیش از ۶ روز) و به مادران در این باره هشدار می‌دهد. این در حالی است که زمان این فرایند پس از شش ماهگی به ۳ تا ۷ ساعت کاهش می‌یابد.

نوشیدن قهوه در دوران شیردهی تا چه میزان مجاز است؟

تنها یک درصد از کافئینی که مادر می‌نوشد از طریق جریان خون وارد شیر مادر می‌شود. پس از گذشت یک ساعت از نوشیدن قهوه، بالاترین میزان کافئین در شیر مادر موجود است. اینکه حد مجاز مصرف قهوه در روز چقدر است بستگی به مادر و فرزند دارد. اگر فرزند شما فرایند جذب و دفع قهوه را در کمترین زمان و به‌درستی انجام می‌دهد، در نتیجه تاثیرات منفی قهوه کمتر است.

چنین گفته می‌شود که نوشیدن قهوه در دوران شیردهی و بارداری باید به گونه‌ای باشد که در هر روز افزون بر ۳۰۰ میلی‌گرم کافئین وارد بدن نشود (حدود دو فنجان در روز که بسته به نوع دم کردن کمی متغیر است). مؤسسه سلامت کودکان (وابسته به آکادمی اطفال آمریکا) چنین عنوان می‌کند که نوشیدن قهوه در دوران شیردهی، چنانچه بافاصله باشد و در طی روز صرف شود، تا سه فنجان در روز مشکلی ایجاد نمی‌کند و میزان کافئین موجود در ادرار کودک بسیار ناچیز خواهد بود.

براساس تجربیات شخصی گروهی از مادران، نوشیدن کمی قهوه در دوران بارداری و بعد از آن، مخصوصا در زمستان، فرزندان آن‌ها را به نظر آرام‌تر و قابل کنترل‌تر می‌کند. اگرچه نوشیدن قهوه در دوران شیردهی در مادرانی که به ندرت قهوه مصرف می‌کنند منجر به بی‌قراری فرزند در کل روز می‌شود.‌ بنابراین نتیجه این است که میزان مصرف قهوه به مادر و فرزند و عادت‌های معمول ایشان بستگی دارد.

اثرات قهوه روی شیر مادر

کافئین محرکی ضعیف است و، براساس گزارش‌های مادران، تاثیر آن روی فرزندان آنها متفاوت است. از جمله این اثرات می‌توان به بی‌خوابی و بی‌قراری کودکان اشاره کرد. در بعضی مادران، نوشیدن قهوه در دوران شیردهی موجب افزایش شیر می‌شود‌. طبق گزارش‌های کلی و براساس تحقیقات انجام‌شده در سال ۱۹۹۴، مصرف مستمر قهوه ممکن است موجب کاهش میزان آهن موجود در شیر مادر شود.

بیشتر بخوانید:

کافئین نهفته

در نظر داشته باشید که تنها قهوه نیست که کافئین دارد. بسیاری از نوشیدنی‌های انرژی‌زا، انواع نوشابه، چای و حتی شکلات‌ها هم کافئین دارند. البته میزان کافئین موجود در چای و شکلات بسیار کمتر از میزان کافئین قهوه است‌. اگر طی روز چند فنجان قهوه می‌نوشید و علاوه بر آن شکلات، فنجانی چای یا قوطی‌ای نوشابه انرژی‌زا هم مصرف می‌کنید، در واقع میزان مصرف کافئین در دوران شیردهی خود را افزایش داده‌اید.

برخی از مشتری ها اقدام به خرید قهوه گانودرما برای زگیل تناسلی کرده اند که دسترسی به محصول را برای عموم آسان کرده است.

چگونه بر اعتیاد خود به قهوه غلبه کنید؟

اگر کودک شما به نوشیدن کم قهوه در دوران شیردهی عکس‌العمل منفی نشان نمی‌دهد، می‌توانید به نوشیدن آن ادامه دهید. البته توجه داشته باشید که در مصرف آن جانب احتیاط را نگه دارید. تا حد ممکن مصرف قهوه را کاهش دهید تا اطمینان حاصل کنید که فرزند شما در اثر قهوه نوشیدن شما دچار پرتحرکی یا بی‌قراری نمی‌شود. این مشکل را می‌شود با رعایت تعادل در نوشیدن قهوه به‌راحتی حل کرد.

از نوشیدن مداوم اسپرسو خودداری کنید، حتی اگر احساس می‌کنید تنها چیزی است که پس از تحمل چندین شب بی‌خوابی به شما کمک می‌کند تا بیدار بمانید. چنانچه میزان مصرف کافئین شما بسیار زیاد است، سعی کنید میزان مصرف آن را در چند هفته و به‌تدریج کاهش دهید.

چنانچه تصمیم به کاهش مصرف کافئین گرفتید، همچنان مصمم بر تصمیم خود استوار باشید، حتی اگر علائمی همچون سردرد گریبان‌گیرتان شد. در صورتی که پس از کاهش مصرف هنوز در فرزند خود علائمی ناشی از مصرف بیش از اندازه کافئین موجود در رژیم غذایی خود مشاهده می‌کنید، در نظر داشته باشید که چند روز طول می‌کشد تا کودک شما رفتارش عادی شود. چراکه هنوز مقداری کافئین در سیستم گردش خون کودک شما موجود است.

