فواید و کاربردهای اسانس شکلات در تهیه بستنی و نوشیدنیهای شکلاتی
وقتی حرف از بستنی شکلاتی و نوشیدنی های شکلاتی می زنیم یکی از جذاب ترین مواد اولیه ای که به کار می آید اسانس شکلات خوراکی است. این اسانس نه تنها عطر و طعم قوی و طبیعی شکلات را به محصول نهایی منتقل می کند بلکه امکان ایجاد تجربه های خاص و متفاوت را برای تهیه کننده و مصرف کننده فراهم می کند. در این مقاله قرار است که با زبانی خودمانی و تجربه محور فواید و کاربردهای این اسانس جذاب را در تهیه بستنی و نوشیدنی های شکلاتی بررسی کنیم. اگر شما هم از علاقه مندان به این طعم دلپذیر هستید تا انتها همراه باشید و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید!
چرا باید از اسانس شکلات خوراکی استفاده کنیم؟
یکی از دغدغه های اصلی در تهیه بستنی و نوشیدنی های شکلاتی خانگی دسترسی به طعمی مشابه محصولات صنعتی است. خب بدون استفاده از مواد افزودنی خاص دست یابی به چنین طعمی کمی سخت است. اسانس شکلات یکی از همون موادیه که می تونه به شما کمک کنه بدون اینکه مواد مصنوعی و شیمیایی زیادی وارد محصولتون کنید طعم قوی و طبیعی به دست بیارید.
یکی از مهم ترین ویژگی های اسانس شکلات خوراکی غلظت بالای عطر و طعمه. با استفاده از چند قطره می تونید بوی خوش و طعم فوق العاده شکلات رو در محصولتون حس کنید. حتی اگه از شکلات ذوب شده هم استفاده می کنید اضافه کردن کمی اسانس باعث میشه که عطر و طعم شکلات توی محصول نهایی به شدت قوی تر بشه.
کاربرد اسانس شکلات در تهیه بستنی
در تجربه ای که من از درست کردن بستنی های شکلاتی داشتم همیشه با دو مشکل اصلی مواجه بودم : یکی اینکه شکلات های استفاده شده عطر قوی ای به بستنی نمی دادن و دوم اینکه ترکیب بافت بستنی بعد از استفاده از شکلات ها به هم می ریخت و بستنی به شدت سنگین و چسبنده می شد.
استفاده از اسانس شکلات به شدت این مشکلات رو کاهش داد. اسانس به جای اینکه به بافت بستنی آسیب بزنه فقط طعم و بوی خوشایندی رو اضافه می کنه. توی این حالت دیگه نیازی نیست حجم زیادی شکلات مصرف بشه تا بوی دلپذیرش حس بشه و با اضافه کردن چند قطره از اسانس همون طعم رو دریافت می کنید. به این شکل بستنی سبک تر و با کیفیت تری خواهید داشت.
تجربه ی ناموفق : یه بار تصمیم گرفتم از شکلات واقعی بیشتری توی بستنی استفاده کنم و نتیجه چی شد؟! بستنی ای که حتی از دهن قوی ترین شکلات دوست ها هم زیادی بود. استفاده از شکلات بیشتر حتی اگر کیفیت بالایی داشته باشه لزوماً نتیجه بهتری نمی ده. اضافه کردن اسانس اینجاست که مثل یک نجات دهنده وارد می شه.
چطور اسانس شکلات به نوشیدنی ها جادو می بخشد؟
همه ی ما عاشق یه لیوان نوشیدنی گرم شکلاتی توی زمستون یا یک آیس چاکلت خنک توی تابستون هستیم. اما خیلی وقت ها به طعم دلخواه نمی رسیم. دلیلش چیه؟ توی نوشیدنی ها بافت شکلات پودر شده یا ذوب شده خیلی راحت ته نشین میشه و از طرفی هم به همه ی نوشیدنی نمی رسه.
تجربه من میگه که با اضافه کردن اسانس شکلات به نوشیدنی ها نه تنها از این مشکلات خبری نیست بلکه عطر و طعم خیلی یکنواخت و خوبی توی همه ی قسمت های نوشیدنی پخش میشه. یک بار که تصمیم گرفتم توی آیس چاکلت از اسانس استفاده کنم واقعاً نتیجه متفاوت بود. نوشیدنی طعمی یکدست و قوی داشت و به هیچ وجه احساس نشد که شکلات از نوشیدنی جدا شده.
