علمی و پزشکی

تامین سریع ماده موثره تولید «کوآموکسی‌کلاو»

در بیانیه سازمان غذا و دارو آمده است: پس از اقدامات انجام شده برای اطمینان و تسهیل دسترسی مردم به دارو، تامین ماده موثره تولید داروی «کوآموکسی‌کلاو» با سرعت بیشتری انجام می‌شود.

به گزارش ایران تودی، از ابتدای مهرماه سال جاری مشکل کمبود آنتی بیوتیک به ویژه آنتی بیوتیک برای کودکان و همچنین برخی مسکن ها در کشور مطرح شد. همزمان با شیوع آنفولانزا در کشور و افزایش بی رویه مصرف این داروها، بسیاری از بیماران و حتی مراکز درمانی در تهیه آنها با مشکل مواجه شدند. مشکلی که متاثر از بحث هایی چون مالیات بر ارزش افزوده 9 درصدی با ارز اسمی، مشکل تامین نقدینگی صنعت داروسازی، امتناع شرکت های تولیدی به بهانه لغو ارز ترجیحی و برابری نکردن قیمت های جدید است. با توجه به افزایش نرخ ارز برای تامین مواد اولیه و افزایش هزینه های مربوط به تولید محصولات دارویی، عدم صداقت برخی شرکت های بیمه در پرداخت مطالبات داروخانه ها و…

در نهایت با بحث کمبود دارو، تغییراتی در سازمان غذا و دارو ایجاد شد و اقداماتی برای رفع کمبود دارو انجام شد. کاهش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده دارو، فعال سازی سه شیفت در صنعت تولید آنتی بیوتیک و مسکن و همچنین واردات دارو برای رفع سریع کمبود دارو و…

افزایش تولید و عرضه آنتی بیوتیک و مسکن در بازار

در این راستا بحث افزایش عرضه آنتی بیوتیک ها و مسکن ها مطرح شده و بر اساس اعلام سازمان غذا و دارو، تولید داخلی نیز علاوه بر افزایش واردات برای تامین داروهای مورد نیاز بازار افزایش یافته است. به طور قابل ملاحظه. به طوری که به گفته مقامات سازمان غذا و دارو، عرضه آنتی بیوتیک ها و مسکن ها در داروخانه های سراسر شهر در ماه گذشته بیش از دو برابر شده است. بدین ترتیب در مهرماه سال جاری 4.5 میلیون سوسپانسیون آنتی بیوتیک به بازار عرضه شد. در ماه نوامبر این تعداد به 8.5 میلیون دستگاه رسید. همچنین 1.5 میلیون واحد شربت و سوسپانسیون استامینوفن در مهرماه روانه بازار شد و این رقم در آبان ماه به 6 میلیون رسید. در عین حال تولید و عرضه سوسپانسیون ایبوپروفن در مهرماه به 300 هزار دستگاه رسید که در آبان ماه به 2.4 میلیون دستگاه افزایش یافت.

به دلیل کمبود دارو در کشور، موجودی 52 نام افزایش یافت

بر این اساس سازمان غذا و دارو چندی پیش از افزایش موجودی چند نام به دلیل کمبود دارو و در پی اقدامات انجام شده برای تامین نیاز بازار و تسهیل دسترسی مردم به دارو خبر داد. مواد مخصوصاً سوسپانسیون ها آنتی بیوتیک ها، ایبوپروفن، استامینوفن و غیره. 52 انبار دارو در میان داروهای دارای کمبود افزایش یافت.

تحویل سریع ماده موثر تولید “کوآموکسی کلاو”.

در پی این اقدامات، این سازمان از عرضه سریع ماده موثره در تولید کوآموکسی‌کلاو برای اطمینان از دریافت داروی مورد نیاز مردم خبر داده است. لازم به ذکر است که اکثریت کوآموکسی کلاو در کشور توسط شرکت مواد اولیه شیمیایی دارویی دارو پارسه تولید می شود. در عین حال با توجه به موجودی کم کلاو در کشور و طولانی بودن فرآیند حمل دریایی که چندین ماه به طول می انجامد. بیش از 12 تن مواد واسطه ای مورد نیاز برای کنترل مخاطرات حمل و نقل هوایی طی چند روز آینده در بسته بندی های ویژه وارد کشور می شود. به اطلاع می رساند با همکاری و تلاش معاونت بین الملل وزارت بهداشت در راستای راه اندازی و استفاده از توانمندی های سفارت ایران در چین و سایر نهادها و سازمان ها و همچنین عوامل تولیدی انجام شد. شرکت برای رفع کمبود دارو

در عین حال مسئولان سازمان غذا و دارو نیز قول دادند که با همکاری همه عوامل زنجیره تامین به زودی شاهد ثبات در بازار دارو باشیم.

انتهای پیام