آمار جانباختگان حوادث جاده ای به ۲۰ هزار نفر در سال رسید

آمار جانباختگان حوادث جاده ای به ۲۰ هزار نفر در سال رسید

به گزارش خبرگزاری ایران تودی، محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت در نشست دو روزه کشوری سلامت مادران و جوانی جمعیت، با تاکید بر این که موضوع جوانی جمعیت، موضوعی فرابخشی و ملی است، اظهار کرد: حدود ۷۰ درصد مشکلات حوزه سلامت خارج از این حوزه شکل می‌گیرد و چنانچه هماهنگی‌های بین بخشی و فرابخشی وجود نداشته باشد، این مشکلات باقی می‌ماند.

وی افزود: سالیانه ۲۰ هزار جوان را بر اثر تروما از دست می‌دهیم، در تعطیلات هفته گذشته ۴۰۰ جوان در حوادث جاده‌ای جان خود را از دست دادند؛ این موضوع یکی از مسائل آسیب رسان به جمعیت کشور محسوب می‌شود که باید در کانون توجه قرار گیرد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه جوانی جمعیت، موضوعی جامع و فراملی است، افزود: ۱۲ سال قبل ۲۸ هزار نفر در حوادث جاده‌ای جان خود را از دست دادند و با تمهیداتی که انجام شد، سه سال قبل این آمار به ۱۴ هزار نفر رسید و از سه سال قبل تاکنون بازهم این آمار افزایش پیدا کرد و به ۲۰ هزار نفر در سال رسید.

 ظفرقندی ادامه داد: اگر جاده‌ها و اتومبیل‌ها اصلاح و سایر مشکلات در مقوله تصادفات حل نشوند، کار حوزه بهداشت و درمان سخت می‌شود.

وزیر بهداشت ضمن تاکید بر نگاه سیستماتیک در حوزه جوانی جمعیت، گفت: در نظر داریم که یک تولیت قوی، سیستماتیک و همه جانبه برای موضوع جوانی جمعیت ایجاد کنیم و این کار را با حمایت رییس جمهور عملیاتی می‌کنیم. اگر بخش‌های اثرگذار در حوزه جمعیت بر اساس ۷۳ ماده قانون جوانی جمعیت به وظایف خود عمل کنند، مشکل جوانی جمعیت در آینده‌ای نزدیک برطرف می‌شود.

وی با بیان این که با توجه به کاهش نرخ رشد جمعیت کشور، باید برای حل مسائل اثرگذار بر افزایش جمعیت اقدام کنیم، افزود: حل بخش عمده‌ای از این مسائل بر عهده وزارت بهداشت است و اقدامات باید به نحوی باشد که به نرخ رشد قابل توجهی دست یابیم.

وزیر بهداشت تاکید کرد: اگر در حوزه جوانی جمعیت به موقع اقدام نکنیم، در سال‌های آینده، ایران سالمندترین کشور دنیا و منطقه خواهد شد و آینده کشور دچار آسیب می‌شود.

وی گفت: تمام مجموعه ها، ارگان‌ها و وزارتخانه‌هایی که می‌توانند در موضوع جوانی جمعیت دخیل باشند، باید برای حل مسائل، مشکلات و چالش‌های مرتبط با جمعیت گام بردارند.

وزیر بهداشت یادآور شد: آینده اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور در گرو موضوع جمعیت و جوانی آن است. کشور در مسیر سالمندی قرار گرفته و طی سال‌های آینده اغلب جمعیت کشور جزو جمعیت سالمند به حساب می‌آیند و این موضوع سبب بروز مشکلات برای کشور می‌شود.

نقش موثر بهورزان در حوزه جوانی جمعیت

وی با تاکید بر نقش موثر بهورزان در حوزه جوانی جمعیت، اظهار کرد: مشکلات مادران در اقصی نقاط کشور باید شناسایی شود و نظارت قوی در ابعاد مختلف در حوزه جوانی جمعیت صورت گیرد. شبکه بهداشت و درمان نیز باید به طور ویژه به موضوع جوانی جمعیت بپردازد.

 ظفرقندی در پایان ضمن تاکید بر حل چالش‌های مرتبط به حوزه سقط جنین، تصریح کرد: خوشایند سازی زایمان طبیعی و تکریم مادران نیز یکی از ابعاد در حوزه فرزندآوری است؛ در دنیا در حوزه تجربه خوشایند زایمان طبیعی کار‌های خوبی انجام شده که باید امکانات آن در کشور ما نیز فراهم شود.

 انتهای پیام/