نکات مهم در استفاده از اسانس شکلات
- اندازه مهمه : یادتون باشه که اسانس ها به شدت غلیظ هستن. استفاده بیش از حدشون می تونه طعم مصنوعی به محصول بده. پس با یک تا دو قطره شروع کنید.
- ترکیب با مواد دیگه : اسانس رو می تونید با شیر خامه یا حتی توی ترکیب شکر و کره اضافه کنید تا به یکدستی طعم کمک کنه.
- توجه به برند : همه ی اسانس های موجود در بازار کیفیت یکسانی ندارن. پس حتماً قبل از خرید از کیفیت و اصالت برند اطمینان حاصل کنید.
چند دستور کاربردی
بستنی شکلاتی با اسانس
مواد لازم :
- شیر : ۲ لیوان
- خامه : ۱ لیوان
- شکر : ۱/۲ لیوان
- اسانس شکلات : ۲ قطره
- پودر کاکائو : ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه : شیر خامه و شکر رو با هم مخلوط کنید. بعد از اینکه کاملاً یکدست شد اسانس و پودر کاکائو رو اضافه کنید و حسابی هم بزنید. حالا مخلوط رو توی دستگاه بستنی ساز بریزید و بعد از حدود نیم ساعت بستنی نرم و خوش طعم شما آمادست.
نوشیدنی شکلاتی داغ با اسانس
مواد لازم :
- شیر : ۱ لیوان
- پودر کاکائو : ۱ قاشق غذاخوری
- شکر : ۱ قاشق چای خوری
- اسانس شکلات : ۱ قطره
طرز تهیه : شیر رو گرم کنید و شکر و پودر کاکائو رو بهش اضافه کنید. وقتی خوب حل شد یک قطره از اسانس شکلات رو اضافه کنید و حسابی هم بزنید. نوشیدنی شما آمادست.
چند سوال رایج
آیا می تونم به جای اسانس از شکلات واقعی استفاده کنم؟ بله اما حتماً باید توجه داشته باشید که شکلات های واقعی ممکنه توی محصولات بافت سنگینی ایجاد کنن یا به خوبی توی نوشیدنی ها حل نشن.
چند قطره اسانس شکلات برای تهیه یک لیتر بستنی کافیه؟ معمولاً بین ۲ تا ۴ قطره بسته به شدت طعم مورد نظر کافیه. اگر طعم قوی تر می خواید به تدریج مقدار رو اضافه کنید.
چطور می تونم از طعم مصنوعی جلوگیری کنم؟ با توجه به اینکه اسانس ها غلیظ هستن استفاده ی زیاد از حدشون می تونه باعث ایجاد طعم مصنوعی بشه. پس همیشه با مقدار کم شروع کنید.
نتیجه گیری
در نهایت اسانس شکلات خوراکی می تونه به شما کمک کنه که بستنی ها و نوشیدنی های شکلاتی خوش عطری داشته باشید بدون اینکه به مشکلاتی مثل حل نشدن شکلات یا سنگین شدن محصول نهایی برخورد کنید. اگر شما هم تجربه ی مشابهی داشتید خوشحال می شم که در بخش نظرات تجربه تون رو به اشتراک بذارید.
ویژگی |
اسانس شکلات خوراکی |
شکلات ذوب شده |
حل شدن در مایع |
به خوبی حل می شود |
گاهی به خوبی حل نمی شود |
عطر و طعم |
غلیظ و یکنواخت |
ممکن است پراکنده باشد |
بافت |
تغییر نمی کند |
می تواند سنگین شود |
خیلی جالب بود اما من یه بار که از اسانس استفاده کردم احساس کردم طعمش خیلی مصنوعی شد. کسی می دونه چطور میشه مقدار مناسبی استفاده کرد؟
مرسی از توضیحات. من همیشه مشکل داشتم که شکلات خوب توی نوشیدنی ها حل نمیشه. حتماً دفعه بعد از اسانس استفاده می کنم امیدوارم نتیجه خوبی بگیرم.
نمی دونم چرا وقتی من از اسانس شکلات توی بستنی استفاده کردم بعد از مدتی بوی شکلات از بین رفت. به نظرتون مشکل چیه؟ شاید کم ریختم؟
توضیحاتتون عالی بود اما یه سوال! آیا میشه از این اسانس توی کیک های شکلاتی هم استفاده کرد یا فقط برای بستنی و نوشیدنی مناسبه؟