میزان کافئین موجود در قهوه بسته به نوع آن متفاوت است. بنابراین برای کاهش مصرف کافئین می‌توانید نوع قهوه خود را تغییر دهید. اگر صرفا از نوشیدن قهوه لذت می‌برید، بهتر است از قهوه‌های بدون کافئین استفاده کنید.

بیشتر بخوانید:

آیا نوشیدن قهوه سبز در دوران شیردهی مجاز است؟

قهوه سبز یکی از مواد غذایی پرطرفدار در محسوب می‌شود. اگرچه میزان کافئین موجود در قهوه سبز بسیار کمتر از قهوه معمولی است، نکته مهم این است که مصرف آن همچنان باید کنترل شود. تحقیقات پزشکی در حال حاضر نتایجی مبنی بر اثر منفی قهوه سبز بر شیردهی و بارداری نشان نمی‌دهند. در عین حال، هیچ شاهدی دال بر بی‌خطر بودن قهوه سبز در دوران شیردهی و بارداری در دست نیست. به همین دلیل، بهتر است بیشتر از دو فنجان قهوه سبز در دوران شیردهی و بارداری مصرف نشود. از غافل نشوید. در عین حال، پیش از مصرف قهوه سبز، بهتر است با پزشک متخصص خود صحبت کنید.

به جای نوشیدنی‌های کافئین‌دار از چه گزینه‌های دیگری می‌توانید استفاده کنید؟

محصولات بدون کافئین یا دی‌کف مانند قهوه بدون کافئین، چای سبز دی‌کف یا و جوشانده‌ها انتخاب‌هایی عالی برای شما محسوب می‌شوند. آب طعم‌دار به همراه برشی لیمو، شیر بدون چربی یا کم‌چرب یا نوشیدنی بدون الکل و بدون شکر اسکواش نیز از موارد خوشمزه و دلخواهی‌اند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. به جای کاکائو یا شکلات داغ، که سرشار از کافئین‌اند، نوشیدنی مالت داغ را جایگزین کنید.

نوشیدن چند فنجان قهوه در طول روز مجاز است؟

آکادمی پزشکی اطفال آمریکا به مادران شیرده توصیه می‌کند که بیشتر از سه فنجان قهوه در طول روز ننوشند. این در حالی است که مؤسسات دیگری هم هستند که نوشیدن پنج فنجان قهوه در طول روز را بدون خطر می‌دانند.

چگونه میزان کافئین دریافتی از طریق قهوه یا چای را محدود کنید؟

استفاده از نوشیدنی‌های اسپرسو مانند لاته یا قهوه فوری انتخاب هوشمندانه‌ای است. این نوشیدنی‌ها نسبت به قهوه‌های دمی معمولی کافئین کمتری دارند. در مورد چای، سعی کنید چای را در زمان کمتری دم کنید. یا اگر از چای کیسه‌ای استفاده می‌کنید، آن را به مدت کمتری درون آب جوش غوطه‌ور سازید. همان‌طور که گفته شد، می‌توانید از قهوه یا چای بدون کافئین یا دی‌کف نیز استفاده کنید.

آیا استفاده از نوشیدنی‌های انرژی‌زای حاوی کافئین در طول مدت شیردهی ایمن است؟

توصیه می‌شود که مصرف چنین نوشیدنی‌هایی را به طور کلی قطع کنید، چراکه سرشار از کافئین‌اند.

آیا مصرف عصاره دانه قهوه برای مادران شیرده خطرناک است؟

عصاره دانه قهوه سبز فراورده‌ای گیاهی و هومیوپاتیک است که در پایین آوردن فشار خون و کاهش وزن بدن تاثیر دارد. تاکنون هیچ مطالعه‌ای درباره ایمنی مصرف این محصولات برای مادران شیرده انجام نشده است. اما لازم است قبل از استفاده چند نکته را مد نظر داشته باشید.

در صورتی که عصاره دانه قهوه سبز در دوزهای ۴۳، ۹۳ یا ۱۸۵ میلی‌گرم مصرف شود، حاوی کافئین خواهد بود. هرچه دوز مصرف این عصاره بیشتر شود، میزان کافئین موجود در آن هم بیشتر خواهد شد. بنابراین، در استفاده از چنین محصولی، دوزهای پایین آن را ترجیح دهید. اگر نوزاد شما نسبت به دوز پایین هم واکنش نشان داد، از مصرف کافئین خودداری کنید.

کلام آخر

برای این که با مشکل مواجه نشوید از نوشیدن قهوه در دوران شیردهی بپرهیزید. اگر در دوران شیردهی تصمیم به نوشیدن قهوه یا انواع دیگر غذاهای حاوی قهوه دارید مصرف آن را به تدریج شروع کنید و اجازه بدهید که کمی نوزاد شما بزرگ‌تر شود و پس از مصرف این مواد غذیی به نوع واکنش فرزند خود توجه کنید تا در صورت بروز واکنش منفی متوجه آن شوید.